Web Analytics
More
    Reklāma

    Valters Zviedris kļūst par Latvijas pirmo “Porsche AG” sertificēto individuālās braukšanas instruktoru

    Jaunākie raksti

    Titulētais Latvijas autošosejas braucējs Valters Zviedris ir kļuvis par Latvijā pirmo un pagaidām vienīgo “Porsche AG” sertificēto individuālās braukšanas instruktoru, pastāstīja “Porsche centrs Rīga” vadītājs Ivars Norvelis.

    Tas nozīmē, ka Latvijā oficiālais “Porsche” pārstāvis varēs piedāvāt unikālu iespēju doties Biķernieku trasē un uzlabot savas braukšanas prasmes ar “Porsche” automobili un individuālo instruktoru, jauno un talantīgo auto sportistu.

    Reklāma

    “Braukšana nav tikai par gāzi un bremzes pedāli, tā ir par spēju izjust ātrumu un spēju kontrolēt tehniku katrā līkumā un spēja pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus. Iemācīties, kā droši vadīt sporta mašīnu trasē – tā ir vēl nebijusi unikāla pieredze šeit, Latvijā. Šādi varēs legāli izbaudīt ātrumu un adrenalīnu, turklāt ar jaudīgu sporta auto,” skaidro Norvelis.

    Viņš arī uzsvēra, ka starptautiskie “Porsche AG” oficiālo instruktoru treniņi ir ilgstoši un sertifikācija stingra, jo tā ir daļa no zīmola sejas. “Jauda – tā ir arī atbildība,” piebilda Norvelis.

    Braukšanas mācības “Porsche Driving Experience” ir strukturētas un balstītas trīs līmeņos, piedāvājot iespēju apgūt praktiskas un teorētiskas iemaņas no vispārīgas braukšanas pa autoceļiem līdz sarežģītākām autosporta braukšanas prasmēm.

    Pirmajā mācību posmā iespējams iegūt zināšanas par drošas braukšanas un mašīnas savaldīšanas principiem, kas noderēs gan ikdienā, gan ekstremālās situācijās uz ceļa. Otrajā mācību līmenī kopā ar instruktoru varēs turpināt apgūt prasmes drošai braukšanai ar sporta auto, piemēram, trajektorijas, bremzēšanu un līkumu izbraukšana, kā arī vadīta braukšana. Savukārt, trešajā posmā būs jau iespējas iejusties īsta autosportista pilota kurpēs, saņemot arī datu un video analīzi par savu braucienu. Katru no nākamā līmeņa mācībām var iziet, ja iepriekš ir nokārtots pirmā vai otrā līmeņa sertifikāts.

    “Porsche Driving Experience” iespējams izmēģināt Rīgā, Biķernieku trasē, iepriekš piesakoties porsche.lv

    Zviedris 2022.gadā ieguva Baltijas čempiona titulu sacīkstēs “BMW 325 CUP” un čempiona titulu Baltijas TCR šosejas sacīkšu klasē 2021.gadā, bijis vairākkārtējs Latvijas un Baltijas kartinga čempions. Zviedris divus gadus pēc kārtas – 2021. un 2022.gadā –, ieguva Jūrmalas pilsētas titulu “Gada sportists”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma