Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows Phone OS tirgus daļa palielinājusies līdz 3% no kopējā tirgus apjoma

    Jaunākie raksti

    Kā informē pētījumu aģentūra ABI Research, tad viedtālruņi ar Windows Phone operētājsistēmu, šī gada pirmajā ceturksnī ir palielinājuši savu klātbūtni par 119% ja salīdzina 2014. gada pirmo ceturksni ar 2013. gada pirmo ceturksni. Ja paskatāmies uz kopējo mobilo tālruņu apjomu, tad WP operētājsistēmas daļa tomēr ir un paliek salīdzinoši neliela – tikai 3%.

    Kopējā mobilo telefonu apjomā līderis ir Android ar 44% kā arī vēl 13% dažādām modificētām Android Open Source Project versijām. Otrā vieta pieder Apple ar 10% no kopēja mobilo tālruņu apjoma. Arī iOS ir izauguši pēdējā gada laikā no 8,6% līdz 10%. Tiesa, viņi gan nav spējuši apdzīt parastos mobilos telefonus, kuri aizņem 30% no kopējā tirgus apjoma.

    Reklāma

    Windows Phone šobrīd ir vienīgā operētājsistēma, kura spēj konkurēt ar Android un iOS, uzskata ABI Research pētnieki. Turklāt gada pirmajā ceturksnī, kad mobilo telefonu un citas elektronikas pārdošanas apjomi tradicionāli samazinās, WP aparāti ir spējuši panākt 16% izaugsmi, salīdzinot ar 2013. gada pirmo ceturksni. Lielā mērā tas noticis pateicoties tam, ka Microsoft izmainījuši savu politiku, un sākuši pozicionēt WP arī kā budžeta klases viedtālruņos izmantojamu operētājsistēmu. Ir gaidāma arī tālāka WP izaugsme, jo tuvāko mēnešu laikā jāparādās lielam skaitam viedtālruņu, kurus izgatavojuši mazāk zināmi ražotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    09.05.2014 10:57

    Vai ar “13% dažādām modificētām Android Open Sourse Project versijām” ir domāts HTC un citi pielāgotie Androidi? Vai arī kas cits?

    Ezis
    09.05.2014 16:39
    Reply to  Kaspars

    Nu ja nerubī pilnīgi neko, tad vai vajag rakstīit šādus jautājumus?

    Kaspars
    09.05.2014 16:50
    Reply to  Ezis

    Nu jā, aizmirsu, ka komentāru sadaļa ir “gudrīšiem” (publiski rupjāk nerakstīšu, bet gan jau Tev skaidrs, jo tieši uz Tevi ir tēmēts)

    eN
    10.05.2014 13:33

    SourCe raksta ar C. Diezgan nožēlojami tie 3% procenti, ņemot vērā iegāzto reklāmās.

    Reklāma