Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony atteiksies no ražotnē uzlīmētām cietajām aizsargplēvēm

    Jaunākie raksti

    Sony MWC 2014 laikā paziņojuši, ka Xperia Z2 sērijas viedierīces vairs nesaņems cietās aizsargplēves (anti-shatter film), kas klāja vecāku modeļu ekrānus. Xperia Z2 un Z2 planšetdators nu būs aizsargāti tikai ar transporta plēvi un to virsmas segs skrāpējumdroši materiāli un metāls.

    Iepriekš izmantotās cietās plēves vairs nespēj konkurēt ar skrāpējumdrošu stiklu izmantošanu, jo pamatīgi skrāpējas un no tām ir sarežģīti notīrīt pirkstu nospiedumus. Protams, bija patīkami pēc pusgada lietošanas no ierīces noplēst cieto plēvi un ieraudzīt ideālā kārtībā esošu ekrānu.

    Reklāma

    Pirmo reizi ar Sony cieto aizsargplēvju izmantošanu saskāros 2011. gada sākumā un šī ideja tobrīd šķita ideāla. Pieļauju, ka ekrānu skrāpējumu aizsardzība gājusi laikam līdz un tagad tik tiešām varam iztikt bez papildus plēvēm. Turklāt ir daudz patīkamāk, ja viedtālruņa ekrāns pats notīrās atrodoties bikšu kabatā, kā tas ir ar šobrīd aktuālajiem Gorilla Glass un līdzīgiem ekrānu pārklājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    TZM
    27.02.2014 15:38

    Manas pēdējās ierīces (3-4) bijušas ar pērtiķu (gorilla glass) stikliem un tā arī nav izdevies saskrāpēt. Speciāli gan neesmu to mēģinājis darīt.

    hel
    02.03.2014 09:40
    Reply to  TZM

    Manam N7000 pirmo 2-3 mēnešu laikā 6 švīkas, bez ekrāna aizsargplēves izmantot stylus neiespējami, aizķeras aiz švīkas.. :D

    SonyMobileLatvija
    28.02.2014 10:01
    Reply to  Artis Ābols

    Mēs izmantojam gan GG gan Dragon Trail. Joks ir tajā, ka vienlaicīgi iepērkam no abiem ražotājiem, jo galu galā ir ISO standarti pēc kuriem tad arī vadāmiem.
    Sony gadījumā šis stikls tiek saukts par Minerāl stiklu vai par skrāpējumdrošu stiklu.
    Runājot par aizsargplēvēm, tad Latvijā nekur neesmu redzējis atseviški nopērkamas tik augstas kvalitātes aizsargplēves, kā ir rūpnieciskās un arī atsevišķi tās nav pieejamas arī caur servisa centru. Teorētiski kaut kas līdzīgs ir Copter (http://copter.com)
    Galvenais ieguvums līdz šim bija tāds, ka rūpnieciskā plēve ir daudz cietāka un biezāka, kā arī tā ļoti pasargā ekrānu arī pret “zirnekli” (TAS NAV APGALVOJUMS, KA MUMS IR TRIECIENIZTURĪGI EKRĀNI!)
    Galvenais trūkums – Aizsargplēve ir tik labi uzlikta, ka sākumā lietotājs to nepamana un sūdzās par saskrāpētu stiklu, lai gan patiesībā ir sakrāpēta aizsargplēve.
    – Dažiem modeļiem noņemot aizsargplēvi noņēmas arī logo.

    hel
    02.03.2014 09:49

    “TAS NAV APGALVOJUMS, KA MUMS IR TRIECIENIZTURĪGI EKRĀNI!”
    hehe, bet par tēmu
    “Pieļauju, ka ekrānu skrāpējumu aizsardzība gājusi laikam līdz un tagad tik tiešām varam iztikt bez papildus plēvēm. ”
    Labāk nevajag pieļaut/minēt, nesaprotu, ekrāna aizsargplēves izmaksas max ~20 eiro, min ~kapeikas, attiecībā pret telefona cenu/vērtību tas ir piliens jūrā, kapēc gan nelietot ? Sliktākajā gadījumā(ja tiešām no aizsargplēves nav nekādas jēgas) tomēr ir “sajūta”, ka ir vairāk pasargāts. ;)

    LOOK
    15.03.2014 12:17

    Drīzāk Sony ietaupa uz līmēšanas operāciju un pašu plēvi. Rūpnīcas plēve ir fenomenāli izturīga un 2gadu laikā nav neviena skrāpējuma. Nedomāju ka kāds stikls spētu noturēties pret abrazīvu vidi kabatā. Biju iedomājies ka sony mineral glass ir stikls kurš izgatavots no īsta kristāla un tam piemīt īpašības (līdzīgi kā rokas pulksteņiem) kad skrāpējumi ar laiku aizaug ciet (minerāļiem piemīt īpašība atjaunot kristālisko režģi).

    Reklāma