Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft prezentē savu pirmo Android viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Skaļš virsraksts sanācis, vai ne? Bet tīri tehniski tā sanāk. Lai arī jaunā produkta pilnais nosaukums joprojām ir Nokia X2 (Microsoft kādu laiku izmantos Nokia zīmolu), ir jāņem vērā, ka no šī gada 25. aprīļa Nokia ierīču un pakalpojumu nodaļas ir nonākušas Microsoft paspārnē. Jau pašā gada sākumā Nokia paspēja izlaist savus pirmos Android darbinātos viedtālruņus un tagad Microsoft paspārnē ir tapis sērijas turpinājums. Jaunais Nokia X2 darbojas ar Android, kam nogriezto Google servisu vietā iestrādāti dažādi Nokia un Microsoft servisi un pakalpojumi (HERE Maps, Skype, Outlook.com, OneDrive, Bing meklētājs, Yammer, Xbox spēles, One Note u.c.).

    Jaunais telefons ir kļuvis par 10 eiro dārgāks par priekšgājēju un maksā 99 eiro (pirms nodokļiem un atlaidēm) un ieguvis mazliet lielāku 4.3 collu displeju (iepriekšējais modelis bija aprīkots ar 4 collu displeju) un jaudīgāku procesoru (1.2 GHz divkodolu procesors pret 1 GHz divkodolu procesoru iepriekšējā modelī). Telefons ir aprīkots ar 5 megapikseļu autofokusa aizmugurējo kameru ar zibspuldzi un priekšējo kameru Skype videozvaniem. Jaunais telefons, tāpat kā priekšgājējs, pieejams vairākās košās krāsās.

    Reklāma

    Nokia X2 ir iespējams ievietot divas SIM kartes un tas lieti noderēs jaunattīstības tirgos, kam šis produkts paredzēts primāri. Microsoft joprojām uzskata, ka Nokia X ierīces spēs konkurēt ar budžeta klases Android telefoniem un cilvēki pamēģinot šos (nepilnvērtīgos) Android/Microsoft hibrīdus steigtin steigsies pēc sakarīgiem Windows Phone viedtālruņiem.

    Starp citu, Nokia pavisam nesen izlaida Android palaidēju (launcher) un ir paspējis “ieberzties” mēģinājumos Nokia X platformai sakasīt tik nepieciešamās Android aplikācijas.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Ri7qNQc5Q08]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    25.06.2014 08:19

    Nepārliecinošs piedāvājums. Uz aci izskatās zolīds un kvalitatīvs, bet tās fičas- ne šis, ne tas. Tad jau tiešām labāk tīru Windows.

    Māris
    26.06.2014 01:12

    Kad varētu parādīties Latvijas tirgū?

    Reklāma