Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple atteiksies no Aperture līdz ar Photos iznākšanu

    Jaunākie raksti

    Aperture ir viena no populārākajām fotogrāfiju rediģēšanas lietotnēm Mac OS X operētājsistēmai, bet tiek ziņots, ka tās gals sagaidāms jau pavisam drīz. Apple grasās atteikties no Aperture, izņemot tās iegādes iespēju no Mac App Store, tikko parādīsies pieejama jaunā Photos fotogrāfiju rediģēšanas lietotne. Tiek norādīts, ka Photos fotogrāfiju rediģēšanas lietotne nonāks pie lietotājiem tuvāko pavasara mēnešu laikā.

    Aperture nevajadzētu pavisam izzust, jo tā tomēr ir maksas lietotne. Mac App Store ir noteikts, ka Aperture pēc Photos parādīšanās vairs nebūs iegādājama, tomēr tā būs pieejama lejupielādei visiem tiem, kuri šo lietotni iepriekš iegādājušies Mac tiešsaistes veikalā.

    Reklāma

    Adobe Lightroom ir ļoti spēcīgs Aperture konkurents un Lightroom nekur nepazudīs. Ilggadējiem Mac lietotājiem diez vai šāds Apple solis ir pārsteigums, jo uzņēmums līdzīgi ar lietotņu sūtīšanu pensijā rīkojies jau iepriekš. Lielākā problēma esošiem Aperture lietotājiem varētu būt atbalsta pārtraukšana. Kā zināms, katram vairāk vai mazāk nopietnam fotoaparātam ir pilnīgi savs tā saucamais RAW datnes standarts un RAW atbalstu nākotnes fotoaparātiem no Aperture varam vairs negaidīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma