Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon tiek apsūdzēts klientu izpētē, kas robežojas ar spiegošanu

    Jaunākie raksti

    Avots ziņo, ka Amazon esot bloķējis e-grāmatas atsauksmes iesniegšanu tikai tāpēc, ka tirdzniecības milzis uzskatot atsauksmes iesniedzēju par grāmatas autora draugu. Nepieņemtās atsauksmes iesniedzēja esot vērsusies pie Amazon pēc skaidrojuma un Amazon atbildē norādījuši, ka draudzība ar grāmatas autoru var nozīmēt neētisku rīcību, sniedzot atsauksmi par grāmatu. Bet kā gan Amazon var zināt kurš ar ko draudzējas?

    Šajā reizē vienīgā saistība esot sekošana grāmatas autoram kādā no sociālajiem tīmekļiem, bet tajā pašā laikā tiek atklāts, ka draudzība šo abu cilvēku starpā nepastāvot. Amazon varētu būt izošņājis Facebook, Twitter vai kādu citu sociālo tīmekli, lai atrastu sakarību starp abiem cilvēkiem. Tirdzniecības milzis neatklāj, vai šāda cilvēku izsekošana notiek visos gadījumos, turklāt Amazon nepiedāvā pieteikties ar sociālo portālu lietotāja datiem, lai veiktu pirkumu un uzrakstītu atsauksmi par iegādāto preci.

    Reklāma

    Pagaidām Amazon nav sniedzis nekādas atbildes par lietotāji izsekošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Midix
    24.07.2015 21:59

    Vai tik Goodreads portāls arī nebūs no tiem, kurus Amazon izmantoja “spiegošanai”? Ne velti Amazona Kindle ir ļoti cieši saintegrēts ar Goodreads. Un Goodreads tiešām ir reģistrējušies arī grāmatu autori, savukārt, lasītāji var sekot autoriem un komentēt.

    Reklāma