Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy XCover6 Pro izturīgā viedtālruņa apskats – plastmasas spēka mitriķis

    Rūdīto viedtālruņu niša attīstās lēni, tomēr Samsung Galaxy XCover6 Pro tajā izskatās ļoti labi, pat ja ir jau pusgadu vecs viedtālrunis.

    Jaunākie raksti

    Laimīgu jauno gadu! Šī gada pirmais viedtālruņu apskats labāk gan būtu iederējies pagājušā gada viedtālruņu topā. Cerams, kas lēni nāk, tas labi nāk. Katrā gadījumā, jau pusgadu vecais Samsung Galaxy XCover6 Pro uz mūsu redakciju atceļojis vien tagad. Tā kā Galaxy XCover 6 Pro pārstāv muskuļaino viedtālruņu nišu, šoreiz pat laika nobīdei lieku pārmetumu nav. Tas ir vēl aizvien konkurētspējīgs aparāts rūdīto viedtālruņu nišā. Nosaukums gan uzdod jautājumu, ja šī ir Pro versija, kur tad ir standarta modelis? Atbildes nav, vien pieņēmumi. Iespējams, standarta versija būtu divus gadus vecais Galaxy XCover 5. Iespējams Pro pielikts vien mārketinga nolūkos. Iespējams tādēļ, lai nosaukumu izstieptu bezjēgā garu un atmiņā neierakstāmu. Tādēļ atvainojos jau tagad un reducēšu to uz XCover6 Pro.

    XCover sērija paralēli populārākām Galaxy sērijām eksistē jau 12 gadus. Savu virsotni tā sasniedza, ietērpjot pāris Galaxy S sērijas flagmaņus bruņās. Godīgi sakot, man ideja par pilnvērtīgu, bet rūdītu flagmani vēl aizvien šķiet simpātiskāka par viduvējām iekšām un dārgāku cenu, kā tas izturīgo tālruņu nišā pieņemts vidējā klasē. Par cenu runājot, Samsung mājas lapā par šo veikumu prasa 608.99 €, kas to faktiski ievieto flagmaņu klasē. Taču dažādās internetbodēs tā svārstās starp četriem un pieciem simtiem. Specifikācijas un interneta veikalu piedāvājuma dēļ apskatu likšu vidējā klasē, kur tam ir īstā vieta. Šajā apskatā centīšos arī noskaidrot, vai Samsung spēj konkurēt ar šīs nišas pašpasludināto karali – CAT? Un, pat neizpakojot XCover6 Pro, varu teikt, ka atsevišķos parametros spēj gan.

    Samsung Galaxy XCover 6 Pro tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 12, atjaunināma uz Android 13, One UI 5
    • Ekrāns: 6.6 collu PLS LCD, 1080 x 2408, 20:9 malu attiecība, ap 400, 104.9 cm2, ap 77.8% ekrāna un korpusa attiecība, 120Hz ātrā atsvaidze, Corning Gorilla Glass Victus+ aizsargstikls
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 778G 5G (6 nm), astoņi kodoli: 1×2.4 GHz Cortex-A78 & 3×2.2 GHz Cortex-A78 & 4×1.9 GHz Cortex-A55, Adreno 642L video apakšsistēma
    • RAM: 6 GB
    • Atmiņa: 128 GB, microSDXC atmiņu kartes atbalsts
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/mc/6e, tri-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE), USB Type-C 3.2, NFC, 3G/4G/5G
    • Pozicionēšana: GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
    • Papildu: sānā novietots pirkstu nospiedumu lasītājs, IP68 putekļu un ūdens aizsardzība, triecienu aizsardzība, MIL-STD-810H saderība, divi programmējami taustiņi
    • Kameras: 50 MP, f/1.8, 1/2.76″, 0.64µm, PDAF galvenā kamera; 8 MP, f/2.2, 123˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 2x LED zibspuldze; HDR; 4K@30fps, 1080p@30fps video. Priekšā 13 MP, f/2.2, 1/3.1″, 1.12µm, HDR, 1080p@30fps, pašiņu kamera.
    • Izmēri un svars: 168.8 x 79.9 x 9.9 mm, 235 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Po 4050 mAh, 15W vada uzlāde
    • Cena: 609 eiro ražotāja mājas lapā, 430 – 500 eiro internetveikalos

    Dizains – muskuļi plastmasas bruņās

    Katrs, kam gadījies savu glāstāmdraugu izdaiļot ar zirneklīti, ir iedomājies, ka vajadzētu pasargāt viedtālruni no traumām. Samsung pieeja ir atmest premium materiālus un lielākoties izmantot plastmasu. Galu galā, plastmasa tiešām ir izturīgāks un elastīgāks materiāls, kas krietni uzlabo izturību pret triecieniem, nezaudējot, piemēram, savienojumu caurlaidību. Vienīgais korpusā izmantotais premium materiāls ir Corning Gorilla Glass Victus+ aizsargstikls ekrānam. Tas ir tāds pats aizsargstikls, kādu saņēmuši Samsung Galaxy S22 Ultra 5G un Galaxy S22+ flagmaņi. Līdz ar to XCover6 Pro ir pirmais, kas šo materiālu (+ versiju) piedāvā vidējā klasē. Tas vieš daudz lielāku uzticību, kā, piemēram, CAT S53, kas nenorāda aizsargstikla rūdījumu, tā vietā uzmauc pa virsu biezu, bet riebīgu aizsargplēvi.

    XCover6 Pro noteikti neiekļaujas kompakto viedtālruņu kategorijā, bet savā nišā, šis ir viens no plānākajiem un ērtākajiem tālruņiem, kas nav tāds ķieģelis, kā konkurenti. Salīdzinājumam, CAT S53 ar mazāku ekrānu ir gan garāks, gan platāks, gan par iespaidīgiem 7 mm biezāks. Lai būtu vieglāk noturēt XCover6 Pro rokā, gan rāmis, gan aizmugure saņēmusi reljefu rievojumu. Ja neskaita alumīnija trūkumu organismā, sānu rāmis pēc taustes atgādina patīkamo Sony Xperia Pro-I rievoto rāmi. Smalkāku rievojumu saņēmusi arī aizmugure, kas ir noņemama, bet par to, kādu aizvēsturisku labumu tā slēpj, nedaudz vēlāk. Kameru sala izbīdīta vien nedaudz, tādēļ XCover6 Pro uz galda gāzelēsies arī tikai nedaudz.

    Viedtālruņa labais sāns ticis pie bloķēšanas taustiņa/pirkstu nospiedumu lasītāja un diviem stingriem skaļuma taustiņiem. Bloķēšanas taustiņš ir vienā līmenī ar rāmi. To nevar nosaukt par ergonomiskāko risinājumu un prasītos taustiņu nedaudz izcelt. Toties rāmja kreisā puse tikusi pie liela, ērta, reljefa un ar sarkanīgu akcentu apjozta programmējamā taustiņa. Ērtības labad, šādu formu labāk būtu piešķirt tieši bloķēšanas taustiņam. Apakša tikusi pie USB ligzdas, diviem magnētiskiem savienojuma punktiem, mikrofona un skaļruņa restes. Rāmja augša ietver mikrofonu, 3.5 mm austiņu ligzdu, vēl vienu programmējamu taustiņu un LED paziņojumu indikatoru.

    Kopumā, dizains ir taustei patīkams un ergonomisks. Jāuzteic, ka XCover6 Pro izmērs daudz neatpaliek no plastmasīga budžeta klases viedtālruņa. Ar to gribēju teikt, ka XCover6 Pro pat šķiet pieņemama izmēra, ja salīdzina ar citiem rūdītās nišas ķieģeļiem. Labs darbs, Samsung!

    Par un ap izturību

    Kad runa ir par izturību, parametri, kas jāņem vērā, ir IP ūdens un putekļu aizsardzība, MIL-STD-810G standarts un triecienu izturība. Šie ir kritēriji, kas rūdītos viedtālruņus atšķir no ierastajām stikla sviestmaizēm. XCover6 Pro saņēmis IP68 sertifikātu, kas paredz pilnīgu iemērkšanu 1.5 m dziļumā līdz pat 35 minūtēm. Te gan jāatceras, ka tie ir laboratorijā iegūti rezultāti, kur testā izmantots tīrs saldūdens. Tas nozīmē, ka sālsūdens vai citu piemaisījumu noturība, uz šo neattiecas. Tā kā, zvejnieki, pie reņģēm XCover6 Pro nevajadzētu mest, bet citur – droši!

    XCover6 Pro sola, ka tiks galā arī ar 1.5 m kritieniem uz betona. Akurāt neuzdrošinājos šo testu atkārtot, tomēr, kad viedtālrunis pamanījās noslīdēt no dīvāna uz lamināta, nekādus bojājumus novērot nevarēja. Tātad, šim solījumam var ticēt. Vienīgi aizmugures noņemamais panelis vietām bija atnācis vaļā. Šo ņemiet vērā, tam jābūt cieši aizvērtam pa perimetru, citādi ūdens aizsardzība nestrādās. XCover6 Pro izturējis ASV bruņoto spēku izstrādātu standartizētu testēšanas veidu un saņēmis MIL-STD-810H saderību. Tas nozīmē, ka dažādās ekstrēmi kontrastējošās vidēs vajadzētu būt visam kārtībā.

    Ir redzēti labāki ekrāni

    Šis nu ir tas departaments, kas tipiski teju visiem rūdītajiem viedtālruņiem piedāvā cenai neatbilstošu sniegumu. Neceriet uz skaistiem AMOLED ekrāniem, pie kā šādā cenā pieradinājuši Xiaomi, POCO, Honor vai pats Samsung. Tā vietā saņemam PLS LCD ekrānu. Tas nozīmē, ka kvalitāte būs drīzāk atbilstoša budžeta klasei. Ekrānam ir izteikti ēnojumi ap rāmi, melnie toņi ir drīzāk pelēki, toties izšķirtspēja ir pietiekama un ir pat pieejama 120Hz ātrā atsvaidze. Pēdējie divi parametri ļauj izcelties uz nišas konkurentu fona, bet tas nemaina faktu, ka krāsu attēlojums ir neprecīzs un maksimālais spilgtums nebūs pietiekams visās vidēs.

    Ap ekrānu apjozts pamatīgs rāmis un arī lāses iegrauzums ir vecmodīgs risinājums. Pat senīlāks par trīs gadus veco Samsung Galaxy XCover Pro. Pieņemot, ka šajā nišā lietotāji nedzenas pēc estētikas, varu to piedot. Arī pamatīgo rāmi varu attaisnot. Proti, ja aizsargstikls tiek pie mikro plaisas, rāmis ir tik biezs, ka plaisa līdz ekrānam var neaizsniegties. Diemžēl, šoreiz programmatūras pielāgojumu ir pamaz. Žēl, tie varētu piekoriģēt neprecīzo krāsu kalibrāciju.

    Ierasta atbloķēšana

    Man nav iebildumu pret vecajiem, uzticamajiem kapacitīvajiem pirkstu nospiedumu lasītājiem, tomēr šoreiz Samsung to nav izveidojis ergonomisku. Tas padevies salīdzinoši neliels un ir vienā līmenī ar rāmi, kas darbā sastrādātiem pirkstiem galīgi neder. Smalkākiem pirkstiem gan lasītājs būs piemērots, tas ir ātrs un uzticams. Vienīgi jutība varēja būt zemāka, jo pārāk bieži tiek reģistrēti viltus pieskārieni. Pieejama arī ātra atbloķēšana ar seju, tikai jāatceras, ka tā iespējama vien labā apgaismojumā.

    Skaņa un vibrācija

    XCover6 Pro saņēmis vienu skaļruni apakšā. Tas ir pietiekami skaļš, lai nepalaistu garām primitīvus, spalgus paziņojumus trokšņainā vidē, tomēr arī šajā jomā Samsung varēja nedaudz vairāk iespringt. Piemēram, CAT S53 saņēmis iespaidīgu 107dB skaļruni, bet izturīgā Nokia XR20 pat tikusi pie stereo skaļruņiem. Ir jau OK, vienkārši konkurenti šajā departamentā strādā labāk. Patīkami, ka šis ir viens no retajiem viedtālruņiem, kas saņēmis 3.5 mm austiņu ligzdu. Vēl patīkamāk, ka XCover6 Pro ticis pie pilnvērtīgas aizsardzības bez neuzticamajiem ligzdu vāciņiem, kā CAT gadījumā. Vibrācija ir patīkami smalki kalibrēta, bet šķiet nedaudz par vāju, lai būtu sajūtama pamatīga kombinezona kabatā.

    Pārsteidzoši laba veiktspēja

    Visbiežāk, veiktspēja krietni iepaliek, lai piedāvātu rūdītu korpusu konkrētā cenā. Šis nav Samsung Galaxy XCover6 Pro stāsts. Biju patīkami pārsteigts redzot, ka viedtālruni darbina Qualcomm Snapdragon 778G 5G (6 nm) čipkopa, kas ir viena no jaudīgākajām vidējā klasē. Veiktspējā XCover6 Pro stāv vienā plauktā ar tādiem pagājušā gada vidējās klases spīdekļiem, kā Nothing Phone (1) un Honor 70. Patiesībā, netipiski izturīgajiem tālruņiem, šis veiktspējā krietni pārsteidz pat Samsung Galaxy A53 5G. Procesors ļauj darbināt tādas fīčas, kā Samsung DeX, kas vidējā klasē nav pieejama pat meinstrīma Galaxy A sērijai. Ikdienā gan dažas mikro aiztures ir manāmas, bet tās drīzāk adresējamas saskarnes virzienā. Procesors sniedz pieklājīgu grafisko sniegumu vidējā klasē, kas nozīmē, ka pat spēlīšu dzenāšana XCover6 Pro būs pa spēkam.

    Iekšējā atmiņa piedāvā 128 GB, kas ir pieņemams lielums, ņemot vērā, ka XCover6 Pro atbalsta arī atmiņu kartes. 6 GB RAM ļauj vienlaicīgi darbināt vairākas lietotnes. GPS un citi savienojumi strādā uzticami. Procesora izvēle vainagojusies ar plašu jaunāko savienojumu klāstu. Kopumā veiktspēja ir viena no labākajām, kādu bruņotajos viedtālruņos var atrast.

    Izņemams akumulators

    Pavisam nesen Kursora podkāstā apspriedām, ka Eiropas komisija varētu ražotājiem likt atgriezt lietotāja nomaināmus akumulatorus. Kamēr tas nav noticis, Samsung XCover6 Pro ir viens no retajiem viedtālruņiem mūsu platuma grādos, kas pašam ļauj nomainīt akumulatoru. Patiešām, kad pēdējo reizi tādu viedtālruni lietoji? Aizmugure ir viegli noņemama un akumulators ir vienkārši izņemams. Zem tā iespējams ievietot SIM un atmiņas kartes. Vai šāds risinājums ir praktisks? Godīgi sakot, vairāk sliecos domāt, ka nē. Proti, lietotāja nenomaināmi akumulatori spēj efektīvāk izmantot akumulatoram atvēlēto vietu un mēdz būt daudz ietilpīgāki. XCover6 Pro saņēmis Li-Po 4050 mAh akumulatoru, kas ir ļoti maz, ja salīdzina ar konkurentiem un ņem vērā 6.6 collu ekrānu. Salīdzinājumam, tiešais konkurents CAT S53 saņēmis 5500 mAh akumulatoru, bet ASUS Zenfone 9, kas ir daudz kompaktāks, saņēmis par 300 mAh ietilpīgāku akumulatoru. Diemžēl, tas rezultējas stipri viduvējā sniegumā. Dienu izvilkt gan jau varēs, bet ne ilgāk. Manuprāt, rūdītos viedtālruņus mēdz lietot vidēs, kur ilga akumulatora darbība var būt vitāli nepieciešama, diemžēl, XCover6 Pro tādu nesniedz.

    Protams, var atrunāties, ka var jau nomainīt uzreiz citu akumulatoru, bet, tā kā Samsung tādu komplektā neiekļauj, ne visiem tāds būs pieejams. Būsim godīgi, cik no jums, pērkot XCover6 Pro, pirks vēl klāt papildu akumulatoru? Un jautājums arī par pieejamību, jo populārākajās viedtālruņu bodēs tādu opciju nemaz neatradu. Vēl viens nomaināmu akumulatoru trūkums, ka tie netiek dalīti vairākās šūnās, tātad nekāda ātrā uzlāde arī nav pieejama. OK, Samsung nekad ar tādu nav aizrāvies, tomēr Eiropai pieejamā 15W uzlāde (ASV nez kādēļ ir saņēmis 25W) ir knaps cipars pat budžeta klasē. Pat ja rūdītie viedtālruņi lādēšanas rekordus neuzstāda, CAT S53 un Nokia XR20 ir saņēmuši vismaz bezvadu uzlādi, kādu Samsung arī nepiedāvā.

    Android 13 un One UI 5

    Testējot CAT viedtālruņus parasti šausminos par nenoslīpēto programmatūru, kam gandrīz vai nav nekāds atbalsts. Šoreiz Samsung piedāvā savu ierasto saskarni, kas ar procesoru ļoti labi saprotas un, kam pienākas tik pat ilgs atbalsts, kā citām Galaxy ierīcēm. Jau pirmajā dienā saņēmu lielo atjauninājumu uz Android 13. Tas ir iespaidīgi, jo ar One UI 5 cerēju iepazīties vien, kad iznāks Galaxy S23 sērija.

    Godīgi sakot, izmaiņas šķiet drīzāk kosmētiskas, nevis fundamentālas. One UI vēl aizvien ir bieza, multenīga āda, kas pilna ar Samsung pašražotajām lietotnēm, kas dublē Google lietotnes.

    Diezgan daudz domāts par pielāgošanas iespējām un protams pieejami teju mikroskopiska līmeņa iestatījumi. Spēj tik meklēt.

    Jau dizaina sadaļā rakstīju, ka XCover6 Pro saņēmis divus programmējamus taustiņus. Saskarne ļauj pielāgot to funkcijas.

    Kopumā, One UI 5 bez nepatīkamiem pārsteigumiem sniedz tieši to, ko no šīs saskarnes var gaidīt. Un pat ja es esmu tīrāku saskarņu piekritējs, tieši One UI ilgais atbalsts un regulārie atjauninājumi XCover6 Pro paceļ virs citiem šīs nišas konkurentiem.

    Piezemēts kameru sniegums

    Šajā nišā jau pierasts, ka kameru sniegums būs stipri viduvējs. Tā ir arī šoreiz. Par laimi, Samsung nelieto nekādus makro un dziļuma sensoru apendicītus, bet, diemžēl, nav izmantota arī termālā kamera, ko piedāvā citi ražotāji un kas ir reāli izmantojams rīks bruņoto viedtālruņu mērķauditorijai.

    Samsung Galaxy XCover6 Pro ticis pie:

    • 50 MP, f/1.8, 1/2.76″, 0.64µm, PDAF galvenās kameras
    • 8 MP, f/2.2, 123˚, 1/4.0″, 1.12µm ultra platleņķa kameras
    • 13 MP, f/2.2, 1/3.1″, 1.12µm pašiņu kameras

    Kameras lietotne ir samērā vienkārša, ir pieejami dažādi režīmi un pārslēgšanās starp tiem ir raita. XCover6 Pro piedāvā tipiskus vidējās klases optiskos un digitālos lielumus. Ultra platleņķa kamera tikusi pie 123˚ skata leņķa, kas ir plašāks, ja salīdzina ar konkurentiem. Galvenā kamera spēj operēt ar digitālo palielinājumu līdz 10x. Arī šis ir tipisks vidējās klases rādītājs.

    Digitālais palielinājums visai strauji zaudē kvalitāti. Kā vienmēr, iesaku paļauties uz optiskajiem 0.5x, 1x lielumiem un labas gaismas apstākļos uz 2x.

    Kameru sniegums ir aptuveni tāds, kā 3 gadus vecajam Samsung Galaxy A51, jeb šī gada budžeta klasei. HDR strādā pieņemami, bet atgūto detaļu nav daudz. Kokiem un zālājam vērojama digitāla saasināšana, kas neizskatās dabiski pat pie 2x palielinājuma. Attēli šķiet dīvaini blāvi, visu laiku nepamet sajūta, ka izmantots, kāds jancīgs filtrs vai nospeķetoas kameras. Tīri, kā gribi, nekas nemainās. Fotografējot iekštelpās vērojams akvareļu krāsu sindroms, tādēļ objekti reti būs asumā. Toties situācija sliktā apgaismojumā ir labāka, kā cerēju. Ultra platleņķa kameras spējas šādā scenārijā ir pašvakas, toties nakts režīms palīdz atgūt diezgan daudz detaļu. Jā, asums varētu būt labāks, bet nav tik traki, kā likās. Šajā ziņā galvenās kameras sniegums zemā apgaismojumā uzskatāms pat par tīri pieņemamu ar atgūtām detaļām un korektu krāsu atainojumu.

    Varētu jau pukoties, ka šoreiz dabas māte nelutināja ar tādiem laikapstākļiem, lai XCover6 Pro kameras varētu prezentēt savu labāko sniegumu, tomēr šoreiz jau atkal kameru veikums pieviļ. Kāpēc jau atkal? Tāpēc, ka nav nekas jauns redzēt tik čābīgas kameras rūdīto viedtālruņu nišā. Jā, CAT piedāvā vēl knapāku sniegumu un muļķojas ar makro apendicītiem, tomēr arī Samsung šoreiz nepiedāvā cenai un procesora jaudai atbilstošu sniegumu. Vai tiešām būvobjektu nevajadzētu iemūžināt detalizēti?

    Konkurence

    • CAT S53 – ir tiešākais Samsung Galaxy XCover6 Pro konkurents. Tā lielākā priekšrocība ir ietilpīgais akumulators un bezvadu uzlāde, kas mistiski nonākusi šajā nišā. Toties XCover6 Pro akumulators ir pašrocīgi nomaināms, ja tas, kādu interesē. Samsung piedāvā labāku veiktspēju, ekrānu un sakārtotāku programmatūru ar ilgāku, reālu atbalstu.
    • Nokia XR20 – ir jau divus gadus vecs, tomēr tas piedāvā vairāk premium materiālus korpusā, modernākas formas ekrānu, stereo skaļruņus, tīrāku saskarni, ietilpīgāku akumulatoru un pat bezvadu uzlādi. Samsung atspēlējas ar ātrāku atsvaidzi, krietni pārāku veiktspēju, nomaināmu akumulatoru un ilgāku programmatūras atbalstu.
    • Blackview BL8800 Pro – līdzīgā cenā piedāvā termālo kameru un iespaidīgu Li-Po 8380 mAh akumulatoru. Par Blackview programmatūras atbalstu neko nevaru pateikt, bet nedomāju, ka tur var gaidīt Samsung cienīgu sniegumu.
    • Samsung Galaxy XCover Pro – ja Tev jau ir šis modelis, neredzu dižu jēgu atjaunināt to uz XCover6 Pro. Ir sajūta, ka jaunais modelis taisīts uz tās pašas bāzes, vien uzlabojot procesoru un drusku uzbužinot kameras. Protams, ka programmatūras atbalsts būs labāks XCover6 Pro un akumulatora darbība varētu būt nedaudz labāka, lai gan parametru ziņā arī tie ir vienādi.

     Nobeigumā – interesants nišas produkts

    Samsung Galaxy XCover6 Pro ir viens interesants nišas produkts. No vienas puses, tas demonstrē labāku sniegumu atsevišķos departamentos par līdzšinējo nišas līderi CAT. No otras puses, tas rāda, cik lēni šī niša attīstās. Proti, XCover6 Pro ir taisīts uz tās pašas platformas, uz kā trīs gadus vecais XCover Pro. Arī konkurentu sadaļā to nākas salīdzināt ar pat 3 gadu veciem modeļiem. Tas parāda, cik lēnīgi šī niša pildās pie mums. Tas arī parāda, ka dižu attīstību tā nav piedzīvojusi. Tādēļ es drīzāk ieteiktu iegādāties vidējās klases viedtālruni, kam ir labāks ekrāns, pārāka veiktspēja, labākas kameras, ietilpīgāks akumulators ar ātrāku uzlādi tādā pašā cenā un to ietērpt militāri rūdītā maciņā. Turklāt, to izņemot ārā, nebūs kauns aiziet uz operu.

    Tomēr, ja skatās uz stagnējošo rūdīto viedtālruņu nišu, XCover6 Pro ir ko piedāvāt. Pirmkārt, jau veiktspēja, kas šoreiz gandrīz sakrīt ar pagājušā gada vidējās klases veikumiem. Otrkārt, konstantu un ilgu programmatūras atbalstu, kas XCover6 Pro pozitīvi atšķir uz pārējo rūdīto konkurentu fona. Ne velti XCover6 Pro lielos apmēros tiek iepirkts pat lielos lidmašīnu ražotājos. Treškārt, izmēru, kas kļuvis cilvēcīgāks un nav vairs ķieģeļa izmēra. Lielākie trūkumi ir viduvējais ekrāns, čābīgās kameras un akumulators, kas ir nomaināms, bet nespēj konkurēt. Atstāj komentāros, vai Samsung Galaxy XCover6 Pro Tev šķiet interesants? Un protams, laimīgu jauno gadu!

    Iepriecināja

    • Pieņemams izmērs, kas nelīdzinās ķieģelim
    • Rūdītajā nišā viena no labākajām veiktspējām
    • Beidzot rūdīts viedtālrunis ar ilgu un konstantu programmatūras atbalstu
    • Ja šāda lieta interesē, akumulators ir lietotāja nomaināms

    Neiepriecināja

    • Pirkstu nospiedumu lasītāja ergonomika
    • Viduvējs ekrāns un kameru sniegums
    • Akumulatora sniegums ir viduvējs, uzlāde ir komiski lēna
    Rūdīto viedtālruņu niša attīstās lēni, tomēr Samsung Galaxy XCover6 Pro tajā izskatās ļoti labi, pat ja ir jau pusgadu vecs viedtālrunis.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    6
    Programmatūra
    8
    Veiktspēja
    8
    Akumulators
    5
    Kameras
    5
    Cena
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    kaspis
    05.01.2023 12:52

    neinteresants produkts kas pameta savu nišu uzpūšos izmērus un cenu. xcover 5 bija lielisks. mazs un lēts. ideāls bērna aparāts.

    Kursors.lv
    05.01.2023 13:58
    Reply to  kaspis

    Nu šī produkta mērķauditorija īsti nav bērni. Drīzāk kaut kādi šādi projekti: https://www.sammobile.com/news/samsung-just-sold-400000-rugged-galaxy-devices-in-one-go/

    kaspis
    05.01.2023 14:22

    atkārtošu. 5 bija vienīgais tālrunis, ko varēja izskatīt par pirkumu bērnam. pilna skola ar bērniem, kam rokā sasista lāpsta, izraisa tikai smīnu.

    svimart
    06.01.2023 18:31
    Reply to  kaspis

    Nopirku tēvam xcover5.. mēsls.. un par 300 eur nekas lēts arī nav. Baterija vispār spēj tik lādēt…

    Muldis
    06.01.2023 10:07

    Praktiskie onkuļi, kuriem ar tālruni vajag atvērt aliņu, šo neizvēlēsies, tikai tā augstās cenas dēļ.

    Muldis
    06.01.2023 14:05

    Grūti spriest. Bet man šķiet ka, tie kas pērk, šāda tipa, tālruņus, nav gatavi tērēt vairāk par kādiem 300 EUR. Saku no pieredzes, jo man ir tieši tāds kolēģis. Vajag telefonu ko var slīcināt, nomest no jumta un atvērt aliņu, ja vēl varētu no tā aizpīpēt, tad nu vispār būtu zelts, bet 300 EUR!!!

    Biteme
    06.01.2023 12:25
    Reply to  Muldis

    Lai onkuļi beidz mīkstoties un mācās atvērt aliņu ar acs orbītu. Tā kā tādi skolēni – atvērt pudeli ar telefonu….

    Reklāma
    Rūdīto viedtālruņu niša attīstās lēni, tomēr Samsung Galaxy XCover6 Pro tajā izskatās ļoti labi, pat ja ir jau pusgadu vecs viedtālrunis.Samsung Galaxy XCover6 Pro izturīgā viedtālruņa apskats - plastmasas spēka mitriķis