Web Analytics
More
    Reklāma

    Ar trases pakotni aprīkots Tesla Model S Plaid atgūst Nirburgringas elektroauto apļa rekordu

    Jaunākie raksti

    Tesla Model S Plaid atkal ir karalis slavenajā un ļoti sarežģītajā Nirburgringas trasē Vācijā – ar trases pakotni aprīkots Model S Plaid atguvis apļa rekordu elektroauto kategorijā. Iepriekš šis rekords jau piederēja Model S Plaid, taču to spēja pārspēt Porsche Taycan. Tesla atgriezās un 2. jūnijā Porsche veikumu pārspēja par vairāk nekā astoņām sekundēm.

    Porsche savu rekordu sasniedza pērnā gada augustā, bet Tesla nupat sasniegtais rezultāts ir 7 minūtes 25,231 sekunde. Tas Tesla ierindo ļoti respektablā kompānijā arī kopējā Nirburgringas apļa laiku ieskaitē – šis rezultāts ir starp Ferrari Enzo un Mercedes SLS AMG Black Series iespēto. Nebūt ne slikta kompānija, kurā atrasties.

    Viens no galvenajiem iemesliem, kā Model S Plaid izdevās nomest aptuveni 10 sekundes no sava iepriekšējā labākā rezultāta ir tieši pieminētā trases pakotne – tā sniedz krietni labākas keramiskās bremzes, augstas veiktspējas bremžu klučus, citas riepas (Goodyear Supercar 3R) un arī atļauj sasniegt maksimālo ātrumu virs 320km/h. Kā vēlvienu faktoru varam pieminēt stūres ratu – ja iepriekš Model S Plaid rekordu sasniedza, izmantojot “yoke” stūres ratu, tad šajā reizē izmantota klasiskā, apaļā stūre. Tagad jautājums ir par to, kāda būs Porsche un citu ražotāju atbilde, jo Porsche noteikti vēlēsies atgūt elektroauto kategorijas rekordu Nirburgringā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    05.06.2023 15:19

    Joka stūre tomēr nerullē:)

    Reklāma