Web Analytics
More
    Reklāma

    Tracday – Latvijā radīts GPS treniņu uzskaites rīks

    Jaunākie raksti

    Jau palaižot tautās Kursors.lv, norādīju, ka šeit liela uzmanība tiks veltīta Latvijas tehnoloģiju stārtapiem (jaunuzņēmumiem) un savus nopietnos nolūkus apliecināju publicējot interviju ar Fastr Books līdzdibinātāju Eldaru Loginovu. Saņemtās atsauksmes bija pozitīvas un tas liek domāt, ka esmu izvēlējies darīt labu darbu. Tāpēc arī turpmāk informēšu par svarīgākajiem Latvijas tehnoloģiju stārtapu jaunumiem un būs arī interesantas intervijas ar tehnoloģiju veidotājiem. Starp citu, arī tu vari ieteikt cilvēkus, kurus būtu vērts intervēt.

    Drīz pēc Kursors.lv iestartēšanas ar mani sazinājās Latvijā radītā GPS treniņu uzskaites rīka Tracday (iOS aplikācija, Android aplikācija) autori un palūdza mani painformēt lasītājus par viņu paveikto darbu. Apskatīju viņu paveikto un secināju, ka šis pavisam noteikti ir viens no tiem projektiem par kuru ir vērts parunāt plašāk. Aicinu iepazīt Tracday!

    Reklāma

    Kad tas viss sākās un kas tas ir par zvēru?

    Kā jau ar lielāko daļu startupu, konkrēts dzimšanas datums ir grūti vairs nosakāms. Tas ir kaut kur starp tējām, ulangiem un apiņu rūgtumu. Varētu teikt, ka ideja dzima krietnu laiku pirms reālu darbu sākšanas, bet uzskatām, ka oficiāls datums ir 2012.gada 1. aprīlis (bez jokiem), kad ķērāmies klāt pirmajam etapam paša vieglākā un ātrākā workout tracker servisa izstrādē. Kas īsti ir workout tracker? Eleganta tulkojuma uz latviešu valodu mums īsti nav, bet vienkāršojot to varētu nosaukt kā treniņu uzskaites rīku (turpmāk treniņu trakeris), kas fiksē Jūsu atrašanās vietu koordinātes uz kartes, uzskaita laiku un distanci un aprēķina patērētās kalorijas, atkarībā no tā ar kādu sporta veidu nodarbojaties. Šo rīku Jūs uzstādiet savā viedtālrunī un tā izmantošana (mazliet trivializējot) daudz neatšķiras no hronometra – treniņa sākumā nospied start un beigās stop.

    2014-02-23_00492

    Tam visam protams vēl ir papildus apgriezieni un funkcijas, bet to izstrādē sekojām pašizvirzītam uzstādījumam – servisam ir jābūt tik viegli un ātri lietojamam, lai sportists, entuziasts vai pavisam iesācējs – visi varētu fokusēties uz savu nodarbi, nevis pavadītu laiku viedtālrunī, spaidoties caur dažnedāžādiem uzstādījumiem, izvēlnēm (kas uz vecākiem viedtālruņiem nereti nav īpaši ātri), līdz lietotājs beidzot varētu sākt savu treniņu.

    Rezumējot, projekta doma un galvenā atšķirība starp jau pastāvošajiem treniņu trakeriem slēpjas tieši minētajos divos vārdos – vieglākais un ātrākais. Savukārt, zem šī “vieglākais” ir vairākas nozīmes – vieglākais no viedtālruņa atmiņas patērēšanas līmeņa (sveiciens Endomondo), kā arī vieglākais (vienkāršākais) no lietojamības līmeņa, neupurējot būtisku funkcionalitāti.

    2014-02-23_0049

    Ar kādiem sporta veidiem Tracday draudzējas?

    Tracday atbalsta 58 sporta veidus, kas iedalīti divās kategorijās – iekštelpu un ārienes grupā. Varētu apgalvot ar 99% varbūtību, ka arī Jūsu praktizētā fiziskā nodarbe ir šajā sarakstā, jo mums ir pat paraglaidings un skraidīšana pa kāpnēm (veidots Rokija faniem).

    2014-02-23_0047

    Kas ir izdarīts un kādi ir tālākie plāni?

    Uz Tracday varētu attiecināt teicienu par Rīgu, kas nekad nav gatava. Ne tāpēc, ka kaut kas ļoti trūktu, bet tāpēc, ka vienmēr ir idejas, plāni, darbi pāris soļiem uz priekšu. Darba ir daudz, jo, izsakoties tēlaini, mūsu serviss ir pūķis ar trīs galvām – Android platformas aplikācija, iOS platformas aplikācija un mājaslapa. Un katra no šīm galvām ir vienmēr izsalkusi pēc uzmanības.

    Esam lepni par nesen paveiktu milestone – veiksmīgi palaidām iOS lietotni dzīvē, savukārt Android lietotne un mājaslapa dzīvo tirgū jau aptuveni pusotru gadu, paspējot savākt ap pieciem tūkstošiem lietotāju no 67 pasaules valstīm. Uzmetot aci iOS un Android kopējiem lejuplādes datiem, ik dienu mēs saņemam vairākus desmitus jaunu lietotāju, bez papildus reklāmas, par ko ir liels prieks. Taisnību sakot, mēs esam priecīgi par ikkatru no šiem lietotājiem, kas lieto vai vismaz izmēģina mūsu servisu, jo tas ir galvenais stimuls mums turpināt attīstīties.

    Tracday tiek lietots visā pasaulē
    Tracday tiek lietots visā pasaulē

    Interesanti fakti par Tracday

    • Mūs lieto visos kontinentos, izņemot Antarktīdu
    • Interesantākās vietas, kur lieto Tracday: Macau, Oman, Åland Islands, Puerto Rico un Indija.
    • Populārākie 3 sporta veidi (bez liela pārsteiguma): Walking, Running, Cycling
    • Lietotāji atzīst, ka vienkāršums ir tas, kas ir vajadzīgs. To veiksmīgi parāda gan atgriezeniskā saite no lietotājiem to komentāros un atsauksmēs, gan Android lietotnes vienkāršums pret to, kā tā tiek lejuplādēta un izmantota.
    • Visi lietotāji gada laikā, izmantojot Android lietotni, ir veikuši ~10 000 km distanci
    • Visi lietotāji gada laikā, izmantojot Android lietotni, ir pavadījuši 12d 18h 54m 51s laika treniņos.

    Tracday komanda

    • Juris Ušackis – Idejas autors, UX/UI dizaineris, co-founder. Patīk domāt. Māk negulēt.
    • Raitis Gorbacevičs – Visgalvenākais programmētājs, co-founder. Saprot pilnīgi visu. Tēju eksperts.
    • Rolands Bērziņš – Runasvīrs, co-founder. In-house kritiķis. Prot pateikt.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    24.02.2014 15:50

    Varēja jau pajautāt ar ko šis domā būt labāks par dudz populārākajiem Endomondo vai Strava.

    arthur
    24.02.2014 16:53
    Reply to  KKTK

    Piekrītu, jo dižu atšķirību es neredzu. Vienīgi patriotisku iemeslu pēc izmantot šo aplikāciju…

    Elva
    24.02.2014 20:17
    Reply to  arthur

    Atšķirība ir liela! TracDay neuzmācās ar reklāmām, piedāvājumiem iebāzt visos iespējamajos soc.tīklos savu skrējienu un netraucē dzīvot, bet ļauj izbaudīt gan ilgāku telefondarbību, gan nepiedrazotu un nepārslogotu interfeisu :) Man ļoti patika izmantot… Līdz iegādājos WinPhone :)

    Gaidu pūķa ceturto galvu!

    Kaspars
    24.02.2014 18:02

    Džeki, jāmācās lasīt :)

    “Rezumējot, projekta doma un galvenā atšķirība starp jau pastāvošajiem treniņu trakeriem slēpjas tieši minētajos divos vārdos – vieglākais un ātrākais. Savukārt, zem šī “vieglākais” ir vairākas nozīmes – vieglākais no viedtālruņa atmiņas patērēšanas līmeņa (sveiciens Endomondo), kā arī vieglākais (vienkāršākais) no lietojamības līmeņa, neupurējot būtisku funkcionalitāti.”

    Atisx
    24.02.2014 19:14

    Endomondo man gada griezumā ir vairāk kā 8 diennaktis treniņu, šiem 12… Iespaidīgi :)

    KKTK
    24.02.2014 20:26

    Vai tiešām dažādu sensoru un pulsametru atbalsta nav?

    26.02.2014 10:10

    Vai ir “navigācijas” iespēja??? Izbrauc / izej / izskrien kādu nezināmu ceļu, uztaisi savu route, un pēc tam seko balss norādēm (lai nenomaldītos). Pats lietoju endomondo, ir viens meža ceļš ar pārdesmit krustojumiem, kur viegli nomaldīties, tapēc arī šāda “fīča” būtu ļoti noderīga.
    P.s. Nē, endomondo nav šādas iespējas, tikai vari sekot savam route, un skatīties ik pa reizei vizuāli, vai neesi nomaldījies no ceļa. Protams, ka ziepes sāksies tad, kad nav tīkla pārklājuma…

    as
    27.02.2014 14:35

    Man galvenais būtu baterijas saglabāšana vai precīzāk mazāk tērēšana, jo būsim reāli pašreiz viedtālruņi spēj visu.. kamēr tiem ir strāva. Bet lietojot GPS un līdzīgas aplikācijas, strāva izēdas nepiedodami ātri! :( Ja LV produkts spēs parādīt salīdzinošu testu ar endomondo, pārslēgšos labprāt!

    Jancis
    09.03.2014 11:01

    o, kruti! tā kā endomondo, vai runkeeper, vai sportlyzer!

    Reklāma