Web Analytics
More
    Reklāma

    Li-Ion akumulatorus turpmāk nevarēs pārvadāt pasažieru lidmašīnu kravās

    Jaunākie raksti

    Starptautiskā Civilās aviācijas organizācija ir lēmusi, ka turpmāk Li-Ion akumulatorus vairs nedrīkstēs pārvadāt pasažieru lidmašīnu kravas nodalījumos. Lēmums stāsies spēkā ar šī gada 1. aprīli un būs saistošs visām Starptautiskā Civilās aviācijas organizācijas dalībvalstīm, kuru vidū ir arī Latvija.

    Li-Ion akumulatoru pārvadāšana jau vairākus gadus tiek uzskatīta par bīstamu, jo Li-Ion akumulatori mēdz uzliesmot. Tas notiek reti, tomēr ugunsgrēks lidmašīnā ir ļoti augsts risks, jo uzreiz tiek piedūmota visa lidmašīna un pati lidmašīna veidota no ne pārāk ugunsdrošiem materiāliem.

    Reklāma

    Li-Ion akumulatorus un ierīces ar Li-Ion akumulatoriem drīkstēs pārvadāt tikai kravas lidmašīnas. Pastāv iespēja, ka pasažieru lidmašīnās kādreiz atkal drīkstēs pārvadāt Li-Ion akumulatorus, ja vien tiks izstrādāti droši iepakojumi, kas spēj aizturēt Li-Ion akumulatoru aizdegšanos.

    Šie noteikumi neietekmē Li-Ion akumulatoru pārvadāšanu pasažieru bagāžā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    25.02.2016 13:59

    šis īstenībā aktuāls jau kādus pāris gadus – šķiet ar 2014.gada septembri (vai tamlīdzīgi) tika aizliegta Li-ion akumulatoru pārvadāšana lidmašīnās, dēļ kā sākās lielas problēmas dabūt lētus Li-ion no ķīnas. Kādi tik brīnumi kopš tā laika netika redzēti – follijā tīti aķīši, likti citās ierīcēs, u.t.t.

    x
    25.02.2016 22:09
    Reply to  Uldis M.

    pirms gada skatījos planšetei, daudzi pārdevēji sūta uz Latviju no Ķīnas. Kā izpaudās problēmas – nevar izsūtīt no Ķīnas vai Latvijā neizsniedz/līdz mums nemaz neatnāk?

    Uldis M.
    26.02.2016 08:52
    Reply to  x

    Nu lielāks juceklis bija sākumā kad tikko aizliedza, pēc tam akumulatorus iemanījās sūtīt caur citām valstīm – acīm redzot kur notiek cita veida kravu pārvadājumi vai nav spēkā šie noteikumi.

    A-Z
    28.02.2016 14:13
    Reply to  Uldis M.

    Ķīnieši jau vairākus gadus te liek, te noņem ierobežojumus litija akumulatoru sūtīšanai, savukārt pārdevēji te liek, te neliek aķus iekš visādiem brīnumiem.
    Šis jaunais ierobežojums gan izskatās pēc kā nopietnāka, jo ir starptautisks, nevis tikai ķīniešu vai amerikāņi vienpusēji uzlikts ierobežojums.

    as
    25.02.2016 15:25

    Izklausās neticami!!!

    25.02.2016 15:50

    Ir nācies pieredzēt, ka britu Amazonei nevar atgriezt telefonu, jo mūsu Pasts neņem pretī ierīces ar litija akumulatoriem nosūtīšanai uz UK.

    Reklāma