Izskatās, ka Evernote iet uz grunti. Jāsāk meklēt alternatīvas.

35

Pirms aptuveni 10 gadiem plašākai publikai kļuva pieejams Evernote tīmekļa piezīmju serviss, kas laika gaitā “apauga” arī ar datoru un mobilajām lietotnēm. Tā viena no būtiskākajām funkcijām bija labi nostrādātā teksta atpazīšana, kas savulaik šo servisu padarīja par būtiski labāku pār konkurentiem. Evernote ideja bija tāda, ka servisā varējām samest dažāda veida un formāta informāciju un pēc tam viegli to sameklēt. Piemēram, nobildējam kādu čeku vai vizītkarti, serviss atpazīst rakstīto tekstu un tad pēc tā varam viegli atrast nepieciešamo informāciju.

Sākums bija daudzsološs

Principā teksta atpazīšanas tehnoloģija šajā produktā darbojās lieliski un visai drīz, 2011. gada jūlijā, Evernote jau bija 11 miljoni lietotāju. Laika gaitā Evernote izveidoja maksas pakalpojumus, kas ļāva servisu izmantot no vairākām ierīcēm uzreiz un uzglabāt tajā vairāk informācijas. Redzot, ka servisam aug lietotāju skaits, investori sāka Evernote ieguldīt naudu un Crunchbase pieejamā informācija liecina, ka Evernote ir piesaistījis vismaz 290 miljonus ASV dolāru lielas investīcijas. 2017. gada sākumā Evernote paziņoja, ka uzņēmums beidzot ir pelnošs un investori par to izteica pozitīvus komentārus.

Reklāma

Bažīgi jaunumi no Evernote nometnes

Tomēr pēdējā laika jaunumi liek domāt, ka Evernote gāžas bezdibenī un ir īstais laiks pārvākt savus datus uz kādu citu līdzīgu servisu. Septembra sākumā varējām lasīt, ka Evernote ir būtiski samazinājis sava Premium konta cenu no 70 uz 42 dolāriem. Tas izklausās pozitīvi, tomēr negatīvais ir tas, ka ar šo paziņojumu ir mēģināts paslēpt faktu, ka Evernote dažu pēdējo mēnešu laikā ir pametuši vairāki vadoši darbinieki: tehniskais direktors, finanšu direktors, personālvadības vadītāja un galvenais par produktu atbildīgais speciālists.

Tomēr tas vēl nav viss, šonedēļ Evernote vadītājs Kriss Onīls (Chris O’Neill) ir paziņojis, ka uzņēmums atlaiž vēl 54 darbiniekus, jeb 15% no darbaspēka. Tas tiek darīts, lai optimizētu izmaksas. Paziņojumā darbiniekiem Kriss arī norādījis, ka finansiāli Evernote vēl viss ir kārtībā un publiski ir pieejams arī bloga ieraksts par Evernote nākotnes plāniem.

All-Hands, Evernote grew over 20% in the first half this year and we are in a stable financial position. Our Q3 revenue numbers remain strong and we expect to end the quarter north of $27 million. We have over $30 million in cash on our balance sheet and will exit 2018 generating more cash than we spend.

Lai vai ko teiktu Evernote vadītājs, es kā ilggadējs Evernote lietotājs uz to raugos diezgan skeptiski un mani ne līdz galam apmierina tas, ka Evernote pēdējo dažu gadu laikā ir devies prom no vienkārša, viegla un saprotami lietojama servisa. Tā vietā Evernote ir apaudzis ar dažādām (man) nevajadzīgām biznesa funkcijām, kas lietotnes padara smagnējas un lēnas. Un es neesmu drošs, ka vēlos maksāt par šo servisu, ja apkārt ir pieejami konkurenti, kas piedāvā līdzīgas iespējas bez maksas.

Uz kuru servisu pārnest savas piezīmes?

Tomēr es vēl neesmu 100% izlēmis uz kurieni doties. Evernote man bija svarīga iespēja lietotni aizsargāt ar paroli, sinhronizācija ar dažādām ierīcēm un iespēja piezīmēm ērti pievienot gan attēlus, gan failus. Teksta atpazīšana, patiesībā, ir man ļoti reti izmantota funkcija un šobrīd vairāk novērtētu Google Keep vienkāršības līmeņa risinājumu. Tiesa, Google Keep man šķiet pārāk pliks risinājums. Otrā spektra galā ir Microsoft OneNote, ko pat varētu lietot kā esošs Microsoft ofisa programmatūras pakas abonents, tomēr OneNote man vienmēr ir šķitis pārlieku smagnējs risinājums.

Vai tevi satrauc ar Evernote notiekošais un ja plāno pamest šo kuģi, tad kuram servisam šobrīd uzticētu savas piezīmes?

Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
35 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
ExEVERNOTE
19.09.2018 12:47

exEvernote premium lietotājs, pārgāju uz OneNote un neko nenožēloju pāris gadus jau. Atceros ka atradu kaut kādu tool kas palīdzēja visu konvertēt un samest OneNote.

Lietoju uz Android, PC, MAC visur viss sinhronizējās.

OneNote tagad arī meklē piemēram uz baltās tāfeles uzrakstītu tekstu, ja piezīmēs ir nofočēta tāfele no sapulces.

Ja patīk krāmēties ar irbuļiem un rakstīšanu tad OneNote diezgan ērts arī tādām lietām.

Labi saliekas kopā ar citām MS un Office funkcijām. Notebook sistēma ir ļoti loģiska lieta. Noderēja studiju laikā arī.

Sapratu, ka negribu maksāt par Evernote ja varu dabūt to pašu funkcionalitāti + vēl fīčas klāt. par līdzvērtīgu ciparu MS izpildījumā

Tā kā ir mazais abonoments ar MS un maijsaimniecībā visiem pa 1 TB bilžu backup OneDrive un Office.

mans
19.09.2018 13:25
Reply to  ExEVERNOTE

man ir analogs stāsts un identiski secinajumi

Usinss
19.09.2018 14:31

google keep un tikai. Tam ir pieejami paildinājumi, kuri šo programmu padara par ļoti spēcīgu rīku.

Kristaps Skutelis
19.09.2018 15:47
Reply to  Usinss

Manuprāt, Google Keep ir pārāk vienkāršs risinājums. Bet varbūt vienkārši jāpārskata savas vajadzības un jādod iespēja Keep’am.

Briedis
20.09.2018 23:03

Dari tā! Keeps ir ok.

Jānis
19.09.2018 14:40

Laikam man ar būs jālaižas lapās no Evernote! Tikai uz kurieni – tāds ir jautājums!

As
19.09.2018 15:01

Lietoju gNotes, jo šķita,ka tas ie gogle produkts;)))
Syncojas draņķīgi,bet citādi ir ok pēc savulaik apple pasaulē lietotā Notes.
Kas ir google keep,jāpapēta,pastāstiet labumus

KKTK
19.09.2018 15:02

Jau no paša sākuma izvēlējos nelietot Evernote, jo bija pārlieku smagnēja.

Kristaps Skutelis
19.09.2018 15:47
Reply to  KKTK

Un tā vietā izvēlējies ko?

KKTK
19.09.2018 16:13

Mobislenotes – statiskai informācijai – riepu izmēri, bateriju kodi, ciema veikalu darba laiki utt.
Keep – aktīvākiem datiem – iepirkumi, šārēšana, piezīmes

Ja top kāds tāfeles foto vai čeki tad tas caur dropbox ātri nokļūst projekta folderī. Manas piezīmes ar foto nepārpludinu. Ja vajag datus saglabāt, tad manuāli pārrakstu no foto.

Briedis
20.09.2018 23:04
Reply to  KKTK

Man tas pats.

Kristaps Skutelis
19.09.2018 15:46

Jā, bet nav teikts, ka visu mūžu tiks lietotas Apple ierīces un labāk izvēlēties kādu risinājumu, ko var izmantot no dažādām ierīcēm. Tas bija viens no Evernote plusiem.

Jānis
19.09.2018 15:57

Kādam ir instrukcija, kā exportēt piezīmes no evernote uz google keep?

GundarsBarons
19.09.2018 16:24
Reply to  Jānis

Pačekoju vienu, otru un sev par labu atzinu Google Keep. Patīk, ka iekļaujās Googles ekosistēmā visur. Tā kā man piezīmju nav daudz tad manuāli pārkopēju. Ja ir baigais blāķis, tad nezinu kā. Cik lasīju, tad tāda import opcija nepastāv.
Viena lieta, kas man nedaudz nepatīk Keep – ja ir piezīme ar tekstu un bildēm pa vidu tekstā, tad Keep neļauj tā izkārtot. Tikai – teksts apakšā, bildes augšā. Bet varbūt nemāku.

Skābene
19.09.2018 16:45

Uz Note 4 savulaik jau bija preinstalēts Evernotes, bet kaut kā nejutu vajadzību pēc šitā! Pietiek ar Samsung Notes. :)

Nettwerk
19.09.2018 17:05

Sen atpakalj meginaju lietot Evernote. Un tieshaa noziimee nepatika, ka programmaa bija reklamas un ja velejies ko vairak tev jamaksaa. Paarvaldiiba nebija tik eerta kaa OneNote, taapeec arii nav veelme un nebija interese izprast un palikt pie Evernote. Lietoju Microsoft Office 365 ar visaam to iespejam ieskaitot OneNote no pashiem pirmsaakumiem. Un jau sen OneNote ir bezmaksas produkts. Tiem kam ir live.com konts tad var glabaak pietiekoshi datus tur. Taads ir mans staasts ar EverNote.

Mārtiņš Dmitrijevs
19.09.2018 18:54

Blociņš.

Cilvēks ar telefonu
19.09.2018 19:17

Labs joks. :D :D

Mārtiņš Dmitrijevs
19.09.2018 19:19

Kur ir joks?

Cilvēks ar telefonu
19.09.2018 19:26

Nepraktiski.

Mārtiņš Dmitrijevs
19.09.2018 19:28

Plika dir*ana. Labs piezīmju bloks un LAMY tintes pildspalva. Ērti un nav jāčakarējas ar sinhronizāciju.

Cilvēks ar telefonu
19.09.2018 21:13

Kāpēc lamājies?

Briedis
20.09.2018 23:05

Cilvēkiem ar blociņiem ir švakāki nervi :)

nr71
19.09.2018 18:55

Arī Evernote pametu maksas pakalpojuma dēļ un pārgāju uz OneNote. Tā arī turpinu lietot MS produktu uz visām savām ierīcēm. Sinhronizējas perfekti, sadaļas veidot, ielīmēt, atķeksēt, utt.- ērti. Tiesa gan, ar vienu no nesenajiem WS lielajiem apdeitiem pazuda no Office vides. Vēl joprojām nav uzradies atpakaļ. Pat Office Insider nedod to. Nācās ņemt no veikala vienkāršoto versiju.

Cilvēks ar telefonu
19.09.2018 19:18
Reply to  nr71

Man tā vienkāršotā versija reizēm lago. :( Un kompis man nav nekāds lēnais.

Puika
19.09.2018 20:11

Uzreiz gan jāsaka, ka mans komentārs ir nedaudz subjektīvs, jo tas ir tapis no veco buku redzējuma.
Nu, lūk. Es sākumā pierakstiem lietoju tādu Bear, izmēģināju arī iOS iebūvēto Notes, Reminders un Kalendāru, pamēģināju arī Google Keep un Google kalendāru (vēl noteikti kaut ko, bet neatceros vairs). Nekas no tā visa īsti nepatika.
Tad pārgāju uz Evernote. It kā Evernote bija/ir labs, bet kaut kā pārāk krāsaini un samudžināti tur viss.
Tad uzliku telefonā un datorā One Note. Un te nu es nonāku pretrunā pats ar sevi. Lai kā es kritizēju Microsoft programmatūru (Windows vispār ir kaut kāds vājprāts, kas manuprāt pielīdzināms vīrusam) tomēr par One Note varu teikt tikai to labāko. One Note ir ideāli piemērota tādiem veciem bukiem kā es. One Note ir ļoti ērta, vienkārši lietojama un parocīga aplikācija. Viss šancē ideāli. Neko labāku par One Note pierakstiem neesmu atradis un pārējās tāda veida aplikācijas pat neveru vairs vaļā. One Note valda pār pasauli!

Kristaps Skutelis
22.09.2018 16:45
Reply to  Puika

Klau, a kā tu lieto OneNote? Es šonedēļ vienu vakaru mēģināju saprast un man nesanāca. Ir tie notebooks, sekcijas un lapas. Ko kurā vietā jāraksta?

Puika
22.09.2018 19:35

Nu, es izmantoju tikai pašas vienkāršākās funkcijas. Es esmu izveidojis vairākus “Notebooks”.
Nu, un piemēram 1 Notebook esmu nosaucis “Objekti”, kur man ir kādas 30 atsevišķas “Sections” (sava veida folderi (kā saka tādi vecie buki kā es) vai kā tagad jaunatne saka – mapes vai katalogi). Nu, un tad katrā no 30 “Sections” es viskautko rakstu (par darba štellēm tikai). Man patīk, ka ir pilnīga sinhronizācija starp telefonu un datoru. Tā kā man citas One Note funkcijas = NAV vajadzīgas, tad es tās arī neizmantoju un neko par tām nezinu. Es gan parasti tā nedaru, ka neko papildus neizmēģinu no aplikāciju iespējām. Gandrīz vienmēr es mēģinu sīki izpētīt aplikāciju sniegtās iespējas, bet tā kā man ļoti nepatīk Microsoft kā tāds, tad es One Note neko papildus neņemos, lietoju tikai to, kas man vajadzīgs (priekš manis gan jāsaka, ka One Note ideāli šancē).
Nē, nu noteikti, ka One Note sniedz daudzas iespējas/funkcijas par kurām es pat neko nenojaušu.
Es, Kristap esmu pārliecināts, ka ja tu pētīji kaut 1 vakaru One Note iespējas, zini par šo aplikāciju daudz vairāk nekā es.

LAN
19.09.2018 22:39

Google keep, taču ja vajag sakārtot un visu skaisti salikt tad https://trello.com

anonymous
20.09.2018 04:00

Manām vajadzībām pilnībā pietiek ar Apple Notes, neredzu vajadzību pēc papildus krāma, atvainojos, aplikācijas, uz telefona. Tā kā ir arī MS abonements, esmu mēģinājis One Note, bet kaut kā vienmēr licies pārāk sarežģīts vienkāršam un ātram domu pierakstam.

20.09.2018 20:50

evernote pametu brīdī, kad pasaulē pieteicās #Dropbox Paper. Labākais piezīmju rīks, kas līdz šim vispār ir radīts (pieejams uz visām platformām – androns, ios, pc). Mazliet (uzsveru – mazliet ir jāaprod), bet šī super-easy vienkāršā on-line piezīmju rīka funkcionalitāte – ieliek vienos vārtos visiem onenote, evernote, keep un citai drazai. Piezīmes, faili (bildes, video da-vienalga kas, un viss drag-and-drop), plānotājs (+team-work!), mapes, sasaistes ar citām piezīmēm (!!! – nenormāli kruta fīča!), birkas, kas ir, bet reizē nav tas pats, kas sasaistes (ļoti noder), komentēšana, kontenta imports, navigācija, prezentācijas režīms, ārēju resursu iegulšana, katalogi (šis gan par atsevišķu $), lietotāja saskarne, da visa tā organizēšana un pārvaldība un galvenais vienkāršība (jeb kā tur pa moderno – minimālisms)! Noteikti – izmēģini. p.s. tas viss bez maksas.

digitalk
21.09.2018 02:00
Reply to  guncharez

pārtraukšu tavus sajūsmas plūdus – uz PC viss dzīvo caur brauzeri. stāsti par “super-easy” var rasties tikai cilvēkam, kas nav redzējis piezīmju grāmatiņu un skiču bloku. kad dropboksis uzmācās ar Paper reklāmu, nolēmu to izmēģināt vienā weblapas projektā. pēc mēģinājuma ielikt vajadzīgo info ar pareiziem akcentiem un noformējumu atmetu ar roku. tas noteikti nav collaboration instruments, kā to mēģina reklamēt. es pat neredzu tam potenciālu, kā parastai piezīmju grāmatai.

26.09.2018 18:06
Reply to  digitalk

:)

1) “cilvēkam, kas nav redzējis piezīmju grāmatiņu un skiču bloku” – nē, neesmu redzējis un arī nekad nav bijis vajadzīgs; ikdienai pietiek ar super-easy Paper.
2) “…ielikt vajadzīgo info ar pareiziem akcentiem un noformējumu atmetu ar roku” – Paper tam īsti nebūs piemērots (vienīgi, var pietiekami veikli darboties ar gatavām skicēm, kas ražotas kādā Adobes rīkā. bet strukturēt (kas ir neaizstājama Paper priekšrocība attiecībā pret pārējiem rīkiem) – Paper ir plašu soli priekšā pārējiem.
3) “es pat neredzu tam potenciālu, kā parastai piezīmju grāmatai.” – tas, kas der visiem, neder nekam, tātad – Paper nav priekš tevis.

Krotow
20.09.2018 23:23

Kad tālajā 2010. gadā radās vajadzība pēc telefonā esoša __vienkārša__ blociņa ar šifrēšanas iespēju, tika uzlikts AK Notepad. Lietoju joprojām. APK arī saglabāts visādiem gadījumiem :)

22.09.2018 13:26

A es vakar savā Evernote pamanīju kaut kādu mistisku iPhone, uzliku uzreiz kontu uz Google Autentikatoru tālāk no nelaimes…

Evernote for iPhone
iPhone

21.09.2018
14.161.48.232
(Thai Binh, Vietnam)