Web Analytics
More
    Reklāma

    25 populārākās interneta vietnes Latvijā (maijs)

    Jaunākie raksti

    Starptautiskais interneta izpētes un konsultāciju uzņēmums Gemius publicējis maijā apmeklētāko interneta lapu Top 25. Topa lielāko lēcienu piedzīvojusi tiešsaistes video vietne megogo.net. Ar vasarīgā laika iestāšanos pieaug arī meteoroloģijas lapas gismeteo.lv lietotāju skaits, savukārt maija hokeja drudzis atstājis pozitīvu iespaidu uz sportacentrs.com un tvplay.lv auditoriju.

    Būtiskāko kāpumu maija topā demonstrē tiešsaistes kino portāls megogo.net, pakāpjoties no 16. uz 10 vietu un sasniedzot 226 tūkstošus lietotājus, kas ir par 31% vairāk nekā aprīlī. Lielākā daļa portāla apmeklētāju nāk no Rīgas, vecuma grupā no 25 līdz 34 gadiem.

    Reklāma

    Megogo.net panākumus Gemius interneta lapu maija topā komentē portāla mārketinga daļas vadītājs Romans Sahaidaks: „Mēs turpinām attīstīt ciešas partnerattiecības ar telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējiem un mediju ierīču ražotājiem. Starp mūsu partneriem ir vairāk nekā četrdesmit lielākie uzņēmumi un zīmoli tirgū. Mēs nepārtraukti paplašinām savas bibliotēkas saturu ar jaunumiem video nomā un attīstām mūsu piegādes kanālus. Līdz šim mūsu aplikācijas mobilajām ierīcēm, pamatojoties uz iOS un Android, kā arī visiem galvenajiem zīmoliem SmartTv un Media Players ir top populārākajos pakalpojumos, un dažos gadījumos kalpo arī kā dzinējspēks “gudro” mediju ierīču iegādei. Šī iemesla dēļ MEGOGO kļūst populārāks ar katru dienu – pieaug ne tikai lietotāju bāze web-segmentā, bet gandrīz puse no visiem video resursiem tiek lietoti, izmantojot dažādas ierīces.”

    Sākoties siltākam laikam, cilvēki aktīvāk seko līdzi laika apstākļiem. Maija topā kāpumu piedzīvojusi laika prognožu vietne gismeteo.lv, pakāpjoties topā par 4 vietām un sasniedzot par 20 % lielāku auditoriju nekā iepriekšējā mēnesī – 173 tūkstošus interneta lietotājus.

    Pasaules čempionāts hokejā atstājis ietekmi uz lapas sportacentrs.com auditorijas lielumu. Maijā sportacentrs.com spēja piesaistīt par 30% lielāku auditoriju nekā mēnesi iepriekš, kopā sasniedzot 133 tūkstošus lietotājus un pakāpjoties uz 23.vietu. To, ka cilvēki Latvijā aktīvi sekojuši hokeja gaitām liecina arī video satura vietnes tvplay.lv auditorijas aktivitāte. Tvplay.lv maija topā ierindojas 12.vietā – tā auditorija augusi par 14% un lapa visvairāk bijusi apmeklēta tieši dienās, kad bija skatāmas Latvijas hokeja izlases spēles.

    Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, interneta auditorija samazinājusies un zemākas vietas topā ieņēmušas ar elektronisko komerciju saistītas interneta lapas. Preču meklēšanas un cenu salīdzināšanas lapa kurpirkt.lv topā noslīdējusi par 4 vietām, bet kolektīvās iepirkšanās portāls perkamkopa.lv – par 2 vietām.

    Topa līderis joprojām ir inbox.lv, ko maijā apmeklējuši 769 tūkstoši lietotāji. Otrajā pozīcijā ierindojas ziņu portāls delfi.lv, ko apmeklējuši 757 tūkstoši apmeklētāji, bet trešie – sociālais tīkls draugiem.lv ar 630 tūkstošus lietotāju lielu auditoriju.

    Tops veidots, balstoties uz 15-74 g.v. auditorijas lielumu interneta lapās, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas maijā piedalījās gemiusAudience pētījumā. gemiusAudience pētījums tiek veikts, balstoties uz sarežģītu un mūsdienīgu metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses. Pilns portālu tops pēc reālo lietotāju skaita, lappušu skatījumu skaita (page views) un sasniedzamības (reach) apskatāms publiskajā tendenču vietnē www.audience.gemius.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    jj
    22.06.2014 15:32

    infogrāām ^___^

    greex
    22.06.2014 22:40

    Neesmu datoriķis un nesaprotu kam var un kam nevar saskaitīt reālo apmeklējumu skaitu, bet kur ir, piemēram, gmail un youtube?

    23.06.2014 00:16

    inbox lielā popularitāte priekš manis ir un paliek mistērija.

    m
    23.06.2014 15:32

    Nekur nederīgs tas tops. Ja tur ir mail.ru, kādēļ nav googles, feisbūku, twitteru u.c.?

    23.06.2014 18:54

    Un kāpēc tikai no datoriem?

    25.06.2014 08:25

    No 25 gandrīz nekad vai vispār nekad neesmu apmeklējis 19 :-)

    Reklāma