Web Analytics
More
    Reklāma

    HERE vairs nav Nokia īpašums

    Jaunākie raksti

    HERE kartes pilnībā nonākušas jauno īpašnieku rokās kopā ar visiem 6500 darbiniekiem. Audi, BMW un Daimler jūlija beigās vienojās ar Nokia par nosacījumiem, lai iegādātos Nokia HERE karšu servisus. Autoražotāju ķetnās nonāks pilnīgi viss ar Nokia HERE karšu servisu saistītais – arī viedierīcēm veidotās karšu un navigācijas lietotnes. Audi, BMW un Daimler par HERE kartēm samaksāja 2.71 miljardu ASV dolārus.

    Pagaidām HERE viedierīču karšu lietotājus nekādas izmaiņas neskaršot, HERE iegāde ir saistīta ar pašbraucošu automašīnu izstrādi un eko-maršrutu ieviešanu. Jaunie HERE īpašnieki apsolījuši, ka platforma paliks pieejama visiem klientiem – gan automašīnās, gan viedierīcēs.

    Reklāma

    HERE karšu servisi ir licencēti Samsung un Microsoft, kā arī Yahoo Maps, Bing Maps, Amazon Maps un Garmin GPS ierīcēm. The Wall Street Journal aprēķinājuši, ka HERE kartes ir pamatā aptuveni 80% auto industrijas veidotajām navigācijas ierīcēm. Tātad HERE karšu servisi pamatīgi sakauj Google, Apple un TomTom piedāvātās alternatīvas.

    https://www.youtube.com/watch?v=jM2qdXYSlyg

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    09.12.2015 17:44

    Drusku prasās kāda zinātāja skaidrojums:
    -ko lieto Navigon, vai tas pats kkam pieder? Šķiet, ka lieto Here maps
    -ko lieto minētie Apple, google, tomtom? NavteQ maps?

    P.s.pats par Here kartēm neesmu sajūsmā, jo pat Rīgā ir daudz vietas, kur Here adresi neatrod, lai gan tā nav jauna adrese, arī Eiropā un ASV bija pietiekami daudz hotel adrešu, kuras Here nespēja sazīmēt, labākajā gadījumā ielu. Tāpat Here app uz iOS maršrutēšanas algoritms brīžiem ir maigi izsakoties dīvains. Bet jā, lielākais pluss Here maps ir iespēja lietot bez maksas offline navigācijas softu uz visa veida ierīcēm,- par šo biju nedaudz šokā, jo līdz šim mocījos ar visādiem Sygic Trial, Navigon zagts, Navigator+, Be-On-Road uc free un pus-free navi softiem

    Purvavelns
    09.12.2015 18:34
    Reply to  as

    apple lieto savas kartes, google arī savas.

    Artis
    09.12.2015 20:44
    Reply to  Purvavelns

    Apple lieto TomTom

    09.12.2015 21:24
    Reply to  Artis

    TomTom ir tikai viens no sadarbības partneriem, kas Apple palīdz veidot Maps karšu pakalpojumu. Kopumā to ir ui cik daudz: http://gspa21.ls.apple.com/html/attribution.html

    Purvavelns
    09.12.2015 22:17
    Reply to  Artis

    nu tad, piedodiet, kur tad apple tās savas slavenās kartes bāž??? varbūt fiška ir tajā, ka viena lieta ir kartes (būtībā interfeiss ko rāda uz ekrāna, cita navigācija? gps koordinātes, signāla apstrāde un rēķināšana? Koroče – nerubīju.

    09.12.2015 22:22
    Reply to  Purvavelns

    Nesapratu ko tieši nerubī :)

    Purvavelns
    10.12.2015 12:17

    es tak uzrakstīju – ko nesaprotu… Ko Tu nesaproti ko es nesaprotu? :D

    Purvavelns
    10.12.2015 12:18

    Uzraksti man, nezinītim, kā cilvēks, kas lieto aifonu: Apple izmanto savas/nesavas kartes un savu/nesavu (ir versija ka tomtom) navigācijas sistēmu. Ja apple neizmanto savas kartes, tad kur viņi tās bāž. :D

    10.12.2015 16:21
    Reply to  Purvavelns

    Es pāris komentārus iepriekš jau padalījos ar saiti, kurā uzskaitīti patiešām daudz un dažādi servisi ar kuriem Apple sadarbojas, lai nodrošinātu savu Maps karšu servisu. Un starp partneriem ir arī TomTom.

    Purvavelns
    10.12.2015 17:01

    apskatījos. tas nedod atbildi tieši par pašu karti. fiziskajām bildītēm, kuras itkā apple izstrādājot. nu tās, kuru 3D šausmīgās bildītes klejo pa internetu.

    10.12.2015 17:03
    Reply to  Purvavelns

    Joprojām īsti nesaprotu par ko runā. Tevi interesē tikai no TomTom u.c. partneriem iegūto datu vizualizācijas puse?

    Man vispār liekas, ka Apple arī paši kaut kādus karšu datus ievāc. Bija internetos bildes ar kamerām aprīkotiem autiņiem, kas vāc datus Apple Maps vajadzībām.

    Purvavelns
    10.12.2015 17:13

    mani interesē, vai tas bilžuks, ko redzi sava aifona ekrānā navigējoties ir tās slavenās apple pašu izstrādātās kartes vai tomēr kāda cita risinājums. Tas, ko apple ievāc ar kamermašīnām ir kaut kas pavisam cits – nevajag jaukt navigāciju ar dažādām karšu fīčām – strītvjū, 3D kartēm utt. Navigācija, cik es saprotu, sastāv no kartes, gps (lai tajā kartē var parādīt, kur esi) endžina, kas rēķina un ziņu kur un kā jābrauc un visiem tiem datiem, kas palīdz saprast vietas/lietas (Tavs publicētais saraksts)

    10.12.2015 17:22
    Reply to  Purvavelns

    Tur jau tā lieta, ka mūsdienās kartes ir daudz un dažādu datu un sistēmu savstarpējas mijiedarbības rezultāts. Bet atbildot uz tavu jautājumu, man šķiet, ka Apple pašiem nav nemaz tādu pašiem savu karšu. Drīzāk ir risinājums, kas apkopo informāciju no vairākiem datu provaideriem. Tādējādi Apple karšu ziņā nav un tuvākajā laikā nespēs būt konkurents tiem dažiem atlikušajiem jomas grandiem, piemēram, Google. Bet tā tīri no parasta lietotāja skatu punkta raugoties, esošais risinājums ir pietiekams.

    Aigars
    09.12.2015 20:09
    Reply to  as

    Nu kad tu atver Navigon, tur jau rakstīts NAVIGON – a GARMIN brand. Latvijas karti taisīja arī ar jāņa rozes kartēm papildus. Jo NAVIGONā ir ne tikai ielas, bet arī māju nosaukumi pārējā Latvijā. Offline es Latvijā izmantoju Navigon, ja vēl ārpus pilsētas ielu standartiem tad darbā lielākoties glābj tieši viņš.

    Ss
    09.12.2015 20:13
    Reply to  as

    Aha. Izmanto HERE maps. Parādās atverot aplikāciju apakšā labajā stūrī

    bombelats
    09.12.2015 23:09
    Reply to  as

    Neesmu experts, bet šat tad par to domāju. Tie nosauktie ir laikam tādi kā vairumpircēji. Mazākie tad pērk info no lielajiem. Lielie, laikam jau ka, iegūst info no katras valsts vietējām “Jāņa sētām”. Neba jau katra firma uztur katrā valstī vai reģionā pa pārstāvim, kas skraida apkārt un reģistrē lokālās izmaiņas. Un tālāk jau ir katra izdomātā lietotāja saskarne un maršrutēšanas algoritms.

    as
    09.12.2015 17:55

    Un vēl interesanti, kad offline novilktās kartes tiek updeitotas, ja vispār tiek. iOS app tas nekur netiek pateikts un arī prasījis man neviens nav update now?

    Purvavelns
    09.12.2015 18:34
    Reply to  as

    uz androīda kartes tiek piedāvāts apdeitot.

    09.12.2015 21:24
    Reply to  as

    HERE lietotnē, cik atceros, pie konkrēto karšu (reģionu) lejuplādes var arī iečekot vai kartēm ir atjauninājumi un tos uzstādīt uz savas ierīces.

    bombelats
    09.12.2015 22:57

    Uz nievātā WP stāv virsū gan HERE, gan Bing maps, kas arī izmanto HERE (spriežot pēc logo). Abām pieejami bezsaistes režīmi. Bet nu jāsaka, ka Bing strādā nevainojami, bet oridžinal HERE, tiešām, kā jau tetika minēts, uzvedas dīvaini. Pēdējā laikā pat vairs nelietoju.

    Oskars
    10.12.2015 19:48
    Reply to  bombelats

    Savā 830 neatrodu bing maps

    bombelats
    13.12.2015 00:31
    Reply to  Oskars

    sākumā WP daudzas lietotnes bija ar prievārdu Bing (piemēram Laikapstākļi, Jaunumi, kā arī kartes), tagad tas ir aizgājis nebūtībā. Viss ir nosaukts vienā vārdā. Tādēļ uzskatu, ka iekš WP esošās Karte ir tas pats Bing Karte. Neba jau MS uztur divas dažādas lietotnes. Bet varbūt tās ir tikai manas iedomas. ?

    Kārlis
    10.12.2015 08:39

    Nebiju pamanījis ka uz iOS arī Here beidzot parādījies. (gan jau kādu laiku bija). Bet no Nokia N8 lietošanas laikiem diezgan labs iespaids palicis pret šo servisu. Vairākas reizes tajā pašā Somijā ceļojot, atrada adreses, kuras tomtom uzskatīja par neeksistējošām. Itkā jau nav pārsteigums, Nokia, Somija.. Bet tas pats arī tika piedzīvots Latvijā. Būs jāpabraukā ar here tagad, paskatīsies, kas mainījies.

    Reklāma