Web Analytics
More
    Reklāma

    Twitter vairs nevar vienkārši pieminēt Substack

    Jaunākie raksti

    Sociālais tīkls Twitter izcēlies ar kārtējo ierobežojumu, kas tagad ierobežo ierakstos, kuros izmantoti servisa Substack linki.

    Mājaslapa Substack ļauj publicēt dažādus rakstus un podkāstus gala patērētājiem, tādējādi autoram pa tiešo saņemot vēlamo samaksu. Šajā procesā netiek iesaistīti nekādi starpnieki, kas nodrošina brīvo runu. Pirmās izmaiņas skāra pašu Substack, kurā mēģinot ievietot kādus Twitter ierakstus, to nebija iespējams izdarīt.

    Reklāma

    Pēc tam sekoja nākamais solis, ka Twitter aizliedza nospiest “patīk” zīmi tiem ierakstiem, kuros bija Substack linki. Tāpat ar šiem ierakstiem nebija iespējams dalīties pašā Twitter vai ierakstīt komentārus. Šis ierobežojums varētu būt saistīts gan ar Twitter API savienojuma izmaiņām, gan Substack Notes funkcionalitāti, kas ir konkurents pašam Twitter.

    Jau decembrī Twitter uz laiku bija līdzīgi izrīkojies ar Instagram, Facebook un Mastodon, noslēdzot pieeju visām interneta adresēm, kas no Twitter veda uz šiem sociālajiem tīkliem. Tomēr visai ātri tika veiktas izmaiņas. Šajā reizē ierobežojums joprojām ir spēkā, un tas ir vēl viens piemērs, kā Īlons Masks vada šo sociālo tīklu pēc saviem ieskatiem, diezgan kontrolējot tajā pieejamo saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    10.04.2023 23:29

    Pagalam dīvaini. Masks taču uzskata, ka vajag dažādus viedokļus un lai cilvēki paši izspriež kas ir labi un kas nav – šādi pamatojot Medvedeva naida runas nedzēšanu.

    Morgen
    11.04.2023 01:35
    Reply to  Biteme

    Domājams, ka tas tiek darīts, lai neļautu uzņemt apgriezienus potenciālajam Twitter konkurentam. Kaut kā tas čivināšanas bizness jānotur virs ūdens, lai tie miljardi nav pavisam velti iztērēti.

    Reklāma