Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla drīzumā grasās paziņot par jaunu rūpnīcu Meksikā

    Jaunākie raksti

    Jau vairākus mēnešus cirkulē baumas, ka Tesla aktīvi meklē vietu nākamajai rūpnīcai Ziemeļamerikā, izskatot variantus Kanādā, ASV un Meksikā. Iepriekš tika uzskatīts, ka galvenā favorīte ir Kanāda, taču pēdējās ziņas liecina, ka arvien tuvāk Tesla rūpnīcai ir Meksika un oficiāls paziņojums gaidāms tuvāko nedēļu laikā.

    Kā ziņo medijs Electrek, Tesla iegādājusies zemesgabalu Jaunleonas (Nuevo Leon) štatā Meksikā, kas atrodas valsts ziemeļaustrumos un robežojas ar ASV. Medija rīcībā esošā informācija liecina, ka paziņojums gaidāms tuvākajā laikā.

    Jau kopš gada sākuma uz Meksikas-ASV robežas šajā rajonā ir speciāla josla, kas rezervēta Tesla transportlīdzekļiem. Tobrīd tas tika skaidrots ar centieniem samazināt laiku, ko mašīnas pavada uz robežas. Tesla ir vairāki piegādātāji šajā Meksikas štatā, tāpēc šāds solis šķita likumsakarīgs, taču iespējams, ka tā bijusi daļa no centieniem pārliecināt Tesla par investēšanu tieši šajā reģionā. Tesla pārstāvji šoruden ieradušies Meksikā un apsprieduši sadarbības iespējas ar vietējām amatpersonām.

    Vietējais medijs Milenio ziņo, ka noslēgta oficiāla vienošanās un Tesla jaunā rūpnīca atradīsies Santa Katarinas apkaimē, kas atrodas netālu no Monterejas pilsētas. “Tesla ienāks Santa Katarinā. Investīciju projekts tiks pabeigts tuvāko nedēļu laikā, bet pēc jaunā gada tas tiks paziņots oficiāli. Apņemšanās ir to izdarīt uzreiz 2023. gada sākumā. Zinām, ka šī rūpnīca radīs darba vietas un atradīsies apkaimes rietumos, taču pagaidām nav plašākas ziņas, jo līgumā ir punkti par konfidencionalitātes ievērošanu,” rakstīts medija publikācijā.

    Lai arī Tesla līdz šim būvējusi “Gigafactory” rūpnīcas, kur tiek ražotas mašīnas, ražotājs nav slēpis plānus būvēt rūpnīcas, kur tiek ražotas baterijas un tām nepieciešamās daļas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma