Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Apple gatavojas atteikties no Google meklētāja pakalpojumiem

    Jaunākie raksti

    Pirms neilga laika izskanēja ziņa, ka interneta pārlūka Firefox izstrādātājs, kompānija Mozilla atteiksies no Google meklētāja, kā pēc noklusējuma izmantojamā, viņu pārlūkā. Tagad līdzīgai rīcībai gatavojas arī Apple. Lielā mērā tas tāpēc, ka līdzīgi kā ar Mozilla, arī Apple gadījumā beidzas tas laika periods, uz kuru bija noslēgts līgums ar Google.

    Tāpēc Apple tagad izskata risinājumus, un savā Safari interneta pārlūkā gatavojas kā noklusējumu izmantot Yahoo! vai arī Microsoft Bing meklētājus. Turklāt ņemot vērā to, ka Apple balss asistents savos meklējumos jau izmanto Bing, lietotājiem nebūs jācenšas pierast pie kā principiāli jauna. Viss notiekošais tikai liecina par to, ka attiecības starp kompānijām un dažādām ekosistēmām pasliktinās, un katrs no to autoriem cenšas radīt pats savus risinājumus visās jomās.

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris Ozolins
    26.11.2014 22:05

    Ja man jaizvelas no bing vai google, tad tikkai google, vienmer atrot to ko vajag.

    davfreim
    26.11.2014 22:25

    Nav jau sen vairs google nekāds meklēšanas karalis, ir daudz alternatīvu, prieks, ka Apple atsakās no Google pakalpojumiem, jo pat ja gribēšu lietot google uz Apple produktiem, tad pakalpojums tikai būs labāks, jo Google cīnīsies, lai lietotājs izvēlētos tieši viņus.

    Tas pats ir ar Apple maps, esmu ļoti apmierināts, navigācija strādā super, nevar salīdzināt ar Waze, kura pasaka turn left, kad jau esi krustojumam pabraucis garām, bet ja es gribu es varu novilkt un lietot arī Google maps, so esmu ieguvējs.

    c
    02.12.2014 12:19
    Reply to  davfreim

    Zīmulītis, zīmulītis. Par daudz asināsi, nolūzīs.

    Iponts
    27.11.2014 16:26

    Waze saka turn left pēc krustojuma tikai tad, ja ir švaks GPS signāls, vai arī telefons lago!
    Man šo problēmu palīdzēja atrisināt elementāra skrūvju pārvilkšana un GPS signāls uzlabojās 2x.

    šādas situācijas var rasties arī ar Garmin, Tomtom, Navigon, iGO un citām navigācijām! Bet Apple maps nepavisma nav tas precīzākais navigācijas rīks, ja jābraukā pa pilsētām ar augstiem debesskrāpjiem, vai arī 8 un vairāk joslu maģistrālēm, kas savijas ar vairāku pakāpju viaduktiem, vai tuneļiem! ;)

    Braukājot cauri šveices tuneļiem, no kuriem atiet atzari uz citiem tuneļiem (un nav nekāda GPS signāl) man vislabāk patika Navigon.

    davfreim
    02.12.2014 12:50
    Reply to  Iponts

    Mhm, ieraksit Waze Nīcgales iela 2, braucu uz to rajonu ar paziņu un viņš lietoja Waze ar andoid kaut kādu galxy, waze aziveda vispār uz pavisam citu ielu, ieraksti Apple maps, aizved bez problēmām. Un tā kā es Waze lietoju ikdienā un sen, esmu ievērojis, ka tā ir palikusi sliktāka, par vēlu saka, kur nogriezties, dažreiz vispār nepasaka :D. kopš google pārņēma šo aplikāciju, stulbas reklāmas utt.

    Reklāma