Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault 5 elektroauto ieradīsies nākamgad, ražotājs sola zemākas ražošanas izmaksas

    Jaunākie raksti

    Francūžu autoražotājs Renault oficiāli apstiprinājis, ka gaidāmais Renault 5 elektriskais hečbeks oficiāli tiks prezentēts nākamgad. Pirmoreiz par šādas mašīnas tapšanu dzirdējām 2021. gadā, kad Renault demonstrēja konceptu, taču kopš tā laika ražotājs un tā pārstāvji par šo auto klusējuši kā partizāni.

    Renault pirms laika negrasās atklāt visas savas kārtis, taču ražotājs pastāstījis, ka šis būs pirmais modelis, kas tapis uz Renault-Nissan-Mitsubishi alianses CMF-B EV platformas. Šī platforma speciāli izstrādāta Eiropas B segmenta mašīnām un autoražotājs uzsver, ka Renault 5 ražošana būs par 30% lētāka nekā Zoe.

    Izmaksas ļauj samazināt fakts, ka 70% no šīs platformas detaļām ir identiskas ar CMF-B platformu, kas paredzēta automašīnām ar iekšdedzes dzinēju. Uz šīs platformas ražoti Clio un Captur modeļi. Šobrīd notiekot vēl vairāku kompakto elektroauto izstrāde alianses ietvaros – zināms par jaunās paaudzes elektrisko Micra un arī Renault 4.

    Ražotājs pagaidām neatklāj informāciju par bateriju ietilpību, taču zināms, ka tiks izmantota 400V sistēma un bateriju šūnas tiks sadalītas četros lielos moduļos. Tas ļaus samazināt svaru par 15 kilogramiem. Renault jau uzsācis prototipu testēšanu, mašīnām aizvadot testus zemā gaisa temperatūrā. Šim mērķim testi tiek veikti Zviedrijas ziemeļos, netālu no polārā loka.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma