Web Analytics
More
    Reklāma

    LG sadarbībā ar Mercedes-Benz veidos automobiļu kameru sistēmas

    Jaunākie raksti

    Lai arī līdz pilnībā robotizētajiem Mercedes-Benz automobiļiem vēl ir jāpaciešas, tomēr jau tagad mūsdienīgs automobilis nav iedomājams bez daudzām inteliģentām drošības sistēmām. Jau tagad dažādas kameras, radari un sensori ir pavisam pierasta lieta, īpaši premium klases automobiļos.

    Mercedes-Benz ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Korejas tehnoloģiju gigantu LG (precīzāk, tā Vehicle Components Business nodaļu), lai kopā automobiļus padarītu arvien vieglāk vadāmus un drošākus. Abi uzņēmumi uzsākuši darbu pie nākamās paaudzes kameru sistēmas izstrādes, kas būs nākamās paaudzes autonomo Mercedes-Benz automobiļu pamatā.

    Reklāma

    Topošā sistēma ir bāzēta uz LG izstrādātajiem ADAS (Advanced Drive Assistance System) produktiem. Tās ir vienas vai vairāku kameru un to pavadošās programmatūras sistēmas, kas spēj brīdināt vadītāju par nevēlamu joslu maiņu, nolasīt ceļazīmes un sekot līdzi vadītāja veselības stāvoklim. Sadarbības ietvaros Mercedes-Benz ir licencējis savu 6D Vision drošības tehnoloģiju kopumu.

    Atšķirībā no Google, kas ir radījis pilnībā autonomu automobili, klasiskie autopasaules milži pagaidām strādā pie daļēji automatizētajiem automobiļiem, kur galvenais joprojām ir cilvēks, tomēr dažādas drošības un ērtības sistēmas atvieglot un padara drošāku auto vadīšanu.

    Tāpat LG ir apstiprinājis, ka autoindustrijai sāks piedāvāt savus multimediju un izklaides sistēmu risinājumus. Tas ir loģisks solis, jo mūsdienīgie utomobiļi arvien ciešāk sadarbojas ar mobilajām ierīcēm. Tāpat šai jomai pēdējo pāris gadu laikā ļoti aktīvi ir pievērsušies tādi tehnoloģiju giganti kā Apple, Google un Microsoft.

    AvotsLG
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma