Web Analytics
More
    Reklāma

    Pagājušajā nedēļā ChatGPT kļūdas dēļ noplūdusi sensitīva lietotāju informācija

    Jaunākie raksti

    Varbūt aktīvie mākslīgā intelekta servisa ChatGPT servisa lietotāji būs pamanījuši, ka pagājušās nedēļas sākumā uzņēmuma OpenAI produkts kādu brīdi nav darbojies. Tas saistīts ar atklāto kļūdu, kas ļāvusi redzēt citu lietotāju saziņas nosaukumus ar mākslīgo intelektu, kā arī maksājumu informāciju.

    Kāds lietotājs pagājušajā otrdienā ir dalījies ar bildi, kurā redzams, ka ChatGPT sānu malā ir iespējams redzēt citu lietotāju saziņas vēsturi. Tie gan ir tikai sarunu nosaukumi, bet ne pats teksts. Tomēr tas kalpojis par iemeslu, lai ChatGPT izslēgtu uz aptuveni desmit stundām, lai veiktu problēmas izpēti.

    Reklāma

    Pateicoties šai izpētei, OpenAI izdevies atrast vēl nopietnāku drošības kļūdu, ka aptuveni 1.2% no ChatGPT Plus servisa abonētāju dati varētu būt noplūduši. Pāris stundas pirms servisa atslēgšanas pagājušajā pirmdienā, daļai lietotāju bija iespēja redzēt citu aktīvo lietotāju vārdu un uzvārdu, e-pastu, maksājumu adresi, kā arī kredītkartes pēdējos četrus ciparus un tās beigu datumu. Pilns kredītkartes numurs nav bijis redzams.

    Pēc kļūdas atklāšanas, līdz piektdienai tā tikusi salabota un ieviestas jaunas drošības pārbaudes, kas veiks dubultu lietotāju pārbaudi, kuriem nosūtīt šo privāto informāciju. Tāpat tiks uzlabota lietotāju identificēšanās, pieslēdzoties sistēmai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma