Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft sadarbībā ar Tildi visai pasaulei tulko latviešu Twitter ierakstus

    Jaunākie raksti

    Nākamreiz, kad pasauli pāršalks ziņas par Latvijas sasniegumiem, sociālā tīkla Twitter lietotāji latviešu valodas ierakstus varēs lasīt angliski. Automātisko tulkošanu nodrošina Microsoft mašīntulkošanas pakalpojums Bing Translator, kura latviešu valodas tulkošanas funkcionalitāte tika izstrādāta sadarbībā ar Latvijas uzņēmumu Tilde.

    Pašlaik pasaulē ir 255 miljoni aktīvu Twitter lietotāju. Lai arī automātiskā tulkošana nevar līdzināties cilvēka radītam tulkojumam, jaunās iespējas, ko nodrošina Microsoft sadarbībā ar Tildi, ļaus miljoniem sociālā tīkla lietotāju iepazīties ar latviski rakstītoTwitter saturu. Tas arī palīdzēs piesaistīt vairāk sekotāju Latvijas Twitter lietotājiem, kuri vēlas vienlaikus uzrunāt auditoriju gan Latvijā, gan ārpus tās.

    Reklāma

    Microsoft un Tildes sadarbība Bing Translator uzlabošanā sākās 2010. gadā. Microsoft Research uzaicināja Tildes speciālistus uz Microsoft laboratoriju Redmondā (ASV), lai attīstītu tehnoloģijas latviešu valodai, kuras lingvistiskā struktūra to padara īpaši sarežģītu automatizētai tulkošanai.

    Mašīntulkošana tiek atzīta par nozīmīgāko tehnoloģiju, kas palīdz pārvarēt valodu barjeras. Augstu novērtējumu izpelnījusies arī Tildes izstrādātā mašīntulkošanas platforma LetsMT, ar kuru tiek būvētas profesionālas mašīntulkošanas sistēmas dažādām valodām. Zinātniskos pētījumos atzīts, ka Tildes būvētās mašīntulkošanas sistēmas darbojas labāk nekā Google Translate.

    Sabiedrība Tilde ir viens no Eiropas vadošajiem valodas tehnoloģiju uzņēmumiem. Tilde ir dibināta 1991. gadā, uzņēmumam ir biroji Rīgā, Tallinā un Viļņā. Tilde aktīvi sadarbojas ar vadošajām Eiropas universitātēm, radot pasaules līmeņa inovācijas valodas tehnoloģijās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.06.2014 13:25

    Varbūt izklausīšos vecmodīgs, bet kā būtu, ja latvieši, kas vēlas uzrunāt sekotājus visā pasaulē, rakstītu twītus angliski?

    Kursors.lv
    27.06.2014 14:11
    Reply to  Mārtiņš

    Šeit ir runa par automātisko tulkošanu un Microsoft ierīču gadījumā Twitter ieraksti tiek tulkoti automātiski. Protams, ja cilvēkam ir apzināta vēlme uzrunāt svešā mēlē lasošos, tad būtu arī pašam jāraksta svešvalodā.

    Loks
    27.06.2014 14:46

    Kaut kāds dīvains raksts… Ja ir domāts, ka runa ir par Microsoft ierīcēm, tad to tomēr vajadzēja pieminēt rakstā, savādāk nevar saprast par ko te vispar ir runa…

    re-mix
    27.06.2014 17:31

    To visu varēja uzrakstīt vienā teikumā: “Bing Translator LV tulkošanai izmanto Tildi”

    asd
    27.06.2014 22:02

    Un kāpēc no eng uz lv nepiedāvā tulkot ?

    Reklāma