Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pagaidām nav atdevis iMessage atslēgas ASV izlūkošanai

    Jaunākie raksti

    Saziņa Apple iMessage servisā tiek šifrēta un tai netiek klāt neviens – ne Apple, ne arī ASV valdības dienesti. Varas gaiteņos jau pamatīgu laiku Apple iMessage šifrēšana un piekļuve ziņām tiek mētāta kā karsts kartupelis. Apple ir oficiāli atteikuši ASV valdības drošības dienestiem piekļuvi Apple iMessage ziņām, netiekot sniegta pat pieeja atsevišķos gadījumos, jo tehnoloģiju gigants it kā paši neredzot šifrēto saziņas saturu.

    Lai arī Apple iMessage saziņa tiek šifrēta lietotāju starpā, tomēr iCloud tiek glabātas nešifrētas saziņas kopijas un šādas ziņas Apple gan esot nodevuši varas iestādēm atsevišķos gadījumos ar tiesas spriedumu. Apple uzsver, ka iMessage saziņai nekādā citā veidā klāt tikt nevarot – pat viņu spēkos neesot atšifrēt ziņas.

    Reklāma

    Tiek norādīts, ka vienīgā iespēja piekļūt iMessage svaigajam ziņu saturam (pirms noglabāšanas iCloud) esot tiesu darbi ar Apple, lai uzņēmums iebūvētu valdības vajadzībām paredzētu glūnamcaurumu iMessage sistēmā. Tam noteikti pretosies cilvēktiesību aktīvisti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ksspars Lccis
    10.09.2015 09:55

    neticu, ka tas nenotiek. šitais viss ir mārketinga sastāvdaļa.

    10.09.2015 13:18
    Reply to  Ksspars Lccis

    Iespējams, ka tiešām P2P nošifrēto tekstu viņi nevar iegūt, bet tas arī ir vienīgais, kas attur no pārdošanas.

    davfreim
    10.09.2015 15:42
    Reply to  Ksspars Lccis

    Jā ASV valdība nodarbojas ar marketingu un tāpatvien pieprasa no Apple kaut ko, lai viņus pareklamētu.

    Uldis
    11.09.2015 04:29

    Kur nu kur nu – paši to iMassage izveidoja un čip nevarot atšifrēt pašu veidotu programmu :D protams ka mārketings. Amerika ļoti lepojas Apple produktiem jo tie ir ļoti populāri un nāk no Amerikas – tak viņu produkts – protams ka jāpareklamē cik ļoti tas drošs. Protams arī nesaku ka nedrošs, vienkārši nevaig muldēt ka nevarot atšifrēt :)

    Vitālijs
    11.09.2015 16:48
    Reply to  Uldis

    Tieši tā. Bija tak tas tā saucamais “Fappening”. Par to jau laikam visi piemirsuši.

    zzuz
    12.09.2015 01:44
    Reply to  Vitālijs

    Fappening notika dēļ stulbu slavenību tizli izvēlētajām nedrošajām parolēm, nevis kā cita dēļ un dēļ tā, ka visur vienāda parole bija.

    Vitālijs
    13.09.2015 14:07
    Reply to  zzuz

    Nebūt nē. Paroles bija nedrošas, bet bija caurums sistēmā, cuar kuru varēja bez problēmām iegūt visus datus. Interesanti masām vienkārši bija slavenību kailfoto.

    Vitālijs
    11.09.2015 16:47

    Nu ko var “liet”. Šie ir tikai PR triki. Tā pat bija ar TOR tīklu. ASV dienesti pateica, ka nevar izsekot un pēc pāris nedēļām noķēra jaunieti, kurš caur TOR netā draudēja pāris iestādēm ar spridzināšanu. Cilvēki vēl uzķeras uz šo un domā, ka lieto anonīmu un privātu internetu. Laikam vispār nesaprot kā darbojas Ethernet.

    11.09.2015 16:54
    Reply to  Vitālijs

    Nu, pastāsti mums kā darbojas Ethernet. Un tad arī kā darbojas šifrēšana, kam šajā stāstā lielāka nozīme.

    Ksspars Lccis
    11.09.2015 17:05

    Kristap, Tu tiešām domā, ka Āmurikā specdienesti nesaņem Āmurikāņu firmu veidotas šifrēšanas atslēgas? Tu domā, ka viņiem “drošība”, jeb totāla kontrole nav prioritāte? PR triks tālab, ka dienesti turpina kontrolēt bļaujot ka nevar kontrolēt, par ko otra puse var skaļi bļaut ka viņus nevar kontrolēt – tādejādi pārdodot vairāk ierīču. Tas ir tik obvious, ka pat nevajag būt nekādam szvērestību teoriju piekritējam!

    11.09.2015 17:15
    Reply to  Ksspars Lccis

    Šeit nav liela nozīme tam ko es domāju vai nedomāju. Es vispār uz dzīvi raugos diezgan skeptiski.

    Vitālijs
    13.09.2015 14:13

    Nu bet lūdzu. Ethernet vienmēr būs vārteja, caur kuru tiek sūtīti dati. Vienalga, kādi Tev VPN, sertifikāti utt, bet, ja Tu fiziski tiec klāt kabelim, Tu spēj īstenot man in the middle uzbrukumu. Tava viedā ierīce pat nesaprot, kādu sertifikātu tā izmantos, lai sazinātos ar uzbrucēju, bet uzbrucējs pēc tam smuki visu pados tālāk pakalpojuma sniedzējam un neviens neko neuzzinās, ka kaut kas ir zagt, lasīts utt.
    Paskaties, pilns ar ierīcēm, ar kuru palīdzību fiziski uzlauž vīto pāri un lasa visu trafiku, tā pat arī ar publiskajiem WiFi. Un nedomāju, ka ASV nepatērēs pāris naudziņas, lai vienkārši “neklausītos” galvenās tīkla maģistrāles un necopētu ārā vajadzīgo informāciju. Plus vēl zinot, ka lielākie, jeb visi hardwāriskie kriptēšanas dzelžu ražotāji ir pārdevuši visu nepieciešamo informāciju, lai spētu atkodēt jebkuru informāciju. Ne velti BSD ir atteikušies un iesaka atteikties no dzelziskajiem kriptētājiem, un paši visu dara softa līmenī, vai arī pievieno “sāli” dzelziskajam kripterim. Kuat kā tā. To, ka katrs vientiesis domā, ka zin kas ir “Depp web” neko nenozīmē.

    13.09.2015 14:18
    Reply to  Vitālijs

    Es sevi nevaru nosaukt par diži lielu ekspertu tik “zema līmeņa” tīkla jautājumos, bet kā ļaundaris šifrēta savienojuma gadījumā zina no kurienes, uz kurieni un kādus datus nes pakete. Vai tādā gadījumā nav jābūt piekļuvei sistēmām kurās šī pakešu plūsma ienāk un iznāk, kā arī jāspēj saprātīgā laikā atšifrēt to saturs?

    Reklāma