Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radīts jauns stārtapu tēmai veltīts medijs – StartupHunt.lv

    Jaunākie raksti

    Arcana Digital Group paspārnē radies jauns interneta medijs – Latvijas tehnoloģiju stārtapu tēmai veltītais blogs StartupHunt.lv. Autori tajā plāno aktīvi vēstīt par vietējo stārtapu panākumiem vietējā un globālā līmenī, industrijas pasākumiem, pieredzes stāstiem, noderīgiem izgausmes padomiem, kā arī tik nozīmīgajām investīciju tēmām. Tādējādi blogs būs noderīgs gan stārtapu pārstāvjiem, gan investoriem.

    StartupHunt.lv pagaidām saturs tiek publicēts angļu valodā un autoru mērķis ir šo blogu padarīt viegli pieejamu un saprotamu arī ārpus Latvijas mītošajiem stārtapu veidotājiem un investoriem. Aicinu apskatīt jauno mediju, piesekot StartupHunt.lv Twitter un Facebook lapām un padot ziņu par savu stārtapu. Kursors.lv komandas vārdā vēlu izdošanos komūnas izveidošanā un uzturēšanā!

    Reklāma

    2014-11-02_2256

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    03.11.2014 00:56

    Nekad neesmu sapratis kā mēs definējam startupus? šajā jaunajā blogā apkopota info vien par 20 firmām: http://startuphunt.lv/category/data-base/page/2/, bet pēc kādas loģikas? Vai tikai tāpēc, ka dažas no tām ir Techhub un eegloo paspārnē? Kāpēc mēs kā startup arī uzskatām visādas jau ļoti vecās firmas kā ASK.fm un Mailgien? Kāpēc vienmēr tiek aizmirsts par dažādiem citiem startupiem?

    Kāpēc netiek runāts par visām citām nozarēm un jaunumiem, ko veidojuši latvieši?
    Sludinājumi: ss.lv, reklama.lv, zip.lv, okidoki.lv, latauto.lv, utt..
    Finanšu uzņēmumi: smscredit.lv, opencredit.lv, mogo.lv, ondo.lv,
    E-commerce: Citylife.lv / Cherry.lv, Xnet, Startupvitamins, Nomo.lv, utt.
    Citi servisi: Draugiem.lv, theprintful, salidzini.lv, ss.lv, kurpirkt.lv, gudriem.lv, utt.

    Protams, nosaucu tikai dažus, bet nu arī tos mēs varētu uzskatīt par startupiem. Ja faktors ir, ka tiek runāts par uzņēmumiem, kas darbojas citās valstīs, tad ss.lv, smscredit.lv, citylife.lv/cherry.lv, utt. darbojas ārī ārvalstu tirgos. Vai tos nevajadzētu arī uzskatīt par veiksmīgiem LV startupiem?

    Man gribētos, lai tie, kas analizē startup vidi krietni vairāk pastrādātu ar research arī ārpus Techhub un Eegloo telpām, kas protams visvairāk bāz acīs savus startupus. Gribētos arī uzzināt par citām nozarēm (kā finanšu sfēra un e-komercija). Būtu forši arī redzēt kopējo uzņēmumu sarakstu un viņu potenciālos vērtējumus, īpašniekus, ziņas utt. :)

    Ir kur piestrādāt. :)

    StartupHunt LV
    03.11.2014 10:29

    Sveiks, Jāni!

    Prieks dzirdēt par interesi šajā nozarē.

    Vēlamies paziņot, ka šobrīd http://startuphunt.lv/ ir tikai sākuma posmā, medijs kurš tikai sāk apkopot startup projektus Latvijā. Un uz šodienu vēl nav ievietoti visi Latvijas startup projekti, kuri tur nākotnē palēnām tiks ievietoti :)

    Un noteikti nevienam nevajadzētu satraukties par to, ka tiek aizmirsts kāds no mūsu Latvijas startup projektiem. Jebkuram startup projektam Latvijā ir iespēja mums uzrakstīt, kā arī mēs paši tuvākajā nākotnē apkoposim informāciju sadaļā Data base par visiem Latvijas startup.

    Taču tomēr definējums, ko nozīmē startup projekts, Jūs varat iepazīties šajā rakstā, kas arī ir tuvu mūsu izpratnei – http://www.7guru.lv/blog-raksti/11-aktualas-si-gada-tehnologijas-kas-kardinali-mainis-dzivi-latvija.

    Tam ir jābūt inovatīvam biznesam, bieži tehnoloģiju jomā, kuram ir potenciāls izaugt globālā tirgus mērogā.

    Gaidiet jaunumus un veiksmīgu dienu!

    StartupHunt.lv

    Janis
    03.11.2014 18:57
    Reply to  StartupHunt LV

    ok – forši! :) Tās vairāk bija tādas retoriskās pārdomas par visiem medijiem, kas raksta par startupiem, un nav protams domāts tikai Startuphunt kontekstā. :) Tā, ka gaidām no jums interesantus rakstus.

    Džonis
    03.11.2014 19:44

    Drusku nestilīgi dotlv resursā, priekš latvijas auditorijas rakstīt tikai angļu valodā. Vai tagad hipsteri savā starpā arī tikai angļu mēlē laiž?

    StartupHunt LV
    04.11.2014 17:44
    Reply to  Džonis

    Sveiks, Džoni!

    StartupHunt.lv pamatauditorija ir Latvijas startup industrijas entuziasti. Sava startup projekta attīstīšana globālajā tirgū paredz angļu valodas zināšanas. Tāpēc resursa formāts ir tikai angļu valodā. Negribētos domāt, ka publika, kas interesējas par šo nozari, nav pazīstamu ar angļu valodu :) Tā ir starptautiska komunikācijas valoda, kura lauj atvērt neskaitāmas iespējas ārpus Latvijas robežām, kā arī ļauj demonstrēt mūsu sasniegumus visai pasaulei.

    Ceram, ka tas stimulēs apgūt angļu valodu Latvijas iesācējuzņēmējus un palielinās viņu konkurētspējīgumu globālā mērogā. Jāņem vērā arī tas, ka latviešu valodā materiāli jau tiek publicēti tādos brīnišķīgos resursos kā kursors.lv, un citos, bet anglu valodas mediju pietrūka.

    Paldies par Jūsu viedokli, tas ir ārkārtīgi svarīgs mūsu izaugsmei un portāla attīstībai. Droši rakstiet uz news@startuphunt.lv, ja ir vēl kas, kam Jūsuprāt mums būtu jāpievērš uzmanība. Un jauku dienu!

    StartupHunt.lv

    Kaspars
    02.05.2016 13:57

    vai izskatās, ka pēc gada projekts miris?

    02.05.2016 14:22
    Reply to  Kaspars

    Jep, beidzās Arcana un beidzās arī šis projekts.

    Reklāma