Web Analytics
More
    Reklāma

    Šodien tiek publicēta Latvijā tapusi spēle “GRUNND”

    Jaunākie raksti

    Šodien, 26. janvārī, pulksten 16:00 lielākajās pasaules spēļu platformās Steam un GOG tiek publicēta Latvijā tapusī datorspēle “GRUNND”.

    Spēles pamatā ir bagāta un dziļa pasaule, kuras veidošanā iedvesma smelta gan Franca Kafkas un Deivida Linča darbos, kā arī Southern Gothic mūzikā un naratīvā. Liels uzsvars tiek likts uz varoņa izaugsmi spēles gaitā, kā arī jēgpilniem spēles blakus-varoņiem, kurus spēlētājs satiek. Tas ir tumšas mistērijas un zinātniskās fantastikas kokteilis, kurš neatstās spēlētāju vienaldzīgu.

    Reklāma

    Projekts ieguvis arī Latvijas Dizaina balvas ieguvēja Digitālā dizaina kategorijā. Spēles demo jau bija pieejams interesentiem krietnu laika sprīdi, taču šodien tiek svinētas lielākā darba beigas un visa spēle pilnībā ir pieejama ikvienam interesentam sākot ar ceturtdienas, 26. janvāra, pulksten 16:00.

    Stāsta autors un galvenais izstrādātājs ir pašmāju Olafs Ošs, kurš piesaistījis projektam māksliniekus no visas pasaules – Serbija, Somija, Anglija, ASV, Brazīlija u.c. Paralēli izstrādei tiek veidots arī GRUNND Podkāsts, kurā ir paviesojušies gan lieliski indie izstrādes pasaules darboņi, gan vērā ņemami spēki citās mākslas nozarēs.  Olafa Oša radītā studija “SEKTAHOUSE” spēles radīšanā sadarbojas ar Bright Gambit iniciatīvu, ColdPX un PixelCrushers.

    Kursors.lv komentārs: Vienmēr prieks atbalstīt vietējā ražojuma videospēles! Īpaši, tik labi nostrādātas. Ja esi izveidojis kādu videospēli un vēlies par to pastāstīt mūsu lasītājiem, padod man ziņu uz kristaps@kursors.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    26.01.2023 11:36

    “This game is not currently eligible to appear in certain
    showcases on your Steam Profile, and does not
    contribute to global Achievement or game collector
    counts.”

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Roberts
    27.01.2023 14:33

    Kas tas par komiksu ?
    Kāpēc nevar uztaisīt normālu shooter game ?

    Ghen
    28.01.2023 08:49
    Reply to  Roberts

    Cmon..Nopietni?

    Reklāma