Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radītais paroļu risinājums CaptureIn uzsāk sadarbību ar Samsung Electronics

    Jaunākie raksti

    Vakar 28.05.2015. Baltijas Kiberdrošības Foruma laikā tika izziņota Latvijā radītā paroļu risinājuma CaptureIn sadarbība ar tehnoloģiju gigantu Samsung Electronics uz Samsung radītā risinājuma Samsung KNOX platformas.

    Jau kopš informācijas tehnoloģiju (IT) laikmeta pirmsākumiem IT drošība un lietotāju ērtības ir bijuši nesavienojami jēdzieni. Sarežģītu paroļu veidošanas prasības, paroļu lietošanas, atjaunošanas un glabāšanas instrukcijas uzņēmumos spiež mūs pierakstīt paroles un pielīmēt pie datoru monitoriem. Ierastie drošības risinājumi – viedkartes, kodu kalkulatori u.tml. – parasti ir nozīmējuši apgrūtinājumu lietotājiem un augstas izmaksas. Bet IT drošība un jo īpaši lietotāju identitātes pārvaldība un lietotāju autentifikācija var būt gan droša, gan vienlaikus arī ērta lietotājam. Tieši to paredz Latvijā radītā IT drošības risinājuma CaptureIn produkti.

    Reklāma

    „Uzņēmumu datu drošība un vienlaikus privātuma aizsardzība ir saprotami iemesli, kāpēc privāto mobilo ierīču izmantošana biznesa vajadzībām tiek ierobežota. Vienlaikus straujā jaunu viedtālruņu un planšetdatoru izplatība pēdējā laikā aktualizē nepieciešamību darbā izmantot personīgās ierīces,” norāda Michailas Traubas, Mobilo risinājumu eksperts. „Piedāvātais risinājums ir: biznesa un personīgajām vajadzībām izmantot vienu mobilo ierīci. Samsung KNOX nodrošina harmoniju starp uzņēmumu drošību un privātuma aizsardzību, garantē datu aizsardzību jau operētājsistēmas platformas līmenī. Darbiniekiem nav nepieciešams mainīt savus mobilo ierīču lietošanas paradumus.”

    KNOX pamatā ir t.s. “trusted computing” (uzticamas skaitļošanas) principi, metožu kopums, kas ļauj ierīcēm darboties tikai ar drošu programmatūru, brīdinot gadījumā, ja tiek konstatētas atkāpes. Balstoties uz šo, KNOX radījis virkni produktu gan privātpersonu, gan arī uzņēmumu vajadzībām. Uzņēmumiem paredzētais produkts KNOX Workspace piedāvā plašu uzņēmumam piemērotu drošības līdzekļu klāstu un paredzēts, lai aizsargātu uzņēmuma lietotnes un datus.

    Savukārt CaptureIn produkts, izmantojot asimetrisko kriptogrāfiju, nodrošina drošības līmeni, kas pielīdzināms vissarežģītākajiem vienreizlietojamo paroļu ģeneratoriem. CaptureIn ir ievērojami efektīvāks pret mūsdienu IT apdraudējumiem, ieskaitot sociālo inženieriju, jo nekādā veidā nepakļauj lietotājus dažādiem ar cilvēcisku neuzmanību saistītiem drošības riskiem, kā arī neuztur nekādas centralizētas datu bāzes ar konfidenciālu lietotāju informāciju. Risinājums pilnībā atbilst European Banking Authority (EBA) ieteikumiem par drošu autentifikāciju un būtiski samazina kibernoziegumu risku vienlaicīgi nodrošinot ērtu, pieejamu un drošu autentifikācijas risinājumu ar viedtālruņa palīdzību. No lietotāju viedokļa, vienīgā prasība ir iPhone, Android vai Windows Phone viedtālrunis ar interneta pieslēgumu (WiFi vai mobilais internets) un uz tālruņa uzstādīta CaptureIn mobilā lietotne.

    Samsung KNOX integrācija sniedz CaptureIn lietotājiem vienlaikus gan paaugstinātu komfortu, gan vēl augstāku drošības līmeni. No lietotāja skatupunkta, atverot CaptureIn no Samsung KNOX vides, lietotājam vairs nav jāievada CaptureIn PIN kods vai biometrijas dati, lai piekļūtu pie CaptureIn iespējām. CaptureIn izmanto iebūvētās KNOX drošības funkcijas datu aizsardzībai, kas tiek noteiktas centralizēti ar uzņēmuma drošības politiku.

    CaptureIn lietotne drīzumā būs pieejama visiem KNOX lietotājiem “Samsung KNOX Apps store” veikalā.

    CaptureIn ir Latvijā radīts, inovatīvs risinājums lietotāju daudzfaktoru autentifikācijai un paroļu aizvietošanai uzņēmumu iekšējās sistēmās un citos korporatīvajos servisos, kas radīts, lai risinātu ar parolēm saistītos IT drošības riskus un paaugstinātu uzņēmumu kopējo IT drošības līmeni, vienlaicīgi neupurējot lietotāju ērtības. Uzziniet vairāk www.capturein.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Stankevičs
    29.05.2015 10:40

    Un teju absolūti ne vārda par to, kā CaptureIn to domā paveikt? Kā tas atvieglotu manu dzīvi? Kāpēc tas būtu labāks par esošajiem risinājumiem utt… Eh… Sausa PR! :(

    29.05.2015 10:42

    Akvaimandieniņ, ņemam acis rokās un dodamies uz http://www.capturein.com/en/products/ palasīties. Idejiski laikam tas ir kaut kāds QR-like kodu lasītājs.

    Mārtiņš Stankevičs
    29.05.2015 11:10

    Pēc sausā PR, izlasīšanas turp arī devos, jo te jau nekā konkrēta atrast nevarēja…

    Agris
    29.05.2015 15:46

    piekrītu, pilnīgi bezjēdzīgs raksts. preses relīzes varu arī tvnet palasīt.

    interese, kas ir par zvēru ir CaptureIn un, ko nozīmē sadarbība… nevis

    “Jau kopš informācijas tehnoloģiju (IT) laikmeta pirmsākumiem IT drošība un lietotāju ērtības ir bijuši nesavienojami jēdzieni.” WTF :)

    29.05.2015 16:06
    Reply to  Agris

    Visu jāsakošļā un ar mazo karotīti mutē jāieliek? CaptureIn mājaslapā ir pietiekami skaidri pateikts un parādīts kas tas ir. Īsumā – autentifikācijas risinājums, kas darbojas ar viedtālrunī uzstādītas aplikācijas palīdzību noskenējot kodu. Šādi var apiet vajadzību izmantot paroles (pašai aplikācijai gan vajag PIN kodu, ja neizmantojam to no Samsung KNOX vides) vai arī iestrādāt divfaktoru autentifikācijas risinājumos kopā ar lietotāja identifikāciju ar lietotājvārdu un paroli.

    Kas attiecas uz sadarbību, tad arī tas ir paskaidrots šajā relīzē: “Samsung KNOX integrācija sniedz CaptureIn lietotājiem vienlaikus gan paaugstinātu komfortu, gan vēl augstāku drošības līmeni. No lietotāja skatupunkta, atverot CaptureIn no Samsung KNOX vides, lietotājam vairs nav jāievada CaptureIn PIN kods vai biometrijas dati, lai piekļūtu pie CaptureIn iespējām. CaptureIn izmanto iebūvētās KNOX drošības funkcijas datu aizsardzībai, kas tiek noteiktas centralizēti ar uzņēmuma drošības politiku.”

    Es ceru, ka atsevisķi nav jāskaidro kas ir un kā darbojas Samsung KNOX? :)

    Mārtiņš Stankevičs
    29.05.2015 22:59

    Nu, pag! Tad kāpēc jāraksta vesels raksts? Tik pat labi ieposto vienu īsu teikumu un lieta darīta! Ok – tika iesūtīta relīze un tāda arī nopubliskota, bet, nu man jau liekas, ka pirms publikācijas vajag iziet cauri, kas ir kas nav… Un neticu, ka Tev uzreiz tapa skaidrs par ko runa, jo nu kaut vai Tavs pirmais koments ar ” laikam” to pierādīja un acīm redzot vien pēc tam tikai padziļinātāk izpētīji, par ko tad vispār runa.

    Nav jau tā, ka pats nevaru atrast, izlasīt, saprats. Ir tā, ka neredzu jēgu teksta blāķim, ko var aprakstīt vien pāris teikumos, jo pamata lietas, par ko ir blogs- izskaidrot lietas, kas un kā – te neatradu. Vai arī šis blogs vairs nav tāds?
    Tā teikt- ir patīkami izlasīt uzrunājošu virsrakstu par mūsu pašu bāliņu darījumu ar Samsung, plus ja vēl uzpeld KNOX, tad rodas vēl lielāka interese… lasi, lasi… Un līdz tiec līdz pēdējam punktam, saproti, ka pa lielam nekas nav pateikts! Tikai ir kaut kas radīts, kaut kur noslēgts darījums, bet kas tieši tas ir, ko tas dod man, lietotājiem utt… Nekā.

    29.05.2015 23:05

    Par CaptureIn es personīgi esmu informēts jau labu laiciņu, tāpēc arī bija vēlme par šo jaunumu padot arī ziņu tālāk tautās. Bet, OK, ņemšu vērā to, ka ne visi lasītāji arī tik uzmanīgi seko līdzi vietējām aktualitātēm un par smagākām tēmām pacentīšos pastāstīt kaut ko vairāk arī no sevis.

    Reklāma