Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen nākamo piecu gadu laikā apņemas investēt 180 miljadus eiro, lielākā daļa naudas elektrifikācijai

    Foto: REUTERS/Aly Song

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Volkswagen paziņojis par vērienīgām investīcijām – nākamo piecu gadu laikā Volkswagen koncerns dažādos projektos kopumā plāno ieguldīt 180 miljardus eiro. Finansējums tiks lietots visdažādākajām vajadzībām, sākot no bateriju izejmateriālu ieguves nodrošināšanas, beidzot ar digitalizāciju, kā arī paplašināšanos Ķīnā un Ziemeļamerikā.

    Autoražotāja publiski izziņotais mērķis ir samazināt elektroauto cenas, vienlaikus nosargājot un palielinot savu tirgus daļu. Vairāk nekā divas trešdaļas no šiem 180 miljardiem tiks tērēti elektrifikācijas un digitalizācijas attīstībai. Volkswagen galvenais finanšu cilvēks Arno Antlics gan izteicies, ka ražotājs varētu iepauzēt daļu no investīcijām bateriju attīstībā, ja elektroauto tirgus attīstība būs lēnāka nekā prognozēts.

    Volkswagen tuvāko pāris gadu laikā cer būtiski paplašināt bateriju ražošanas kapacitāti, kā arī noslēgt līgumus par izejmateriālu iegādi, lai varētu samazināt izmaksas un mašīnu galacenu. Tas ir viens no priekšnoteikumiem, lai ražotājs varētu izpildīt mērķi un piedāvāt elektroauto, kura sākumcena ir 25 tūkstoši eiro.

    Tāpat Volkswagen koncerna pārstāvji ziņo, ka noslēgumam pamazām tuvojas programmatūras izstrāde koncerna luksusklases zīmolu automašīnām. Pie tā strādāja speciāli programmatūras izstrādei izveidotā CARIAD nodaļa, taču rezultāti bija tālu no optimāliem. Tiek ziņots, ka nekvalitatīvas programmatūras dēļ Audi un Porsche pat nācās aizkavēt vairāku mašīnu laišanu tirgū. Volkswagen ziņo, ka pagaidām vēl turpināsies investīcijas iekšdedzes dzinēju attīstībā, taču pēc 2025. gada investīcijas šajā virzienā pakāpeniski samazināsies.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    eee
    16.03.2023 21:11

    Bet Latvija samazina finansejumu zinatnei!!!! Branga valsts

    Reklāma