Web Analytics
More
    Reklāma

    Dakter’, man ir atkarība no datorspēlēm!

    Jaunākie raksti

    Pasaules veselības organizācija ir Apvienoto Nāciju Organizācijas specializēta aģentūra. Tā dibināta 1948. gada 7. aprīlī. Pasaules Veselības organizācijas mērķis ir veicināt iespējami augstāku veselības līmeni. Veselība Pasaules veselības organizācijas Konstitūcijā ir definēta ne tikai kā slimības vai vārguma neesamība, bet kā pilnīga fiziska, garīga un sociālā labklājība.

    Pasaules veselības organizācija ir oficiāli atzinusi, ka atkarība no datorspēlēm ir klasificējama kā garīga saslimšana. Sagaidāms, ka oficiālos dokumentos atkarība no datorspēlēm tiks ierakstīta šajā gadā. Pagaidām zinātniski nav pilnībā aprakstīta atkarība no datorspēlēm.

    Reklāma

    Atkarība no datorspēlēm var būt gan ārstējama, gan neārstējama, tā var atkārtoties. Kādi ir atkarības no datorspēlēm simptomi? Nespēja sevi kontrolēt, sajūta, ka nepieciešams spēlēt datorspēles arvien biežāk un ilgāk. Tāpat cilvēks nespēj atteikties no laika notriekšanas pie datora ekrāna, kaut arī apzinās negatīvās sekas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Valdis
    03.01.2018 10:46

    Mums ir bijis tā, ka mamma meklē rīku, ko bērns nevarētu apiet: “… mans 12 gadīgais dēls, kuram ir ļoti stipra datoratkarība, ir iemācījes attinstalēt tālrunī vairākas vecāku uzraudzības programmas.” Tagad izmanto Kaspersky Safe Kids Premium :)

    x
    03.01.2018 11:15
    Reply to  Valdis

    nopērciet bērnam jotafonu un beigsies spēlēšana)

    Lapsinieks
    03.01.2018 11:15
    Reply to  Valdis

    un kā tas viss sākās? “še mazuli telefons/planšete – pasēdi pāris stundas mierīgs”?

    Skābene
    03.01.2018 11:17
    Reply to  Valdis

    Ir risinājums! Noliec dēla telefonu uz zemes un mauc pa viņu ar lielo žani, tā lai sabirst sīkos gabalos! Tad izvelc no kabatas podziņtelefonu un pasniedz to kā balvu datoratkarīgajam!
    Pilns Youtube ar to kā tiek pļautas, dauzītas un visādi citādi iznīcinātas spēļu konsoles! :D

    Bet ja nopietni, tad neslinko, pieraksti bērnu treniņos, vai pulciņos, lai bērnam neatliek tik daudz brīvā laika, ko īsināt pie telefona ekrāna! Piemēram, pēc treniņa baseinā, sīkais jau pie vakariņu galda slēgsies ārā, un nebūs kad to telefonu dzenāt!

    Krotow
    03.01.2018 13:29
    Reply to  Valdis

    Vecāku uzraudzības programmas – tās, ar kurām sīkais izseko savus vecākus.

    x
    04.01.2018 00:01
    Reply to  Valdis

    Nu Kasperski, jau labāk nekur vairs neizmantot.
    dzirdētas šausmu lietas par viņiem

    KKTK
    03.01.2018 13:18

    Lielajā svētku atvaļinājumā dabūju pāris mega labo atsauksmju datorspēles. Paspēlēju varbūt 1h. Nu garlaicīgi, it kā interesanti smuk, bet..i. Vēl pāris vakarus nedaudz bakastīju, bet kaut kā neuzrunā. Laikam esmu galīgi vecs, viss jau redzēts viss izspēlēts. Tad jau parastu sudoku lidmašīnā pēdējā laikā esmu ilgāk spēlējis :D

    KKTK
    03.01.2018 13:25
    Reply to  KKTK

    Kaut kā ar saprātu jāļauj tiem bērniem izspēlēties, lai pēc tam būtu miers. Bet tajā pašā laikā jāpiedāvā sakarīgākas un jautrākas aktivitātes ar dzīviem cilvēkiem, sports, dejas – wateva, kaut kas. No personīgais gandarījums ir lielāks par laiku simtu.

    Krotow
    03.01.2018 13:31

    Tas viss ir sviests. Domāju, ka vēl lielāks noiets būtu rīkam, kurš atšuj tos, kuri vakaros piesienās un neļauj strādāt.

    Mačo
    03.01.2018 15:01

    12 gadniekam vajag savu Deltiņu, vai kādu skūteri, vai krosenieku un nevajadzēs viņam to štrunta telefonu!
    Varēs pa vakariem motoru jaukt un gredzenus mainīt! Un nauda aizies benzīnā, nevis stulbās spēlēs un spēļu ekstru pirkšanā.

    reiny
    03.01.2018 15:57
    Reply to  Mačo

    Vai Tu esi padomājis, ka Tavi padomi der tikai 80o gadu bērniem, kad tādi telefoni un datori nemaz nebija? Nu neinteresē mūsdienu bērniem onkuļu bērnības izklaides.
    Starp citu, mūsdienu auto nemaz bez datora klāt nevar iet. Delttas, lai paliek retro braucamo cienītājiem.

    Mačo
    04.01.2018 08:32
    Reply to  reiny

    Kamēr tu brauc ar pirkstu pa telefona ekrānu, mēs ar dēlu braucam pa motokrosa trasi! Labāk lai puika izārdās trasē, manā klātbūtnē, nekā spēlē NFS uz ielām, tiko pēc tiesību nolikšanas ar tēva behu. Turklāt pēc treniņa ir tāds nogurums, ka puika uzreiz iet gulēt , nevis blenž ekrānā!
    Ja nepatīk deltas vai moči, ir tak visādi datortārpiem domāti elektroskūteri, vai robotikas nodarbības. Izvēlies ko vēlies, ņem ko izvēlies! Galvenais nodarbini bērnu, nevis laid pifiņu dīvānā!

    x
    04.01.2018 09:27

    spriežot pēc komentiem, kursora lasītāju intelekta līmenis ir ok, un visi demonstrē labas zināšanas psiholoģijā un bērnu audzināšanā. lai vecāki līdz tādam aizdomātos, arī pašiem jāaizraujas ar ko vairāk par tv+alus, bet sīkajiem lai tiek telefons. gads sākas cerīgi!

    Reklāma