Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Edge atsakās no ActiveX un citiem nedrošiem papildinājumiem

    Jaunākie raksti

    Soli pa solim Microsoft atklāj informāciju par jaunā interneta pārlūka Microsoft Edge iespējām un tehnoloģijām. Līdz ar Windows 10 nonākšanu pie lietotājiem, Microsoft Edge pilnībā aizstās mūžīgi pelto Internet Explorer. Microsoft nāksies ne tikai pielāgot Edge pārlūka iespējas mūsdienām, bet arī pārliecināt lietotājus, ka Edge ir ātrs un drošs pārlūks.

    Daudzi novērtēs Microsoft soli, atbrīvojot Edge no novecojušām pārlūka tehnoloģijām un spraudņiem, kuru starpā ir ActiveX un Browser Helper Objects. Daudzas vecās tehnoloģijas tiek veiksmīgi aizstātas ar HTML5 iespējām, tāpēc Microsoft ar vieglu roku “laiž vecās pensijā”.

    Reklāma

    Microsoft grasās Flash iebūvēt Edge pārlūkā, gluži kā tas realizēts Google Chrome. Arī PDF apskate būs pieejama Edge pārlūkam bez jebkādu spraudņu uzstādīšanas.

    Savukārt atteikšanās no Browser Helper Objects nozīmē atvadas no drausmīgo trešo pušu meklēšanas rīku, piemēram, Ask.com, piespiedu uzstādīšanas interneta pārlūkā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aleksejs Mjaliks
    12.05.2015 11:14

    Oi… Tas Windows mūžību nāks iekšā korporatīvā vidē. Jo visādiem iekšējiem IT risinājumiem ActiveX tiek izmantots gana daudz un gana nopietni ļoti daudzās jomās un uzņēmumos.

    Krotow
    11.02.2016 20:38

    No drošības viedokļa atteikšanās no ActiveX un BHO ir tikai apsveicama. Taču korporatīvajā vidē, kur lieto webaplikācijas, kas aktīvi izmanto ActiveX, tas tiešām pamatīgi sabremzēs pāreju no IE. Jo kas un par ko to visu pārrakstīs.

    Reklāma