Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Watch 2 un iPhone 7 tikšot aprīkoti ar Samsung AMOLED ekrāniem

    Jaunākie raksti

    Šobrīd Apple sadarbojas ar diviem ekrānu piegādātājiem – LG un Sharp. LG veidotie IPS LCD tehnoloģijas ekrāni ir bijuši gana piemēroti Apple iPhone un iPad vajadzībām vairāku gadu garumā, turklāt LG OLED tehnoloģijas ekrāns šobrīd atrodams Apple Watch viedpulkstenī.

    Bija laiks, kad Samsung veidotie AMOLED ekrāni nebija ideāli. Tos mocīja zilganums, kas laika gaitā kļuva tikai izteiktāks, bet pēdējo divu gadu laikā Samsung spējis sakārtot AMOLED ražošanu, kas arī Apple nometnē nav palicis nepamanīts. Iepriekš tika baumots, ka pirmā paaudzes Apple Watch jau vajadzēja saņemt Samsung OLED ekrānu, tomēr izskatās, ka Samsung būs noķēris lielo zivi.

    Iespējams, ka Apple paplašinās sadarbību ar Samsung, lai jau nākamais Apple iPhone modelis saņemtu AMOLED tehnoloģijas ekrānu. Visticamāk, Samsung darīs visu, lai iPhone turpmāk tiktu aprīkoti ar AMOLED tehnoloģijas ekrāniem, jo Samsung no viedierīču komponenšu ražošanas un tirdzniecības konkurentiem gūst ievērojamu peļņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    28.10.2015 13:37

    Nez, grūti iedomāties iPhone ar AMOLED displeju… Neredzu nekādu ieguvumu no šāda soļa. man līdzšinējais Retina LCD patīk labāk par līdz šim redzētajiem OLEDiem telefonos.

    28.10.2015 13:52
    Reply to  Uldis M.

    Apple šādu displeju nosauks par Super Retina un pircēji to slavēs :)

    Uldis M.
    28.10.2015 13:59

    Nu jā, var jau būt! Vajag tik prezentācijā kārtīgi izslavēt jauno Super Retina un jā – būs labākais Apple displejs ever!

    Prusljix
    28.10.2015 14:14
    Reply to  Uldis M.

    Ieguvums noteikti būs! Un domāju, ka Apple šeit meklēs ieguvumus tieši akumulatora darbības laikā ar vienu uzlādi.
    Kgan divus gadus pēc kārtas pēc ekspertu novērtējuma labākie displeji sastopami tieši Samsung viedierīcēs.

    Uldis M.
    28.10.2015 14:41
    Reply to  Prusljix

    Bet tādā gadījumā Apple nāktos krietni palielināt displeja izšķirtspēju – vismaz mazākajam iPhone… iespējams uz pusi lai sasniegtu līdzīgu rezultātu ar Samsung. Jo LCD pikseļi mazāk lec acīs kā OLEDam, tāpēc OLEDam prasās lielāka izšķirtspēja.
    Nezinu, te darbs laboratorijai, bet jautājums – vai super augstas izšķirtspējas AMOLED displejs būs ekonomiskāks par zemākas izšķirtspējas IPS LCD kurš mazāk rīs dzelžu resursus. Ok, ir jau visādas optimizēšanas (izšķirtspējas samazināšana, u.t.t.) un ja tas viss darbojas plūstoši, var jau būt ka būs forši.

    Janis
    28.10.2015 17:24
    Reply to  Uldis M.

    Tak protams, iebāzīs Iphonā Samsung amoledu noprezentēs kā super duper ekrānu, ja arī kāds bļaus, tad šie protams teiks, ka ekrāns ir par 99.9% pārveidots no samsung ekrāna un, ka samsung tikai atved displejus līdz ražošanas angāram!!!
    A Iphone fanāti karstu č**ās skatoties uz to displeju, un slavēs cik iphone “Briliants” :)

    28.10.2015 17:43
    Reply to  Janis

    Pilnīgi izklausās pēc Vangas pareģojuma :D

    Purvavelns
    28.10.2015 17:59

    Kristap, a Tu neštaukā Artim pa galvu, ka viņš šitādas depremējošas ziņas te publicē? Samsung detaļas aifonā – tas ir kā sērskābi uz brūces uzliet…

    28.10.2015 18:30
    Reply to  Purvavelns

    Nē, protams. Detaļas Samsung pieprot ražot un par to ir vērts arī uzrakstīt ik pa reizei.

    Janis
    28.10.2015 19:57

    A Kristap ir iespējams Samsung noinstalēt “Andri” un uzinstalēt IOsu??

    Tad Tev būtu ierīce pa pirmo :) :D:D

    28.10.2015 20:03
    Reply to  Janis

    Neesmu dzirdējis, ka kāds to būtu darījis un šaubos, ka tas vispār ir iespējams. Bet, jā, iPhone iegādājos pamatā iOS dēļ. Domāju, ka vēl kādu divu vai trīs gadu laikā Samsung beidzot būs iemācījušies veidot arī “dzelžus” un nākamā (OK, aizaiznākamā) telefona izvēle jau būs krietni sarežģītāka, jo ap to laiku arī Android visdrīzāk beidzot būs kļuvis stabils un plūdens vismaz iOS tagadējā līmenī. Katrā ziņā ar atvērtām acīm raugos uz to, ko nesīs nākotne.

    Reklāma