Web Analytics
More
    Reklāma

    TestDevLab atver biroju Spānijā

    Jaunākie raksti

    Latvijā dibinātais starptautiskais IT uzņēmums TestDevLab šodien Spānijas pilsētā Malagā ir oficiāli atklājis savu ceturto starptautisko biroju. Šobrīd Spānijā strādā 12 no uzņēmuma vairāk nekā 500 darbiniekiem. Pagājušajā gadā uzņēmums atklāja savus birojus Igaunijā, Lietuvā un Ziemeļmaķedonijā. Latvijā TestDevLab ir seši biroji. Attālināti uzņēmumā strādā darbinieki no Albānijas, Azerbaidžānas, Bulgārijas, Gruzijas, Igaunijas, Kazahstānas, Rumānijas, Spānijas, Turcijas un citām valstīm.

    Malaga ir ne tikai viena no vissenākajām apdzīvotajām pilsētām Rietumeiropā, bet to par mājvietu sauc daudzi pieredzējuši IT speciālisti. Tāpat lokālā biroja atklāšana ir svarīgs solis, lai attīstītu uzņēmējdarbību Spānijā.

    Reklāma

    Jaunā Malagas biroja atvēršanu komentē TestDevLab līdzdibinātājs Ervins Grīnfelds, “Mums jau ilgus gadus uzņēmumā attālināti strādāja vairāki darbinieki no Spānijas un tas ļāva iepazīt šīs valsts darba kultūru un biznesa vidi. Tāpēc pieņēmām stratēģisku lēmumu atvērt biroju Spānijā, lai varētu nodrošināt ērtu darba vidi mūsu darbiniekiem un attīstīt uzņēmējdarbību šajā valstī. Spānijā darbojas daudzi uzņēmumi, kuriem mūsu programmatūras kvalitātes nodrošināšanas pakalpojumi un produkti var lieti noderēt un paredzu, ka mūsu lokālā pārstāvniecība ļaus ar tiem izveidot veiksmīgas sadarbības. Tāpat plānojam sadarboties arī ar vietējo IT komūnu dažādos pasākumos, kā arī piedalīties studentu izglītošanā programmatūras izstrādes un testēšanas jomās. Par biroja atvēršanu Spānijā ir priecīgi arī mūsu citu valstu darbinieki un tagad viņi var izmantot iespēju pastrādāt no saulainās Spānijas.”

    2011. gadā Latvijā izveidotais uzņēmums TestDevLab nodarbojas ar programmatūras testēšanas pakalpojumu sniegšanu un testēšanas produktu izstrādi. Starp uzņēmuma klientiem ir gan jaunuzņēmumi, gan starptautiski milži kā Microsoft, Skype, Orange, Telefonica, Airbnb u.c. Uzņēmuma 500+ inženieru testēto programmatūru lieto vairāk nekā 4.5 miljardi cilvēku visā pasaulē. TestDevLab ir saņēmis LIAA Eksporta un inovācijas balvu, The Red Jackets Eksporta izcilības balvu un vairākus gadus pēc kārtas uzņēmuma radītie testēšanas produkti ir augstu novērtēti prestižajā European Software Testing Awards konkursā. 2019. gadā TestDevLab ieguva informācijas drošības pārvaldības standarta ISO/IEC 27001:2013 sertifikātu un šogad saņēma arī kvalitātes pārvaldības standarta ISO 9001:2015 sertifikātu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    10.03.2023 10:17

    He he – ar vietējo manjana kultūru arī sadarbosies? :D

    Čiekurs
    10.03.2023 11:55

    Varu rekomendēt vienu kolorītu bezdarbnieku, kurš kā reiz atrodas Spānijā! Vaig?

    Kursors.lv
    11.03.2023 09:14
    Reply to  Čiekurs

    Paldies! Nosūti, lūdzu, viņu uz TestDevLab karjeras lapu, lai pats paskatās vairāk informāciju par uzņēmumu un tā piedāvātajām vakancēm: https://careers.testdevlab.com/

    grh
    10.03.2023 13:19

    Diez algas maksā tādas pašas kā Latvijā vai Spānijā pēkšņi darbinieki par to pašu apjomu saņems 2x vairāk nekā Latvijā?

    Biteme
    10.03.2023 13:25
    Reply to  grh

    Nekad nav dzirdēts, ka tirgus regulē algas? Ja būs kas strādā par X naudā, kāpēc lai maksātu 2X. Un otrādi – ja par X pretendentu nav, bet ir gatavi nākt atrādāt par 2X – iespējams, tāds nu ir algu līmenis.

    grh
    10.03.2023 16:24
    Reply to  Biteme

    Tad ir jautājums – kāpēc nemaksāt 2x tepat LV, bet darīt to ārvalstīs? Nav jau tā, ka Latvijā trūkst cilvēku. TDL tomēr nav tā kompānija, kur cilvēki rautos skriet strādāt dēļ atalgojuma. Manuprāt tas būtu pliķis sejā esošajjiem darbiniekiem, ja citur par identisku darba apjomu bosi būtu gatavi maksāt 2x, jo tur par LV kapeikām neviens negrib strādāt, bet Latvijā maksāt 2x, lai dabūtu konkurētspējīgākus cilvēkus – nē nē.

    AppleFan
    10.03.2023 16:39
    Reply to  grh

    Pilnīgi neloģisks komentārs un viedoklis! Sāksim ar to, ka uzņēmumi atver filiāles vai jebkādas citas struktūrvienības dažādās valstīs tāpēc, lai attīstītos šajos reģionos (izņēmums ir ražojoši uzņēmumi, kuri to mēdz darīt izmaksu u.c. optimizācijas nolūkos). Un attiecīgi katrā reģionā ir atšķirīgi algu un ienākumu, kā arī cenu un izmaksu līmeņi. Par piemēru, ja TDL gribētu attīstīties silikona ielejā, tad ar Latvijā piedāvāto algu visdrīzāk pilnīgi nevienu darbinieku nedabūtu un nāktos maksāt krietni vairāk jo pieļauju ka 1-istabas dzīvokļa mēneša īre ir dārgāka kā darbinieku ikmēneša atalgojums LV un šeit nav jāvelk nekādas paralēles ar atalgojumu LV vai ar darba spēka piesaistīšanu LV.

    Biteme
    10.03.2023 20:53
    Reply to  grh

    Manuprāt, cilvēks ar labām IT prasmēm nav spiests strādāt Latvijā par kapeikām, bet var izvēlēties darbavietu jebkur citur – kaut Spānijā, kaut Šveicē vai Kalifornijā, izsverot plusus un mīnusus kas nāk līdzi šim lēmumam. Ja Latvijā šo darbu neviens negribētu darīt, darba devējs maksātu arī šeit lielākas algas, vai ne tā?

    Tāpat jāatcerās, ka lielo algu zemēs arī dzīvošanas izmaksas ir augstākas – līdz pat līmenim, kas mums liekas neticams. Spānijā gan dzīvošana nav tik dārga kā Kalifornijā, bet tas jau tikai motivē sarunāt darba interviju un nopirkt biļeti, vai ne?

    grh
    10.03.2023 21:01
    Reply to  Biteme

    Tam nav nozīmes kādas izmaksas dzīvošanai ir ārzemēs. Te ir runa par to, ka Latvijā pietiek cilvēku, kuri būtu gatavi iet uz TDL strādāt par Spānijas 2x algu, bet to nevēlas viņiem te maksāt. Un jautājums ir par to – kāpēc vadība nevēlas maksāt Latvijā Spānijas algu, bet Spānijā ir gatavi to maksāt par vienu un to pašu pienākumu veikšanu? Izmaksas taču ir identiskas? Vienīgais ko varu iedomāties – Spānijā var piesaistīt cilvēkus specifisku uzdevumu veikšanai priekš tā reģiona, kuri ietver specifisku valodu zināšanas un t.t. Bet, ja izrādīsies, ka pie viena projekta strādā gan spānis, gan latvietis, bet vienam maksā 2x vairāk, tad tas ir maigi sakot cūciski.

    Biteme
    11.03.2023 15:40
    Reply to  grh

    Droši vien mums ir gana daudz cilvēku, kas strādātu par Zviedrijas vai Šveices algu. Visbiežāk viņam ir jāpako soma un jābrauc strādāt uz šīm valstīm. Kāpēc medmāsas var aizbraukt, bet IT speciālists nevar? Laikam jau nav tik traki ar to iztikšanu.

    Reklāma