Web Analytics
More
    Reklāma

    Nissan parāda auto, kas nav jāmazgā

    Jaunākie raksti

    Kad tu pēdējo reizi mazgāji savu auto? Es savējo pirms vairākiem mēnešiem, jo gluži vienkārši nav laika šim procesam no dzīves atvēlēt to mazliet pāri par stundu laika. Izskatās, ka vismaz viens auto ražotājs domā par to, lai auto mazgāt nebūtu nepieciešams. Nissan eksperimentē ar hidrofobisku un oleofobisku krāsu, kas tiek uzklāta pa virsu auto pamata krāsai un atgrūž gan ūdeni, gan netīrumus. Tie kā mazas lodītes naski noripo lejā un neatstāj aiz sevis netīrus nospiedumus. Ideja gan jau ir redzēta vai vismaz dzirdēta dažāda paveida “nano pārklājumu” sakarā.

    Auto ražotājs pat ir radījis video, kurā var uzskatāmi redzēt šo pārklājumu darbībā. Diemžēl netiek atklāta informācija par to cik ilgi šāds pārklājums uz auto noturēsies un kad to vispār varēs nopirkt un uzklāt uz sava auto. Ideja ir neslikta, bet es daudz labprātāk gribētu šādus pārklājumus salonā, kura tīrīšana ir daudz ķēpīgāks process, jo virsbūvi nomazgāt var arī automātos.

    Reklāma

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=UwoGsCAKsxU]

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    28.04.2014 11:31

    Ok, slapjumā tas darbosies labi – vismaz sākumā… bet domāju ka no noputēšanas un koku izdalījumiem tas diez ko labi neaizsargās… jo principā (neskaitot ziemu) ikdienā auto vairāk noput nekā aptašķās ar dubļiem. Ok, var jau būt ka uznākot lietum tie putekļi smuki noskalosies nost, kas zin – arī tas jau būtu jauki :)
    Katrā ziņā daudz kur jau vairākus gadus piedāvā tavu auto apstrādāt ar līdzīgiem nano pārklājumiem kas atgrūdīs visas drazas… (parasti ir arī kuponos piedāvājumi), vienīgi šādi pārklājumi noteikti turēsies krietni īsāku laiku kā ja tas jau ir uzklāts kā laka rūpnīcā…
    Runājot par salona nano apstrādi – arī tas jau sen ir pieejams – un rezultātā tavi auduma sēdekļi pēc apstrādes atgrūdīs visu ko uz tiem gāzīsi virsū…

    Reklāma