Web Analytics
More
    Reklāma

    “AirDog” divu dienu laikā savāc 200 000 dolārus, tiks uzsākta produkta ražošana

    Jaunākie raksti

    Šo nedēļu iesākām ar ziņu par Latvijā radīto pasaulē pirmo bezpilota lidaparātu AirDog, kas prot autonomi sekot tā lietotājam un filmēt ar GoPro kameru. To izstrādā Latvijas uzņēmums SIA “Helico Aerospace Industries”, kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu.

    AirDog darbības princips ir vienkāršs – sportists uz rokas vai pie ķiveres piestiprina pulti, kurai seko lidaparāts. Lai nodrošinātu šo sekošanu tiek izmantoti sarežģīti algoritmi, GPS, bluetooth, akselometri, barometrs, magnetometrs, autopilots u.c. sistēmas sastāvdaļas, kas savienotas ar jaudīgu procesoru un kuras programmatūra radīta “Helico Aerospace Industries”.

    Reklāma

    “Šis ir revolucionārs produkts, kas pilnībā mainīs to, kā tiek filmēts “action” sports – snovbords, veikbords, skeitbords, BMX, motokross, un dažādu sporta veidu freestyle disciplīnas, kuras ir skatāmas un efektīgi parādāmas tieši no gaisa. Līdz šim vienīgais risinājums bija noīrēt helikopteri,” stāsta AirDog idejas autors Edgars Rozentāls.

    Lai iepazīstinātu pasauli ar šo unikālo produktu un savāktu līdzekļus tā ražošanas uzsākšanai, AirDog radītāji izveidoja kampaņu kolektīvā finansējuma piesaistīšanas vietnē KickStarter. Pāris dienu laikā produktam izdevās ieinteresēt 291 cilvēku, kas kopā savāca 207 234 ASV dolārus un tādējādi pārspēja 200 000 ASV dolāru sākotnējo mērķi. 100 cilvēki izvēlējās projektam veltīt 995 ASV dolārus un pretī saņems pirmos AirDog lidaparātus. 14 cilvēki šim projektam atvēlēja 2045 un vairāk ASV dolārus. Ar simbolisku ziedojumu šo kampaņu atbalstīju arī es (savējie vienmēr jāatbalsta!) un tāpēc vēl jo lielāks prieks, ka projektam ir izdevies gūt nepieciešamo atbalstu. Īpaši liels prieks par to, ka par AirDog šonedēļ uzrakstīja teju visi lielākie pasaules tehnoloģiju mediji. AirDog jau tagad var tikt uzskatīts par Latvijas Skype!

    Lai arī ir savākts AirDog ražošanas uzsākšanai nepieciešamais finansējums, līdz kampaņas beigām ir atlikušas 37 dienas un uzņēmums piedāvā papildus labumus, ja tiks savākta vēl lielāka summa. Ja tiks finansējuma apjoms pārsniegs 300 000 ASV dolārus, AirDog saņems divas jaunas krāsu izvēles. Ja visi kopā savāksim vairāk nekā 500 000 ASV dolāru, lidaparātā tiks iestrādāta iespēja no galvenās baterijas uzlādēt tam pievienoto GoPro kameru.

    Interesanti, ka praktiski vienlaicīgi ar AirDog savu KickStarter kampaņu palaida arī tiešais konkurents HEXO+ un to jau paspējuši atbalstīt 1027 cilvēki kopā savācot 552 913 ASV dolārus. Tas liek secināt, ka šī joma ir patiešām “karsta”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma