Web Analytics
More
    Reklāma

    Runas satura noteikšana, analizējot priekšmetu vibrāciju videoierakstā

    Jaunākie raksti

    Masačūsetsas Tehnoloģiskā institūta pētnieku grupa sadarbībā ar kompānijām Microsoft un Adobe izstrādājuši sarunas atjaunošanas tehnoloģiju, analizējot priekšmetu vibrācijas videoierakstā. Lai atjaunotu sarunu, nepieciešams, pietiek, lai ieraksts būtu veikts ar ātrumu 60 kadri sekundē, kā arī kadrā jābūt viegli vibrējošiem priekšmetiem – čipsu pakai, glāzei ar ūdeni, istabas augiem.

    Sarunas atjaunošanas tehnoloģijas nav nekas jauns – specdienesti jau izmanto dažādas iespējas noklausīties sarunas, izmantojot loga stikla vai priekšmetu vibrēšanu. Līdz šim mērķa sasniegšanai bija nepieciešama specializēta tehnika, piemēram, – mikrofoni, kuros izmantots lāzers. Jaunās metodes izmantošanai pietiekot ar vienkāršu videokameru, kuras izšķirtspēja ir 700×400.

    Reklāma

    Kā viena no neatrisinātām problēmām minēta nepieciešamība filmēt vibrējošos priekšmetus tuvplānā. Maksimālais attālums starp priekšmetu un videokameru, kurā izdevās sakarīgā kvalitātē atjaunot sarunas saturu, bija 4 metri. Kā viens no problēmas risinājumiem esot iespēja izmantot spēcīgu palielinājumu.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FKXOucXB4a8]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma