Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung un LG arī neesot tālu no safīra izmantošanas viedtālruņos

    Jaunākie raksti

    Tiek baumots, ka iPhone 6 būs ne vien izmēros lielāks par saviem priekšgājējiem, bet arī aprīkots ar safīra kristāla ekrāna aizsargstiklu. Safīru šobrīd izmanto augstvērtīgos rokas pulksteņos, kur tas nodrošina labāku izturību pret skārpēšanos, nekā minerālstikls.

    Visticamāk, Samsung un arī LG gatavojas ieviest savos flagmaņos safīra stiklu, jo abi ražotāji jau vērsušies pie safīra stiklu ražotājiem ar lūgumu pēc paraugiem.

    Reklāma

    Iepriekš interneti ziņoja, ka Samsung un LG plānoja ražot safīra stiklus, bet tika nolemts to pašiem nedarīt, jo paredzētie apjomi nav tik lieli, lai atmaksātos iegādāt iekārtas un apmācīt darbiniekus.

    Safīra stikls tiek uzskatīts par trīs līdz četras reizes izturīgāku materiālu par Gorilla Glass. Safīra stikls ir arī par apmēram 67% smagāks par Gorilla Glass. Tiek norādīts, ka safīra kristāla ekrāns būs arī biezāks, palielinot viedtālruņa izmērus.

    Optical-Sapphire-Boule

    Izgatavot parastu stiklu ir relatīvi lēti. Gorilla Glass šim procesam pievienot ķīmisku un termisku apstrādi, kas to padara daudz izturīgāku par parastu stiklu. Safīra kristāli tiek “audzēti” krāsnīs un gala rezultātā iegūst nevis stikla loksni, bet kluci, kas pēcāk jāsagriež un jāapstrādā.

    Safīra ekrāna izgatavošana ir dārgāka. Apple nodarbināšot ap 700 cilvēkus savā safīra rūpnīcā. Tiek plānots, ka tiks saražoti apmēram 100 – 200 miljoni ekrāni gadā. Bet vai Samsung un arī LG var atļauties uzstādīt viedtālruņos safīra ekrānus, tādējādi sadārdzinot savu produkciju?

    [youtube=www.youtube.com/watch?v=ZdRaQhLD4x8]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma