Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel izziņojis Compute Stick – USB zibatmiņas izmēra datoru

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju gigants Intel ir izziņojis Intel Compute Stick – makanas USB zibatmiņas izmēru PC datoru. Tajā ir iebūvēts četrkodolu Intel Atom Bay Trail procesors, 2 GB operatīvā atmiņa, 32 GB iebūvētā atmiņa un visu saimniecību darbina Windows 8.1. Ierīcei ir 802.11n Wi-Fi un Bluetooth savienojumu atbalsts, kā arī microSD atmiņas kartes slots. Vienā šī “puļķa” galā ir HDMI savienojums, tādējādi ierīci varēsim pievienot pie kaut cik moderna televizora vai monitora. Atliek ierīci pievienot barošanas avotam (ar microUSB kabeli) un esam ieguvuši pavisam mazu datoru.

    Šādi zibatmiņas formfaktora datori nav nekāds jaunums (viens piemērs ir Meegopad T01) un jau labu laiku ir nopērkamas ierīces, kas spēj darbināt Android. Tomēr fakts, ka šajā jomā ar visu nopietnību iesaistās Intel liek domāt, ka tas nebūs pēdējais šīs klases produkts. Ko ar to var iesākt? Intel norāda, ka šo datoru var izmantot kā multimediju ierīci vai plāno klientu (thin client) biznesa vidē.

    Reklāma

    Intel sola šo ierīci pārdošanā laist šī gada pirmajos mēnešos un tas maksās 149 ASV dolārus. Intel gatavo arī līdzīgu ierīci, kas darbosies ar Linux. Tās cena būs 89 dolāri.

    Vispār izskatās, ka šogad sanāks daudz runāt par minidatoriem. Šonedēļ jau vēstīju par jaunajiem HP Stream Mini un Pavilion Mini datoriem un arī Intel NUC sērijas ierīces tikušas līdz Broadwell procesoriem.

    AvotsIntel
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Lācis
    08.01.2015 16:05

    Intel Compute Stick PC Specifications

    Quad-core Intel Atom Z3735F @ 1.33GHz (1.83GHz boost)
    2GB RAM (Windows), 1GB RAM (Ubuntu)
    32GB eMMC (Windows), 8GB eMMC (Ubuntu)
    Full-sized HDMI Out
    1x USB 2.0
    1x MicroUSB
    MicroSD Card Slot
    Bluetooth 4.0
    Wi-Fi

    Varētu precīzāk nākamreiz?

    08.01.2015 16:18

    Paldies par specifikāciju! Balstījos uz to informāciju, kas pieejama Intel mājaslapā un tur pagaidām specifikācija nav norādīta.

    Reklāma