Web Analytics
More
    Reklāma

    Ceturto reizi par LIKTA prezidenti tika ievēlēta Signe Bāliņa

    Jaunākie raksti

    Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) gadskārtējā kopsapulcē 24.martā noteiktas nākotnes prioritātes un ievēlēta jauna vadība turpmākajiem diviem gadiem – ceturto reizi par LIKTA prezidenti tika ievēlēta Signe Bāliņa.

    LIKTA valdē turpinās darboties līdzšinējie valdes locekļi Eva Butāne, Juris Gulbis, Mikus Ozols, Uldis Semeiks, Māra Jākobsone, Armands Magone, kā arī no jauna ievēlēti valdes locekļi Juris Binde, Uldis Dzenis, Mārtiņš Gataviņš, Toms Meisītis (asociēto biedru sekcijas izvirzīts pārstāvis) un Elmārs Gengers (Latvijas IT Klastera izvirzīts pārstāvis).

    Reklāma

    Iepriekšējās valdes sastāvā LIKTA ir turpinājusi būt par nozares vadošo asociāciju, kuras viedokli respektē gan valdība, gan sabiedriskie partneri, kas parāda asociācijas iepriekšējās vadības aktīvu un pozitīvu darbību.

    LIKTA kopsapulcē tika prezentēts un apstiprināts LIKTA valdes ziņojums par paveikto, kā arī noteiktas piecas galvenās prioritātes turpmākajam asociācijas darbam: IKT izglītības un e-prasmju attīstība, starptautiskā sadarbība, iesaiste jaunā perioda ES fondu aktivitāšu plānošanā un labās prakses vadlīnijas projektu pārvaldībā, kā arī aktivitātes sabiedrisko attiecību jomā.

    Tāpat asociācija plāno turpināt darbu, skaidrojot gan valdībai, gan sabiedrībai IKT nozares lomas pieaugumu tautsaimniecības izaugsmē kopumā, tostarp konkurētspējas celšanā dažādās nozarēs. Būtisks darbs gaidāms pie vienotā digitālā tirgus izveides, ņemot vērā, ka EK par prioritāti šim gadam ir izvirzījusi jomas tiesiskā regulējuma sakārtošanu. Augstu vērtējamas arī starpvalstu sadarbības iniciatīvas, kas veicina tirgus attīstību un ļauj Latvijas uzņēmumiem kļūt eksportspējīgākiem un apgūt jaunus tirgus.

    Kā lielākos LIKTA un nozares izaicinājumus var minēt uzsāktā kursa turpināšanu jauniešu piesaistē nozarei un darbaspēka izglītošanu kopumā. Viens no nozares šī gada svarīgākajiem gaidāmajiem pasākumiem pašā prezidentūras izskaņā būs Digitālā asambleja Rīgā, kas notiks 17.-18. jūnijā. Tas ir nozīmīgākais Digitālās programmas Eiropai pasākums. Asamblejas centrālā tēma būs jaunās Digitālā vienotā tirgus stratēģijas apspriešana, ko EK plāno publiskot šā gada maijā. Tāpat asamblejas dienas kārtībā būs tādas aktuālas tēmas kā kiberdrošība, e-sabiedrības attīstīšana, digitālo un start-up uzņēmumu notiekošā revolūcija visā Eiropā un tas, kā ES valstis varētu efektīvāk izmantot digitālās ekonomikas sniegtos ieguvumus.

    Tāpat nozarei būtiski ir tas, ka šobrīd mainās ES fondu finansēšanas periodi. Tāpēc šajā posmā svarīgi laikus sakārtot visus nepieciešamos dokumentus, lai nekavētos struktūrfondu līdzekļu pieejamība IKT jomā, kā arī būtu iespējams turpināt uzsāktās iniciatīvas, pārvēršot tos jēgpilnos un ērtos pakalpojumos Latvijas iedzīvotājiem, kā arī paralēli minētajam nepieciešama iepirkumu procesa inventarizācija, jo IKT joma aizvien vairāk ietekmē citas nozares.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma