Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmos Ubuntu viedtālruņus jau šogad veidos Meizu un BQ

    Jaunākie raksti

    Populārās Ubuntu Linux operētājsistēmas veidotāja uzņēmuma Canonical vadītājs Marks Šatlvorts (Mark Shuttleworth) trešdien paziņoja, ka pirmos Ubuntu viedtālruņus jau šogad uzsāks ražot ķīniešu tehnoloģiju ražotāji Meizu un BQ. Lai arī Marks nesniedza plašāku informāciju par gaidāmo telefonu tehnisko specifikāciju, tomēr norādīja, ka BQ veidos ierīci ar divām SIM kartēm un Meizu veidotajā telefonā darbosies gan Ubuntu, gan Android. Abu telefonu paraugi tehnoloģiju interesentiem tiks atrādīti nākamnedēļ notiekošajā Mobile World Congress 2014 tehnoloģiju izstādē, ko apmeklēs arī Kursors.lv.

    Līdz šim Ubuntu ir labāk zināma kā personālo datoru un serveru Linux operētājsistēma. Savu popularitāti tā ir iemantojusi pateicoties vienkāršajai uzstādīšanai un lietošanai. Tāpēc to var izmantot arī cilvēki, kas no tehnoloģijām ir visnotaļ attāli. Jau pagājušā gada sākumā Canonical paziņoja par plāniem veidot Ubuntu operētājsistēmas versiju mobilajām ierīcēm un gada vidū pat aizsāka pūļa finansēšanas kampaņu ar mērķi savākt līdzekļus sava telefona izstrādei. Lai arī kampaņas pirmajās stundās tika savākts vairāk nekā miljons ASV dolāru, tomēr kampaņa tā arī nesasniedza savu 32 miljonu mērķi un nācās atlikt plānus izstrādāt par Ubuntu Edge dēvēto viedtālruni.

    Tomēr par spīti šai neveiksmei Canonical tic, ka Ubuntu spēs kļūt par trešo populārāko viedtālruņu platformu pasaulē uzreiz aiz Android un iOS, kas šobrīd aizņem aptuveni 94% no visiem viedtālruņiem. Šatlvorts tic, ka nākotne ir galddatoru un mobilo operētājsistēmu saplūšanā, kas ļauj lietotājiem turpināt darbu neatkarīgi no tā pie kādas ierīces tas ir piesēdies. Tā kā lietotājiem nav interesantas platformas, kurās nav pieejamas tiek aktuālas aplikācijas, tad Šatlvorts sola, ka līdz ar jauno Ubuntu ierīču palaišanu pārdošanā tām būs pieejamas 50 populārākās Android un iOS aplikācijas.

    Ir vēl kāda interesanta piezīme, ko šajā sarunā pauda Canonical vadītājs. Viņš pieminēja, ka Apple tikko ir pasūtījis milzum daudz safīra displeju. Šādu informāciju viņš zina, jo arī Ubuntu Edge bija plānots izmantot tieši šādus displejus, jo tie ir ļoti izturīgi pret skrāpējumiem un triecieniem. Arī citi avoti norāda, ka Apple ir pasūtījis safīra displejus tādā apjomā, kura pietiktu 200 miljoniem iPhone viedtālruņu. Tas liek domāt, ka jau šovasar gaidāmajiem iPhone varētu būt ļoti izturīgi ekrāni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.02.2014 19:27

    Gaidu Ubuntu telefonus ar nepacietību. Lai arī pašlaik esmu Windows Phone piekritējs, tomēr ar nākošo telefonu plānoju nomainīt platformu (dažādības pēc nevis tādēļ, ka nepatiktu), un Ubuntu varētu būt perfekts variants.

    Par to Apple pirkumu runājot, kaut kur lasīju, ka safīra pārklājums varētu būt ne tikai ekrāniem, bet visam iPhone korpusam, lai izbeigtu vajadzību pēc visādiem vāciņiem, kas slēpj Apple dizaina burvību.

    Krotow
    21.02.2014 19:43

    Gribas Ubuntu paralēli Android vai kādu miksēto variantu arē Samsung telefoniem/planšetēm (un pēc iespējas visām citām arī), lai Android varētu darbināt arī citas Linux programmas. Meizu savukārt nav tā sliktākā izvēle pēc cenas un iespējām. Lai viņam veicas – skatīsimies.

    Safīra stikli ābolam gan jau ka paredzēti visam korpusa pārklājumam, lai arī telefona aizmuguri nenoskrāpētu.

    P.
    24.02.2014 13:39

    Par Ubuntu – nu lai jau veicas programmētājiem, jo tur vēl milzīgs darbs jāiegulda tieši viedtālrunim paredzētajās funkcijās. Piemēram, pašlaik Ubuntu Touch pat nemāk darboties līdzsavienojuma režīmā – ja lietotājs sarunas laikā saņem vēl vienu zvanu, telefons sāk zvanīt tieši tāpat kā normālā režīmā. Nezinu, cik tālu viņi ir tikuši ar SIM kartes PIN koda ievadi – vēl pirms brītiņa nebija pat dialoga loga PIN koda ievadei. Trešā lielā lieta ar ko pašlaik cīnās visi Ubuntu Touch lietotāji ir 3G datu savienojums. 4G vispār nav pieejams.

    Par stikla pārklājumu – nu mums bija Nexus 4, kuram gan priekšā, gan aizmugurē bija Gorilla Glass. Protams, nav gluži tas pats kas safīrs, bet rezultātā telefona korpuss bija nenormāli slidens, uz smilšainas virsmas bija vairāk kā elementāri iegūt redzamas švīkas, nometot zemē vai vienkārši neveiksmīgi nometot to uz cietas virsmas, varēja saplēst gan priekšpuses stiklu, gan aizmugures.
    http://forums.androidcentral.com/google-nexus-4/228888-have-you-cracked-your-nexus-4-yet.html

    Reklāma