Web Analytics
More
    Reklāma

    SpaceX 2018. gadā plāno uz Marsu sūtīt Dragon kravas kosmosa kuģi

    Jaunākie raksti

    Kosmosa transporta tehnoloģiju uzņēmums Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) grasās jau 2018. gadā uz Marsu nosūtīt Dragon kosmosa kuģi. Tas būs pirmais solis SpaceX īpašnieka Elona Maska (Elon Musk) plānā uz sarkano planētu nosūtīt cilvēku ekspedīciju.

    SpaceX šim lidojumam gatavojot Falcon Heavy, kas ir Falcon 9 nesējraķetes lielāka un jaudīgāka versija. Pirmās SpaceX Marsa misijas galvenais uzdevums būs izpētīt smagu kravu un kapsulu sekmīgu piezemēšanos uz Marsa. SpaceX kļūs par pirmo privāto kosmosa tehnoloģiju uzņēmumu, kas sasniedzis Marsu.

    Reklāma

    Lai sekmīgi piezemētos uz Marsa, SpaceX plāno izmantot tās pašas raķetes nolaišanās tehnoloģijas, kas šobrīd tiek testētas ar Falcon 9 nesējraķetēm uz Zemes. Nacionālā aeronautikas un kosmosa administrācija NASA vēl arvien nav spējusi atrisināt smagu kravu piezemēšanos uz Marsa, jo planētu sedz pārāk retināta atmosfēra, kas nespēj pietiekami nobremzēt raķetes.

    NASA ir ierosinājusi, ka SpaceX, atgriežoties uz Zemes, varētu atgādāt Marsa iežu paraugus, tomēr vismaz pagaidām SpaceX 2018. gada programmā Marsa iežu paraugu atvešana netiek iekļauta. SpaceX koncentrēsies uz cilvēku nogādāšanas izpēti, jo līdz ar cilvēkiem uz Marsu nāksies sūtīt kosmosa ceļojumiem milzīgu apjomu un svaru ar ēdienu un dažādām tehnoloģijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma