Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes Vācijā sāk būvēt elektroauto bateriju pārstrādes rūpnīcu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Mercedes Kupenheimas pilsētā valsts dienvidos uzsācis elektroauto bateriju pārstrādes rūpnīcas celtniecību. Šis ir plānots kā pilotprojekts, rūpnīcai gada laikā spējot tikt galā ar 2500 tonnām veco akumulatoru. Mercedes norāda, ka pārstrādes procesā iegūtie materiāli tiks lietoti, lai saražotu vairāk nekā 50 tūkstošus jaunu akumulatoru moduļu gadā.

    Rūpnīcā pārsvarā tiks pārstrādātas baterijas no testu mašīnām un prototipiem. Autoražotājs izvērtēs, cik veiksmīgs būs pilotprojekts un pēc tam lems par tālākajiem soļiem. Ja Mercedes būs apmierināti ar redzēto, tad iespējams palielināt pārstrādāto akumulatoru apjomu.

    Pirmie darbi jaunajā pārstrādes rūpnīcā varētu sākties jau decembrī, bet pilnvērtīgu darbību tur varēs sākt dažus mēnešus vēlāk, nākamā gada pirmajā pusē, ja vien nebūs kādas aizkavēšanās. Rūpnīcas celtniecību finansē Federālā Ekonomikas un klimata aizsardzības ministrija un tā ir daļa no plašāka izpētes projekta. Gandarījumu par jauno celtni pauduši gan Mercedes pārstāvji, gan arī Bādenes-Virtenbergas federālās zemes amatpersonas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma