Web Analytics
More
    Reklāma

    Otrās dienas jaunumu atskats no Google I/O 2015 konferences

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ tipiski saulainajā Kalifornijā norisinājās Google I/O 2015 izstrādātājiem veltītā konferencē, kurā Google atklāja savus jaunākos produktus un motivēja koda burvjus turpināt lielisko darbu izstrādājot noderīgas aplikācijas miljoniem cilvēku visā pasaulē. Iepriekš jau rakstījām par galvenajiem pirmajā konferences dienā izziņotajiem jaunumiem un nu ir kārta otrās dienas būtiskāko jaunumu apskatam.

    Konferences otrajā dienā uz skatuves kāpa Google Progresīvo tehnoloģiju un Projektu (Advanced Technology and Projects) komanda, kas pastāstīja par visnotaļ trakām idejām pie kā tiek strādāts, bet kas vēl nav gatavas piedāvāšanai klientiem.

    Reklāma

    Project Soli

    Tehnoloģiju ierīces kļūst arvien mazākas un daļu no tām jau ir iespējams valkāt uz mūsu ķermeņiem. Viens no šādu ierīču piemēriem ir pēdējos pāris gados lielu popularitāti iemantojušie viedpulksteņi. Tie ir aprīkoti ar displejiem, kas noder informācijas uztveršanai, tomēr tā kā displeji ir mazi, tad vadīt ierīci ar tiem ir visnotaļ sarežģīti un neērti. Google strādā pie risinājumiem kā šo procesu atvieglot un talkā var nākt Project Soli ietvaros radītās tehnoloģijas.

    Īsumā – tas ir mazs uz mikroshēmas iestrādāts radars, kas var attālināti noteikt cilvēka rokas kustības. Šādu mikroshēmu varēs iestrādāt viedpulksteņos un citās ierīces, lai tām pat nepieskaroties tās vadītu. Piemēram, veicam noteiktas roku un pirkstu darbības virs radio un tādējādi pārslēdzamies uz citu kanālu vai regulējam skaļuma līmeni. Google vēsta, ka šāda veida radaru sistēmas iepriekš aizņēma pārāk daudz vietas, tāpēc nebija izmantojamas, lai tās iestrādātu maza izmēra ierīcēs. Nu situācija var mainīties un iespējams jau tuvāko gadu laikā iegūsim interesanti vadāmas ierīces.

    Jau šogad Google sola izlaist izstrādātāju rīkus un piekļuvi projekta API. Bet pagaidām varam ar šo interesanto projektu iepazīties noskatoties video zemāk.

    Project Vault

    Otrs interesantais projekts, ko Google prezentēja otrajā konferences dienā, ir Project Vault. Tas ir pavisam mazs microSD atmiņas kartes izmēru dators, ko var ievietot mobilajās ierīcēs drošai informācijas apstrādei un uzglabāšanai. Mobilajā ierīcē šāda atmiņas karte uzrādīsies kā atmiņa, taču tā piedāvās arī datu šifrēšanas funkcijas. Tādējādi pat pati ierīce, kurā šāda atmiņas karte ir ievietota, nespēs piekļūt uz tās saglabātajiem datiem.

    Project Vault ir microSD atmiņas kartes izmēru ierīce, kurā ir iebūvēts ARM procesors, NFC čips, 4 GB atmiņa un ierīci darbina reāllaika operētājsistēmu (Real-time OS).

    Šobrīd Google testē 500 šādas ierīces un paredzams, ka pēc tam tās tiks piedāvātas uzņēmumiem. Jau tagad ikviens interesents var apskatīties Project Vault programmatūras izejas kodu un uzsākt darbu pie sava risinājuma izveides. Amizantā kārtā dažas pēdējās Google Nexus ierīces nav aprīkotas ar microSD atmiņas kartes slotu.

    Jau šobrīd noteiktas drošības funkcijas ir pārnestas uz SIM karti un Google ar šo projektu vēlas paplašināt drošas skaitļošanas iespējas arī ierīcēm ar microSD atmiņas karšu slotiem.

    google-io-2015-atap0076-738x492

    Project Jacquard

    Google mazus prot padarīt ne tikai radarus, bet arī cita veida mikroshēmas, jeb čipus. Piemēram, tādus, ko var iestrādāt apģērbā un tādējādi to padarīt viedu. Audumā var tikt ietrādāti sensori (elektrību vadoši diegi), kas spēj reģistrēt dažādus pieskārienus un pēc tam šo informāciju bez vadu palīdzības nodot mobilajām ierīcēm, piemēram, viedtālrunim. Nepieciešamā elektronika varēs tikt iestrādāta pogas izmēra objektos. Rezultātā lietotājs varēs ātri veikt kaut kādas darbības ar ierīcēm nemaz tām nepieskarot, bet tā vietā vienkārši pieskaroties savam apģērbam.

    Google vēlas ielīst tavās biksēs un patiesībā diezgan burtiskā nozīmē, jo pirmais sadarbības partneris ir populārais apģērba ražotājs Levi’s.

    Google atlasa labākās Material Design stila aplikācijas

    Līdz ar Android 5.0 (Lollipop) versiju Google aizsāka jauno Material Design dizaina valodu un tā bija patīkama vēsma pēc iepriekš Android vidē novērotā vizuālā bardaka. Gadu vēlāk Material Design komanda ir izvēlējusies 16 labākās jaunajā dizaina stilā veidotās aplikācijas.

    2015-05-31_0008

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma