Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu studenti izveido spēli Rugged Run

    Jaunākie raksti

    Novembra sākumā Google Play veikalā parādīsies divu latviešu studentu – Helmuta Medinieka un Jāzepa Rutka – veidota spēle Rugged Run. Spēlē ir viens galvenais varonis, kurš pārvietojās skrienot, izvairoties no dažādiem šķēršļiem un vācot monētas, par kurām var iegādāties dažādus noderīgus priekšmetus, piemēram, ūdens necaurlaidīgus zābakus, lai kājas vienmēr sausas, kā arī citas spēles varonim nepieciešamas lietas. Veicot spēles misijas, ir iespējams izmainīt arī skrējēja ārējo izskatu. Viss spēlē iegūstamais ir viegli saprotams un dažkārt varbūt arī smieklīgs.

    Spēle galvenokārt ir domāta latviski runājošai auditorijai, jo visi apraksti ir latviešu valodā. Interesanti ir tas, ka spēlei ir pieiets ar humoru, taču tajā pašā laikā ar filozofisku domu. Piemēram, spēlē ir atainoti visi četri gadalaiki. Spēle sākās pavasarī, mainoties gadalaikiem, galvenajam varonim paliekot vecākam , palielinās grūtības pakāpe. Tas vērojams arī dzīvē – jo vecāks cilvēks kļūst, jo vairāk problēmu un rūpju to piemeklē. Arī Saules gaismas leņķis mainās, mainoties gadalaikiem. Sākot spēlēt, saule ir Austrumos, taču pamazām virzās uz Rietumiem.

    Reklāma

    12180846_896594367092902_395442582_o

    Ilgs laiks tika pavadīts veidojot dizainu, lai vide būtu patīkama un priecīga. “Es ceru, ka ja mēs ar kaut ko atšķirsimies pozitīvā nozīmē, tad tas būs dizains,” smejoties saka autori.

    Spēle veidota Low Poly stilā ar minimālu krāsu daudzumu un plakanu ēnojumu. Viss ir ieturēts vienā konkrētā stilā, izmantoti minimālisma principi. Dizaina ziņā šo spēli varētu raksturot viens vārds – vienkāršība. Nekas pārspīlēts, nekas traucējošs.

    “Vienkāršība nav nemaz tik vienkārša tieši no izveidošanas puses. Ja tu ej uz vienkāršumu, tad cilvēki pamana visas detaļas, jo to ir maz. Tāpēc katrai ir jāpieiet ar pilnīgu nopietnību, lai tas viss būtu skatāms, jo tu zini, ja ir vienkārši, pamanīs pilnīgi visu. Minimālisms šķiet vienkāršs, bet patiesībā ir grūts.”

    Rugged Run ir sava veida paziņojums pasaulei par diviem jauniem mobilo aplikāciju veidotājiem, no kuriem noteikti varēs sagaidīt vēl dažādus jaunievedumus.

    “Vēlamies, lai pasaulē ir miers. Būtu brīnišķīgi, ja visas konfliktējošās puses lejupielādētu mūsu spēli savos viedtālruņos, apsēstos pie kopīga galda, atkorķētu kādu gāzētu, saldu dzērienu, stāstītu jokus un spēlētu šo spēli. Principā, tāda bija pamatdoma,” smaidot apgalvo spēles veidotāji.

    Informāciju sagatavoja: Klinta Circene

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Toms
    30.10.2015 17:54

    Man patīk tas rūķis :) Malači!

    Andrejs
    31.12.2015 12:09

    Izskatās smuki! Good job!

    Reklāma