Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunākās paaudzes LG izliektais ULTRA HD televizors jau oktobrī nonāk tirdzniecībā Latvijā

    Jaunākie raksti

    LG Electronics (LG) paziņoja par jaunākās paaudzes izliektā ULTRA HD televizora (modelis UC970V) pieejamību Latvijā šī gada oktobra sākumā. Jaunais modelis tiks piedāvāts ar 55 un 65 collu lieliem ekrāniem. UC970V piedāvā vienreizēju skatīšanās kvalitāti ar attēliem, kas ir tik bagātīgi ar detaļām un krāsām, ka tos viegli sajaukt ar realitāti, kamēr izliektais ekrāns nodrošina plašāku skatīšanās leņķi.

    Izliektais LG ULTRA HD televizors nodrošina 3840×2160 pikseļu izšķirtspēju ar In-Plane Switching (IPS) 4K paneļiem, kas sniedz unikālu krāsu precizitāti un pastāvīgi pirmšķirīgu krāsu kvalitāti, ar minimāliem krāsas kropļojumiem no praktiski jebkura skatu punkta. Turklāt, UC970V piedāvā kvalitātes uzlabošanas tehnoloģiju, kas pārvērš SD, HD vai Full HD saturu tuvu Ultra HD kvalitātei. True 4K Engine likvidē gandrīz visas vizuālās kļūdas.

    Reklāma

    Kamēr ULTRA HD nodrošina vienreizēju attēla kvalitāti, izliektais ekrāns paceļ lietotāja skatīšanas pieredzi jaunā līmenī. Ekrāns „aptinas apkārt” skatītājam, sniedzot stabilitātes un attēlā iegrimšanas sajūtu kā amfiteātrī. Turklāt acu attālums no ekrāna centra un katras ekrāna malas nav ievērojami atšķirīgs, pateicoties izliektā ekrāna pakāpeniski izliektajai formai, tādējādi būtiski uzlabojot skatīšanās leņķi.

    UC970V var lepoties ar ULTRA Surround skaņas sistēmu. Uz priekšu vērstā, vairāku kanālu skaļruņu sistēma, nodrošina skaņu ar pārsteidzošu skaidrību un precizitāti.

    Vienkāršā un intuitīvā webOS Smart TV platforma, kas ir būtiska LG Smart+TV sastāvdaļa, ir svarīga ieliekta ULTRA HD televizora sastāvdaļa. Tās vieglā lietošana padara satura meklēšanu un aplūkošanu, savienošanu ar citām ierīcēm un pat sākotnējo uzstādīšanas procesu, neiedomājami vienkāršu. Pirmajā reizē, kad lietotājs ieslēdz ar WebOS aprīkotu LG Smart TV, uz ekrāna parādās animēts personāžs ar nosaukumu BeanBird, kas palīdz ar televizora savienošanas un uzstādīšanas procesu. Turklāt jaunā platforma atvieglo izstrādātājiem iespējas radīt aplikācijas un veicina LG Smart TV savienojamību ar citām ierīcēm.

    WebOS platformas vienkāršību papildina LG Magic Remote tālvadības pults. Ierīce ir aprīkota ar valodas atpazīšanas funkciju, kas palīdz izpildīt komandas vienkārši, dabiski un interaktīvi. LG Magic remote iespējami četri kontroles veidi — balss (Voice), žesti (Gesture), norādīšana (Point) un ritināšana (Wheel) – kas padara to par vispilnīgāko universālo tālvadības pulti. Uzzīmējiet kanāla ciparu gaisā vai paritiniet taustiņu, lai pārslēgtu kanālu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bombelats
    27.09.2014 16:02

    Nu jauki. Texts izklausās nokopēts no reklāmbukleta.
    Cik tuvu tad jāsēž pie ekrāna, lai būtu labums no ielikta ekrāna? Man skatīšanās pozīcija atrodas gandrīz 7 metru attālumā no TV. Vai šādā gadījumā ieliektās malas nesāk kropļot bildi?
    Un otrā lieta, kā ieliekts izskatās pie sienas, ja gribas TV paneli max tuvu sienai pēc iespējas mazāk uzkrītoši?

    27.09.2014 18:42
    Reply to  bombelats

    Principā teksts arī ir no reklāmas bukleta, jeb, tā ir preses relīze. :)

    GundarsBarons
    27.09.2014 20:31
    Reply to  bombelats

    Tieši to pašu gribēju rakstīt. Ieliektie ekrāni ir kārtējā māžošanās, kad vairāk nezin kā no klienta naudu izvilkt. Ieliekts ekrāns SAŠAURINA skatīšanās lenķi. Fiziku vajag apgūt kaut nedaudz.

    bombelats
    28.09.2014 00:14
    Reply to  GundarsBarons

    Te varētu piebilst, ka nekas jauns tas gan nav. 1952. gadā tika radīts formāts priekš kino – Cinerama, ko rādīja uz ieliekta ekrāna ar advancētu audio tiem laikiem. Tika filmēts ar trim kamerām vienlaicīgi uz dažādām filmām, ko atskaņoja savukārt ar trim projektoriem. Tehniski sarežģits un dārgs pasākums. Bet tomēr nīkuļoja līdz Milleniumam. Iespejams, ka kaut kur pasaulē pat var vēl redzēt. Droši, ka būs jāvelk paralēles. bet patiesībā, domāju, ka tā ir tikai dižošanās ar muskuļiem starp diviem Korejas gigantiem.

    Mārtiņš V
    27.09.2014 16:04

    Kapēc kino rāda 21:9, bet lielākais vairums tv ir 16:9 ???

    27.09.2014 18:38
    Reply to  Mārtiņš V

    Ir arī redzēti 21:9.
    16:9 laikam zelta vidusceļš. :)

    bombelats
    27.09.2014 22:51
    Reply to  Mārtiņš V

    Īsumā: pirmais kustīgo bildīšu standarts tika radīts 1892.gadā kā attiecība 1.33 jeb 4:3, nelielas izmaiņas ienesa skaņas kino – attiecība 1.37. Lielās izmaiņas sākās 50ajos, kad Holivuda ieviesa platekrānu. Iemesls vienkāršs – atgriezt kinoteātros skatītājus, ko tiem bija atņēmusi televīzija. Daudz dažādu tehnoloģiju un formātu radās, lielās studijas cīnījās savā starpā. Pašlaik viens no standartiem ir 2.39, kas ar”i ir gandrīz 21:9 (precīzi 2.33). Attīstoties digitālajām tehnoloģijām, vajadzēja rast kompromisu starp TV un kino. 1980. gadā tāds tika radīts – 1.77 jeb 16:9. Vidusceļš, lai abi pamatformāti pietiekami labi izskatītos uz šāda ekrāna. Kā arī to nosaka mērogošanas faktors ierīcēs.

    davfreim
    28.09.2014 17:42

    Reāla jēga no ieliekta ekrāna ir tikai, ja tam sēž tuvu, tas ir, piemēram, datora monitoram ieliektam ir jēga, bet TV nav atšķirības – ieliekts vai ne.

    Reklāma