Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony laidis klajā jauno flagmani – pilna kadra bezspoguļa fotokameru α7R II

    Jaunākie raksti

    Sony jaunais fotoaparāts α7R II sniedz inovatīvu attēlu uzņemšanas iespēju ar pasaulē pirmo aizmugures apgaismojuma 35mm pilnkadra sensoru [i]. Sony bezspoguļu kameru flagmanis ir aprīkots ar 42.4 MP aizmugures apgaismojuma CMOS sensoru, iebūvētu 5 asu optisko stabilizācijas sistēmu, 4K video, „kluso slēdzi”, ātru hibrīdo autofokusēšanos un citām funkcijām

    Jaunais aparāts α7R II ar maināmiem objektīviem ir pasaulē pirmā kamera ar aizmugures apgaismojuma pilnkadra Exmor R CMOS sensorui, kas nodrošina augstu izšķirtspēju (aptuveni 42.4 MP efektīvo megapikseļu), augstu gaismjutību (paaugstināma līdz ISO 102400) [ii] un ātru autofokusu, kura reakcijas ātrums par 40% apsteidz oriģinālo modeli α7R, pateicoties 399 fokusa plaknes fāzes noteikšanas AF punktiem.

    Reklāma

    Kamerai ir arī 5 asu attēla optiskā stabilizācijas sistēma, ko šis modelis aizņēmies no atzinību guvušā α7 II aparāta, un ar to var uzņemt un ierakstīt 4K video dažādos formātos, ieskaitot Super 35mm (bez pikseļu grupēšanas) un pilnkadra formātā – šāda iespēja digitālajām fotokamerām ir pirmo reizi pasaulē.i  Turklāt tai ir arī svaigi uzlabots skatu meklētājs XGA OLED Tru-Finder ar pasaulē lielāko (0.78x) palielinājumu [iii].

    Augsta izšķirtspēja, augsta gaismjutība un ātra reakcija

    Pavisam jaunais 42.4 MP aizmugures apgaismojuma CMOS sensors ir  modernākais, daudzpusīgākais un augstākās izšķirtspējas un pilna kadra sensors, kādu Sony jebkad ir radījis, ļaujot α7R II sasniegt jaunu kvalitātes, jutības un darbības ātruma pakāpi. Pagātnē daudzi fotogrāfi, izvēloties kameru, bijuši spiesti izvēlēties vai nu augstu izšķirtspēju un ātru darbību, vai augstu izšķirtspēju un augstu jutību. Jaunais aparāts α7R II neprasa šādus upurus, pateicoties inovatīvajam attēlu sensoram.

    42.4 MP sensors apvieno vienlaidu mikrolēcu virsmas pārklājumu un AR (atstarojumu novērsošu) pārklājumu uz sensora virsējā stikla slāņa, lai krasi uzlabotu gaismas savākšanas efektivitāti, tā rezultātā iegūstot augstu gaismjutību ar zemu trokšņu līmeni un plašu dinamisko diapazonu. Tas ļauj šim modelim uzņemt attēlus iespaidīgā ISO amplitūdā no 100 līdz 25600, ko iespējams izvērst no ISO 50  līdz 10 2400ii.

    Turklāt sensora aizmugures apgaismojuma izvērstā konstrukcija ar vara izmantojumu nodrošina ātrāku pārraides ātrumu un to, lai saturu varētu uzņemt augstā izšķirtspējā, neziedojot jutību. Salīdzinājumā ar oriģinālo  α7R modeli, arī datu izvade no jaunā sensorā būs 3.5x ātrāka.

    Ideāli pieskaņots Sony FE objektīvu (35mm pilnkadra savietojami E-bajonetes objektīvi) plašajai kolekcijai, jaunais α7R II aparāts ir aprīkots ar ātrdarbīgu  BIONZ X attēla apstrādes procesoru, kas ļauj bildes un video uzņemt ar milzīgu precizitāti un zemu trokšņu līmeni. Kamerai nav zemas caurlaidības optiskā filtra, tādējādi tiek nodrošināts, ka ainas un ainavas iespējams uzņemt augstākajā izšķirtspējā un dzidrībā.

    α7R II modelim ir jauns ārkārtīgi izturīgs samazinātu vibrāciju slēdzis, kas salīdzinājumā ar savu priekšteci nodrošina slēdža darbības izraisīto vibrāciju efekta samazinājumu par 50%, bet tā izturības cikls ir aptuveni 500 000 kadri [iv].  Šo kameru var iestatīt arī klusajā režīmā, lai uzņemtu attēlus bez skaņas un jebkādām slēdža vibrācijām vai kustībām.

    Jaunajam attēlu sensoram ir 399 fokusa plaknes fāzes noteikšanas AF punkti, un šis ir pasaulē plašākais AF plaknes spektrs pilna kadra sensorami –  tas ir kombinēts ar 25 kontrasta noteikšanas AF punktiem, lai panāktu fokusēšanās reakciju, kas ir apmēram par 40% ātrāka nekā oriģinālajam modelim. α7R II izmanto modernu kustības noteikšanas algoritmu apvienojumā ar Fast Hybrid AF sistēmu, lai uzņemtu secīgi līdz pat 5 kadriem sekundē ar AF sekotāju.  .

    Turklāt α7R II fokālās plaknes fāzes noteikšanas AF sistēma veido lielisku tandēmu ar Sony A-bajonetes objektīviem, kas piestiprināmi kamerai, izmantojot LA-EA3 un LA-EA1 stiprinājuma adapteri.  Tas ļauj lietotājiem baudīt plašu AF spektru ar 399 fokusa plaknes noteikšanas AF punktiem, ātrdarbīgu reakciju un augstu sekošanas veiktspēju ar plašāka leņķa objektīviem. Šis fakts ir nozīmīgs ar to, ka pirmo reizi AF sistēma bezspoguļu kamerā var sasniegt augstu veiktspēju ar objektīviem, kuri oriģināli radīti  DSLR.

    ILCE-7RM2_rear

    5 asu optiskā stabilizācija, kas optimizēta 42.4 megapikseļiem

    Jaunai flagmanis α7R II ir aprīkots ar inovatīvo 5 asu stabilizācijas sistēmu, kas ir noregulēta ar mērķi atbalstīt augstās izšķirtspējas attēlu uzņemšanas kapacitāti. Būdama līdzīga sistēmai, kas uzstādīta atzinīgi novērtētajā modelī α7 II, šī modernizētā attēla stabilizācijas versija koriģē kameras kustības piecās asīs, tostarp leņķisko savērsumu, kas novērojams, fotografējot ar telefoto objektīvu, drebēšanu (uz X un Y ass), kas kļūst pamanāma, fotografējot palielinājumā, un rotācijas kustības, kas bieži ietekmē video uzņemšanu.

    Šīs kameras kustību kompensācijas sistēma ir ekvivalenta efektam, fotografējot ar aptuveni 4,5 soļus lielāku slēdža ātrumu. [v]

    Turklāt 5 asu stabilizācijas sistēma darbojas kopā ar Sony α objektīviem ar Optical SteadyShot™ (OSS) funkciju, lai nodrošinātu maksimālu stabilitāti un kadru skaidrību, bet vienlaikus apbrīnojami labi darbotos ar atbilstošiem bajonetes adapteriem ar Sony A-bajonetes objektīviem [vi] bez iebūvētas stabilizācijas. Stabilizācijas efektu var novērtēt darbošanās laikā uz kameras LCD vai OLED skatu meklētājā.

    Nepārspēta 4K video funkcija

    Jaunajai Sony fotokamerai α7R II ir iespaidīgas video uzņemšanas iespējas, kuru vidū ir spēja ierakstīt video 4K kvalitātē (QFHD 3840×2160) vai nu  Super 35mm matricas kadrējumā vai pilnkadra režīmā.

    Super 35mm režīmā kamera apkopo bagātīgu informācijas daudzumu, kas aptuveni 1.8x pārsniedz 4K izšķirtspēju, izmantojot pilna pikseļa nolasīšanu bez pikseļu grupēšanas, un šo informāciju pārveido, lai radītu 4K video ar minimālu „muāru” un „zigzagiem”.

    Pilnkadra režīmā modelis α7R II izmanto 35mm sensora pilnu platumu 4K ierakstīšanai, ļaujot lietotājiem izmantot sensora paplašināto ekspresīvo jaudu. Šī ir pasaulē pirmā digitālā fotokamera, kas piedāvā iebūvētu pilnkadra formāta 4K ierakstīšanas kapacitātii.

    Šī fotokamera izmanto moderno XAVC S [vii] kodēšanas formātu video uzņemšanas laikā, kas nodrošina datu plūsmu 100 Mb/s 4K gadījumā un 50 Mb/s full HD gadījumā.

    Turklāt α7R II modelis ir aprīkots ar virkni funkciju, kas atbalsta profesionālu video apstrādi, tādām kā Picture Profile, S-Log2 Gamma un S-Gamut, video uzņemšana HD (720p) ar 120fps lielu kadru ātrumu, laika kods, tīra HDMI signāla izeja un citām.

    Uzlabots dizains, darbspēja un uzticamība

    Jaunā pilnkadra α7R II fotokamerai ir uzlabots skatu meklētājs XGA OLED Tru-Finder™ ar divpusēju asfērisku objektīvu, kas nodrošina pasaulē augstāko skatu meklētāja palielinājumu iii  – 0.78x – ar kristāldzidriem attēlu priekšskatījumiem un atskaņošanu visā displeja platumā.  Ir izmantots arī ZEISS® T* lēcu pārklājums, lai samazinātu nevēlamu atstarojumu, kas traucē fotografēšanas procesā.

    Turot rokā, šī kamera rada stabilitātes un profesionālisma sajūtu, par ko jāpateicas vieglajam, stingrajam magnija sakausējuma korpusam. Salīdzinājumā ar tās priekšteci, šim modelim ir mainīta kontroles un slēdža poga, kā arī ir jauns mehānisms, lai ērti bloķētu režīma izvēles ripu, un paplašināts pielāgojamu funkciju un pogu klāsts, lai apmierinātu pat visprasīgākos fotogrāfus.

    Jaunā fotokamera α7R II nodrošina Wi-Fi® un NFC savienojamību un pilnu funkcionalitāti ar Sony PlayMemories Mobile™ lietotni androīda™ un iOS platformām, kā arī pieaugošo Sony lietotņu klāstu PlayMemories Camera Apps™, kas kameru papildina ar virkni kreatīvu iespēju.

    Sony ir ieviesis arī jaunu LCD monitora modeli CLM-FHD5, kas ir ideāls pavadonis α7R II video uzņemšanā. Kompakts 5.0 tipa Full HD (1920x1080p) LCD monitors, CLM-FHD5 ar palielinājuma un maksimāli precīzas fokusēšanas funkciju, nepareizas krāsas un video līmeņa marķieri ekspozīcijas regulēšanai un S-Log displeja palīgrīku.

    α7R II Eiropā būs pieejami no 2015. gada vasaras un maksās aptuveni 3500 eiro.

    [i]   Saskaņā ar Sony pētījuma datiem 35 mm pilnkadra kameru ar maināmiem objektīviem klāstā uz 2015.gada jūniju.
    [ii] Paplašinātais ISO diapazons pieejams tikai fotografēšanai.
    [iii] Digitālo statistisko kameru vidū. Skatu meklētāja palielinājums ir apt. 0.78x (pie 50mm objektīva pie bezgalības, -1m-1). Saskaņā ar Sony pētījumiem uz 2015.gada jūniju.
    [iv] Saskaņā ar Sony iekšējiem testiem, ar aktivizētu priekšējā elektroniskā fokālā slēdža kontroli.
    [v] Balstoties uz CIPA standartiem. Kompensē leņķisku savērsumu. Izvērtēts, izmantojot Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA objektīvu ar ieslēgtu ilgas ekspozīcijas trokšņu samazināšanas funkciju.
    [vi] Atsevišķi objektīvi nav savietojami ar 5 asu stabilizācijas sistēmu.
    [vii] Ierakstiem XAVC S formātā nepieciešama SDXC Class 10 vai ātrāka  atmiņas karte  un UHS Speed Class 3 ir vajadzīga ierakstiem ar ātrumu 100Mb/s

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    15.06.2015 23:04

    >maksās aptuveni 3500 eiro.

    Dažus rakstus iepriekš jums pilnkadra Leica par 4.mazliet bija mežonīgi dārga. Bet tā bija kamera ar nemaz ne sliktāko 28mm objektīvu. Tagad 3500 jau liekas OK?

    16.06.2015 07:41
    Reply to  x

    Katram savs sāpju slieksnis – man kā privātpersonai 4k +++ ir daudz, Sony PīāR 3500 ir OK.

    Oppa
    15.06.2015 23:56

    Tā arī nesapratu ko īsti nozīmē tas sensora “back light”! Var lūdzu saprotami izskaidrot! Pa 3500 tāpat skaidrs ka neņemšu, labāk tad kādu labu stiklu par to naudu nopirkt. Bet uz a7II gan cierējos :)
    p.s. ja tas revolucionāri un tiešām acīmredzami uzlabo dinamisko diapazonu, varbūt ir vērts aizdomāties…
    p.p.s. būtu labi redzēt šīs kameras salīdzinājumu tieši ar Sony a7II, nevis ar 7R, 7R jau ir vecs!

    Reklāma