Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube padara HTML5 par sava servisa vienīgo standartu

    Jaunākie raksti

    Šodien pienākusi ziņa, kura liek aizdomāties, ka ilgu laiku ļoti populārās Adobe Flash tehnoloģijas zārka vākā ir iedzīta pēdējā nagla. Adobe Flash jau tā ilgu laiku neveicās un tā zaudēja savu popularitāti, taču šodien Google paziņoja, ka YouTube video servisā turpmāk kā noklusējuma standartu video atskaņošanai izmantos daudz modernāko HTML5. Principā HTML5 atbalsts šajā servisā ir jau sen, jo parādījās pirms pieciem gadiem, taču ilgu laiku tur tika realizēts tikai kā eksperimentāla iespēja.

    Tāpēc tagad atverot video materiālus, YouTube dzimtais atskaņotājs izmantos pēc noklusējuma HTML5 standartu. Un bija jau arī laiks, jo šobrīd praktiski visi interneta pārlūki – Microsoft Internet Explorer 11, Apple Safari 8, Mozilla Firefox un protams Google Chrome atbalsta HTML5 tehnoloģiju. Tik vēlu šis solis pienāca tikai tāpēc, ka tika gaidīts brīdis, kad HTML5 standarts būs „pieaudzis” un strādās bez problēmām.

    Reklāma

    Tādejādi Adobe Flash ir zaudējusi iespējams savu lielāko spēļu laukumu un paliek svarīga tikai dažos mazāk zināmos video servisos un spēlēs. Un arī paši Adobe cilvēki jau kādu laiku ir atmetuši ar roku, un neveic pilnīgi nekādus Flash standarta uzlabojumus. Tāpēc varam lēnām sākt atvadīties no Adobe Flash. Laikam jau vismaz šajā ziņā nelaiķis Stīvs Džobss bija gana pravietisks, jo nelaida Flash standartu par spīti dažādiem skandāliem, Apple mobilajās ierīcēs, tai skaitā iPhone.

    AvotsYouTube
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    03.02.2015 18:39

    Un paldies Dievam. Lai flešam vieglas smiltis.

    Reklāma