Web Analytics
More
    Reklāma

    Logitech G333 spēlēm paredzēto vada austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Dažkārt der ieskatīties nedaudz aizmirstajos virzienos, ko ražotājiem patīk atstāt vēstures mēslainei, jo tā taču tagad dara visi. Viens no šiem virzieniem ir vada austiņas, kas pēdējos gados piedzīvojušas pamatīgu popularitātes kritumu. To aizsāka Apple, izvēloties no iPhone viedtālruņiem izskaust 3.5 mm austiņu pieslēgvietu. Pārejas periods bija īss, tikai aptuveni vienu gadu jau minētais Apple un nedaudz vēlāk arī Samsung deva līdzi pārejas, lai varētu izmantot esošās vada austiņas, bet šobrīd pārsvarā esam palikuši pie dažādiem bezvadu risinājumiem.

    Reklāma

    Modernām bezvadu austiņām nav ne vainas, bet tās ir salīdzinoši dārgas, kā arī ik pa laikam jādomā par uzlādes nepieciešamību. Interesantā kārtā Nintendo Switch sākotnēji nebija iespējams pievienot Bluetooth austiņas, šī iespēja atnāca pirms aptuveni pusotra gada, un arī tad Switch lietotāji visai pamatīgi mocījās ar bezvadu savienojuma stabilitāti un kvalitāti. Tāpat vada austiņu izmantošanu varam redzēt dažādos spēlēm paredzētos viedtālruņos, kur Bluetooth aizture var maksāt spēles iznākumu.

    Šodien apskatīsim visai interesantas Logitech G333 vada austiņas, kas piedāvā arī USB Type-C savienojumu, lai maksimāli vienkāršotu to izmantošanu kopā ar datoru, spēļu konsoli un modernu viedtālruni. Logitech G333 austiņu cena visai pamatīgi staigā – akciju ietvaros tās maksā ap 25 eiro, bet parastā ikdienas Logitech G333 cena ir ap 45 un 50 eiro.

    Starp citu, šīs pašas Logitech G333 austiņas G333 VR versijā (īsāks, specifiski veidots vads un bez mikrofona) ir paredzētas Oculus Quest virtuālās realitātes brillēm.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: Windows, macOS, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, viedtālruņi un citas ierīces ar 3.5 mm austiņu vai USB Type-C savienojumu
    • Savienojumi: vada 3.5 mm un komplektā pāreja uz Type-C
    • Skaļruņi: dubulti dinamiskie (5.8 mm + 9.2 mm)
    • Pretestība: 24 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 20 000 Hz
    • Mikrofons: ir
    • Akumulators: nav
    • Svars: aptuveni 19 grami + 6 grami Type-C pāreja
    • Aksesuāri komplektā: USB Type-C pāreja, pārnēsāšanas un uzglabāšanas maciņš
    • Cena: sākot no aptuveni 40 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Logitech G333 austiņas veidotas no alumīnija, kas ir mūsdienām pat nedaudz pārsteidzoši, tāpat te izmantots plakanais austiņu vads, kas ir stīvāks par apaļajiem vadiņiem, bet plakanie vadi mazāk samudžināsies.

    Logitech G333 austiņām ir aptuveni 1.3 metrus garš vads, kas būs pietiekams, lai aizsniegtu viedtālruni kabatā vai rokās, kā arī varēsi Logitech G333 austiņas izmantot kopā ar klēpjdatoru vai galddatoru, ja tas tiešām stāv uz galda. Kā Logitech G333 austiņas izmantot kopā ar PlayStation vai Xbox, kas stāv 3 metru attālumā, īsti nepateikšu.

    Paši Logitech sola, ka G333 austiņām ir dubulti dinamiskie (5.8 mm + 9.2 mm) skaļrunīši, kur vieni atbild par baisiem, kamēr otri atbild par vidiem un augstajām skaņām. Un jāsaka, ka tiešām šo pieeju varēs dzirdēt, jo bass mūzikā ir ļoti izteikts. Bass gan daudziem varētu pat šķist pārlieku uzsvērts, bet par to parunāsim pēcāk.

    Logitech G333 austiņu komplektā ir papildu austiņu uzlikas, kā arī jau minētā USB Type-C pāreja un pat mīksts maciņš, kas paredzēts austiņu pārnēsāšanai. Man gan jāsaka, ka maciņš ir visai sīks, kas liks Logitech G333 austiņas satīt ciešā ritulītī.

    Man patīk, ka Logitech G333 austiņas nav uzsvērti geimeriskas, bet tās iespējams iegādāties arī piezemētākās krāsās, lai izmantotu austiņas kā darba rīku attālinātās sapulcēs. Pēc tam pārspraud Logitech G333 austiņas savā ROG Phone 6 Pro vai Switch un uzrabā kādu spēlīti.

    Jāsaka, ka Logitech G333 austiņas šķiet atbilstošas savai cenai. Ideāli, ja vari tās atrast cenā zem 40 eiro, tad Logitech G333 austiņas tiešām būs tā vērtas.

    Mikrofons

    Mikrofons ir kļuvis par ļoti būtisku austiņu sastāvdaļu, jo tas ļauj sazināties ar kolēģiem video konferences laikā, piezvanīt draugiem parastā balss vai WhatsApp zvanā, kā arī kliegt virsū komandas biedriem, skaidrot pretiniekam par viņa mātes nodarbošanos un pretinieka izcelsmi vispār. Jēdzīgs mikrofons nu ir kļuvis gandrīz tik pat svarīgs, kā labs austiņu skanējums, un to nevajadzētu piemirst, kad izvēlies savas austiņas (vienalga – vada vai bezvadu).

    Manuprāt, Logitech G333 austiņu mikrofons ir gana skaļš un arī aptuveni atbilst tam, ko biju gaidījis no šāda izmēra un austiņu cenas mikrofona. Par Logitech G333 mikrofonu likšu 8 no 10 punktiem.

    Skanējums

    Logitech G333 austiņas sniedz aptuveni to, ko sagaidu no labām, nelielām vada austiņām – tās ir skaļas un pietiekami basīgas. Pat tik basīgas, ka dažbrīd ir vēlme pagriezt basus nedaudz mazākus.

    Logitech G333 austiņu skaļumam talkā nāk 24 Ohm jutība, te ar austiņu darbināšanu tiks galā jebkura ierīce, nevajadzēs meklēt nekādus austiņu pastiprinātājus vai dārgus datorus ar iebūvētām spēcīgām skaņas kartēm. Logitech G333 austiņas izmēģināju pie vairākiem viedtālruņiem, un šķita, ka pie vismaz viena Xiaomi modeļa austiņas skanēja izteikti klusāk par pārējiem. Visiem izmēģinātajiem modeļiem bija tikai Type-C pieslēgums, bet tas ļauj izmantot arī mikrofonu.

    Faktiski jāsaka, ka Logitech G333 austiņas varētu būt ļoti drošs pirkums, kas vidējam klausītājam piedāvā visu, ko vien no šādas cenas austiņām var vēlēties. Protams, ar vada austiņām ir pilni veikali, bet nereti tām pietrūkst basu, kas tās padara ne pārāk patīkami lietojamas. Arī spēlēs ir sajūta, ka Logitech G333 austiņas sniedz skaidrākas pretinieka tuvošanās un atrašanās vietas skaņas. Jebkurš novērtēs vada austiņu nulles aizturi, kas izgriež pogas jebkurām Bluetooth bezvadu austiņām.

    Nobeigumā

    Jāatzīst, ka nebiju gaidījis tik pozitīvas sajūtas par šo it kā arhaisko tehnoloģiju. Tā vietā sapratu, ka arī mobilajās spēlēs daudz patīkamāk ir izmantot vada austiņas, un Logitech G333 tieši to arī nodrošina ar savu USB Type-C pāreju.

    Vai es pats pirktu Logitech G333 austiņas par 50 eiro? Diez vai. Bet par aptuveni 30… 35 eiro Logitech G333 austiņas būtu perfekts pirkums, ja patīk paspēlēt kādas mobilās spēles, kā arī ikdienā izmanto kādas lētās austiņas video zvaniem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    pienene
    10.05.2023 17:03

    Nemācēšu teikt par xbox, bet playstation 4 un 5, abām konsolēm, austiņas ar vadu savienojas ar kontrolieri, nevis pašu konsoli. Tā kā konsolei būt 3m attālumā neko nemaina.

    Reklāma