Web Analytics
More
    Reklāma

    Neste Latvija 2022. gadā saglabā degvielas tirgus līderpozīcijas

    Jaunākie raksti

    Latvijā vadošais degvielas tirgotājs SIA Neste Latvija neto apgrozījums 2022. gadā bija 566,85 miljoni eiro, kas ir par 47 % vairāk nekā gadu iepriekš un kas ir skaidrojams ar rekordaugstām naftas produktu cenām 2022.gada laikā. Peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 15,35 miljoni eiro, saglabājot uzņēmuma rentabilitāti 3% līmenī. Savukārt uzņēmuma investīcijas Latvijā pagājušajā gadā bija 1,8 miljoni. Valsts budžetā Neste Latvija pērn ieskaitīja 202 miljonus eiro. 2022. gadā uzņēmums saglabājis vadošās degvielas tirgotāja pozīcijas Latvijā.

    “Par spīti izaicinājumiem, ar ko nozare saskārās Krievijas uzsāktā kara Ukrainā rezultātā – augstās naftas produktu cenas, eiro un dolāra kursa svārstības, atcelto obligāto biodegvielas piejaukumu benzīnam un dīzeļdegvielai, SIA Neste Latvija turpināja savas darbības nepārtrauktību, nodrošinot privātajiem klientiem un klientiem komercsektorā nemainīgi augstu produktu kvalitāti, ātru uzpildi, izdevīgu cenu, kā arī turpināja Latvijā attīstīt ilgtspējīgu produktu un pakalpojumu piedāvājumu, veicot arī svarīgus soļus pašu ilgtspējīgas darbības nodrošināšanā,” uzsver Armands Beiziķis, SIA Neste Latvija valdes priekšsēdētājs.

    Reklāma

    2022. gadā uzņēmums veiksmīgi turpināja uzņēmējdarbību visās darbības jomās, attīstot infrastruktūru un paplašinot automātisko degvielas uzpildes staciju tīklu, kurā šobrīd ietilpst 76 degvielas uzpildes stacijas visā valstī un 5 ātrās un gudrās apkalpošanas veikali Easy Deli. Pērn tika atvērta viena jauna degvielas uzpildes stacija Jelgavā, kas ir jau trešā Neste DUS Jelgavas pilsētā. SIA Neste Latvija turpinā veiksmīgi realizēt atjaunojamo resursu dīzeļdegvielu Neste MY, palīdzot ietaupīt 20 miljonus kg CO2e emisijas, kas ir pielīdzināms 7876 vieglajām automašīnām, kas veselu gadu tiktu izņemtas no satiksmes. Aizvadītajā gadā uzņēmums aktīvi turpināja vējstiklu šķidruma automātu uzstādīšanu, pateicoties kuriem tika ietaupīti vairāk nekā 120 tūkstoši plastmasas kanniņu.

    Uzņēmums ļoti veiksmīgi strādājis arī jaunu klientu piesaistē gan komercsektorā, gan privātpersonu segmentā. Klienti arvien vairāk novērtē Neste degvielas nemainīgi augsto kvalitāti, ātro uzpildi, izdevīgo cenu, kas kopā veido labāko degvielas uzpildes pieredzi. Par nozīmīgāko aizvadītā gada notikumu ir kļuvis Neste mobilās aplikācijas ieviešana, kas strauji audzēja lietotāju skaitu.

    Arī 2022. gadā uzņēmums turpinās investēt jaunu produktu, tehnoloģiju un pakalpojumu izstrādē un attīstībā, meklējot arvien ilgtspējīgākus risinājumus, kā arī stiprinot savu pozīciju kā Latvijas degvielas tirgus inovāciju līderis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    joske
    22.05.2023 16:18

    neste ir vienigais kantoris kas neciena autovaditajus jo ja auto var ieliet tad neste autovaditajs savu ad blue nevar noliet un ir jabrauc uz WC pie konkurentiem Circle, Virsi, Cool utt.
    bet ja vel palasa googke app atsauksmes par mokam ar to aplaikaciju jo DUS nav pat normala WLAN tad neste ir riktigs sunu ciems ar moto /norij vai nobeidzies”

    Biteme
    22.05.2023 16:45
    Reply to  joske

    Vai tad aplikācijas izmantošana ir obligāta? Nedod atlaidi, ja neizmanto?

    Skābene
    23.05.2023 08:02
    Reply to  Biteme

    Man 2 reizes ir sanācis, ka ar aplikāciju nevar norēķināties, paprasa stingro autentifiikāciju, domā, domā un tad izmet paziņojumu, ka kaut kas nogāja greizi! Ja jau taisa aplikāciju un dikti reklamē, tad vajag sataisīt līdz galam, lai tas produkts strādā!

    Biteme
    23.05.2023 08:47
    Reply to  Skābene

    Pag, bet jēga kur? Ar aplikāciju ir ātrāk, kā ar karti? Es maksāju ar karti, un kaut ko laižu garām?

    Skābene
    23.05.2023 08:59
    Reply to  Biteme

    Man jā, jo vajag čekus! Lai dabūtu čeku pēc uzpildes atkal jāiet pie aparāta, jāspiež poga paņemt čeku, bet ja tajā laikā piebrauc kāds cits, samaksā ar karti un gurķojās ar pistoles ielikšanu , tad tu stāvi kā muļķis un gaidi, kad šis sāks uzpildi, jo līdz uzpildes sākšanai aparāts ir bloķēts un neļauj veikt nekādas darbības!

    98tais
    23.05.2023 23:53
    Reply to  Skābene

    Grūta dzīve taksistiem, vai pa dvacāru pildītājiem. 😀

    Ingus
    23.05.2023 09:07
    Reply to  Biteme

    Ar aplikāciju tu vari aktivizēt maksājumu 1) ziemā sēžot siltā mašīnā vai 2) tajā brīdī, kad iepriekšējais rindā ir nolicis pistoli vietā, un taisās braukt prom. Kamēr tu piebrauc klāt, jau uzreiz maksājums ir veikts, un vari sākt liet. Tas ir ātrāk gan. Un vēl atlaide, šad tad lielāka ir aplikācijā, nemaz nerunājot par maksājumu ar parasto bankas karti nevis Nestes karti.

    Biteme
    23.05.2023 10:02
    Reply to  Ingus

    Atbildu uzreiz visiem – paldies, skaidrs, ir ātrāk. Kad tas tiešām ir ātrāk.

    Par to nekāpšanu laukā kāds priecāsies, bet es braucot izmantoju izdevību izlocīt kaulus, visa dzīve viena sēdēšana, jaunāks arī nekļūstu un lieka kustība man nāk par labu. Minūte šur vai tur man neko nemainīs, bet saprotu cilvēkus kas dzīvo saspringtā grafikā un rēķina minūtes. Galvenais – steigties prātīgi, lai viss ieguvums neizplēn negaidītā laika un naudas zaudējumā)

    juris
    24.05.2023 09:59
    Reply to  Ingus

    tad jau circleK vismaz uz papira ir daudz paraks jo pec numura zimes piebrauc uzpildi un brauc talak nevajag pat viedtalruni ar interneta pieslegumu un aplikaciju utt. iepsejams ka no GDPR viedokla circle vac mazak privato datu ka neste kas tos pec tam nezin kam nezin par cik notirgo, jo lidl privatpersonu datus un tiesibas tik miglaini kaidro, ka nav pat iespejams nokaidrot ko kura aplikacija vac un kur suta, cik ilgi glaba un kapec izdzesot aplikaciju vel ir megina atrast ka lidl, neste, smID u c. savu privatos datus no datubazem izdzest?

    davix
    23.05.2023 09:10
    Reply to  Biteme

    Mēdz atšķirties atlaides apjoms atkarībā vai iegādājies ar aplikāciju vai klientu karti. Norēķina priekšrocības ar aplikāciju vislabāk var izjust ziemā vai lietainā laikā, jo vari veikt apmaksu neizkāpjot no auto. Nav jāstāv pie maksas automāta, īpaši ja vēl jāgaida uz blakus pircēju vai iepriekšējo pircēju, kas gaida čeku. Un nav jābrauc pirkt pārcenotā kafija uz Circle-K, jo ar Nestes čeku var doties uz Hesburger un dzert kafiju par 0.10 EUR (+ iepriekš vasarā bija saldējums par 0.20 EUR).

    Krotow
    23.05.2023 15:25
    Reply to  Skābene

    Tad jau tev veicas. Man Neste aplikācija jau pusgadu nedarbojas ar tieši tādu pašu autentifikācijas gļuku.

    Skābene
    24.05.2023 08:48
    Reply to  Krotow

    SEB banka? :)

    Krotow
    24.05.2023 10:38
    Reply to  Skābene

    Jep.

    Skābene
    23.05.2023 08:05
    Reply to  joske

    Tāpēc visi degvielu lej Nestē, bet kafiju dzer Cirkulī, Viršos, vai citur. :)

    Pēča
    24.05.2023 10:22
    Reply to  Skābene

    Fuj cirkuļa kafija jau SEN nav garšīga. pehh, es viņu pat pa velti negribu dzert, parasti ja man kāds meiģina uzsaukt, paņemu vienkārsi kādu dzērienu no ledusskapja. Agrāk jā bija laba, tagad jau gadiem garšo tā ka kaut kāda lētā merrild kafija jeb pēc salmiem.

    Nestes narvesenos šur tur ir piparmētru late, tas gan ir ir mahten labs dzēriens. :) Žel ka nav visur un tur kur ir arī šad tad nav jo sīrups beidzies..

    Last edited 10 months ago by Pēča
    Reklāma