Web Analytics
More
    Reklāma

    Kinofestivāls “Spektrs” piedāvā Latvijas pirmizrādi režisora Denija Boila drāmai “Stīvs Džobss”!

    Jaunākie raksti

    Šķiet, ka kaislību ap “Stīvu Džobsu” virmoja pat vairāk, kā ap pašu Apple līdzdibinātāju – ilgu laiku filmu režisēt plānoja “Sociālā tīkla” autors un Apple superfans Deivids Finčers, kura perfekcionisms un nepiekāpība īstenā Džobsa manierē maksāja tam režisora amatu. Superproducents Skots Rudins (“Sociālais tīkls”, “Sirmgalvjiem te nav vietas”) filmas dēļ nāvīgi sakašķējās ar studijas Sony vadītāju Eimiju Paskālu un aizveda projektu citur, bet Stīva Džobsa atraitne personīgi zvanīja Leonardo Dikaprio un Kristianam Beilam, lai atrunātu tos no galvenās lomas atveidošanas!

    Filmai tika izvēlēta netradicionāla pieeja – tā sastāv no trim ainām, trim spilgtākajiem Džobsa dzīves brīžiem (Apple Macintosh prezentācija 1984. gadā, NeXT 1988. gadā un iMac 1994. gadā), kuras, sekojot tehnoloģiju attīstībai, tika filmētas 16mm, 35mm un digitālajās tehnikās.

    Reklāma

    Kādreiz par to visu noteikti uzņems filmu (kuru arī sarakstīs ģeniālais Ārons Sorkins), bet tikmēr mūsu priekšā ir vairāk fiktīva, kā dokumentāla, bet no tā vēl aizraujošāka attiecību drāma, kura pasaulei atklās pavisam citas, agrāk nezināmas Stīva Džobsa šķautnes. Un, iespējams, iedvesmos un liks palūkoties dziļāk arī sevī!

    Kursors.lv bija iespēja šo filmu noskatīties pirms tās oficiālās pirmizrādes Latvijā un jāsaka, ka kopumā man filma ļoti patika pat neskatoties uz to, ka tā precīzi neataino Stīva Džobsa dzīvi (cik nu mēs no malas un dažu grāmatu izlasīšanas varam par to spriest). Bet uz to, ka darbs lielā mērā ir fikcija norāda arī filmas autori. Pirmajās 10 minūtēs es iekšēji nespēju pieņemt, ka Džobsa lomas atveidotājs ne pārāk līdzinās īstajam Džobsam, taču visai drīz tas vairs nešķita kā problēma un spēju iedziļināties dialogos, kas šajā filmā ir nofilmēti daudz un patiešām baudāmi. Izejot no kinoteātra, centos sev noformulēt kas būtu tā mērķauditorija, kam šo filmu būtu obligāti jāredz un secināju, ka laikam tie ir tādi paši cilvēki kā es. Proti, viņiem Stīvs Džobss un viņa dibinātā un vadītā kompānija Apple šķiet nozīmīga, lai būtu interesanta filma par šo tēmu, taču šī interese nav tik fanātiska, lai filma kļūtu nebaudāma tās atkāpju no faktiem dēļ. Kopumā rekomendēju apmeklēt šīs filmas seansu!

    Šī filma būs apskatāma 24. novembrī plkst. 19:00 k/t “Kino Citadele” kinofestivāla “Spektrs” ietvaros, kas norisināsies no 23. līdz 29. novembrim . Biļetes uz filmu iegādājies šeit un pēc tam atzīmējies pasākuma Facebook lapā. Lai uzzinātu kādas vēl lieliskas filmas būs noskatāmas kinofestivāla “Spektrs” ietvaros, aplūko tā programmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma