Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi plāno virkni jaunu sportisko RS modeļu

    Foto: Motor1

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Audi jau labu laiku iepriekš izziņojis elektrifikācijas plānus, taču tas neliedz strādāt pie jauniem, sportiskiem RS modeļiem. Gaidāmas mašīnas gan iekšdedzes dzinēju, hibrīdi un arī pilnībā elektriski RS modeļi. To sarunā ar Autocar atklājis Audi Sport rīkotājdirektors Sebastjans Grams.

    Viņš pastāstījis, ka varam sagaidīt vairākus RS krosoverus, taču neieslīga sīkākās detaļās, cik šādi auto paredzēti vai kādas būs to tehniskās īpatnības. Tāpat tiek domāts par R8 superauto pēcteci un tiekot strādāts pie dažādiem iespējamajiem attīstības virzieniem tieši R8 pēctecim. Audi pārstāvis skaidri liek noprast, ka tam ir jāatbilst Volkswagen koncerna kopējai elektrifikācijas stratēģijai. Šim modelim būs jāsaņem akcepts no visa koncerna vadības.

    Reklāma

    Neizbēgami sagaidīsim jaunus elektriskos RS modeļus. Audi inženieri strādā pie tā, lai elektrisko modeļu baterijas pārāk daudz nepalielinātu auto svaru, cenšoties atrast balansu starp izsvarojumu, auto pašmasu un pieejamo jaudu. Gaidāmi arī plug-in hibrīda formas RS modeļi. Grams gan uzsver, ka nebūt ne visi Audi modeļi saņems RS versijas. Ražotājs nevēlas devalvēt šī zīmola vērtību.

    Tāpat viņš norādījis, ka Audi ienākšana Pirmajā formulā no 2026. gada neietekmē to, kāds budžets ir pieejams ielas mašīnu attīstībai. Kā zinām, Audi 2026. gadā oficiāli sāks startēt F1, taču ražotājs jau šobrīd veido komandu, kas strādās un sāk jaunā dzinēja attīstību, kas atbildīs jaunajiem F1 tehniskajiem noteikumiem. Līdz 2030. gadam visi Audi RS modeļi būs elektrificēti, proti, vai nu pilnībā elektriski, vai vismaz hibrīdi. Audi gan negrasās veidot RS modeļus ar četrcilindru dzinējiem. Šajos auto joprojām tiks izmantoti lielāka tilpuma dzinēji ar lielāku cilindru skaitu.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma