Web Analytics
More
    Reklāma

    Pārāk vaļīgas satura moderēšanas dēļ “Twitter” draud aizliegums Eiropas Savienībā

    Jaunākie raksti

    Īlons Masks ar savu “Twitter” vadīšanas stilu ir nokaitinājis ne vienu vien. Saistībā ar bloķēto kontu atjaunošanu un acu pievēršanu uz dezinformāciju no platformas jau aizgājuši daudzi lietotāji, kā arī virkne reklāmdevēju pārtraukusi sadarbību. Taču uzņēmumu varētu sagaidīt vēl lielākas nepatikšanas. Eiropas Savienība (ES) ir brīdinājusi Īlonu Masku, ka aizliegs vai sodīs “Twitter”, ja platforma neievēros tās jauno Digitālo pakalpojumu likumu, kas stāsies spēkā 2023. gadā.

    Šādu brīdinājumu trešdien video tikšanās laikā Maskam izteica ES komisārs Tjerijs Bretons (Thierry Breton). Galvenās lietas, uz ko viņš sarunas laikā norādīja – “Twitter” nepieciešama agresīva dezinformācijas noņemšana un krietni rūpīgāk jāveic lietotāju bloķēšana un kontu atjaunošana.

    Reklāma

    Lai atbilstu ES jaunajiem satura regulēšanas nosacījumiem, “Twitter” arī jāsniedz skaidri kritēriji, balstoties uz kuriem lietotāji tiek bloķēti. Pašreiz izskatās tā – Masks aktīvi atjauno tos kontus, kuri pamatotu iemeslu dēļ iepriekš bloķēti, un vienlaikus bloķē tos, kuri publiski pasaka kaut ko viņam netīkamu. Tāpat Bretons aicinājis Masku piemērot stingrus nosacījumus attiecībā uz reklāmu izvietošanu “Twitter”. Piemēram, aizliegt tādas reklāmas, kas mērķētas uz bērniem, vai cenšas ietekmēt lietotāju pārliecību, piemēram, par reliģiju, politiku.

    Ja “Twitter” neievēros šos nosacījumus, pārkāps ES jauno Digitālo pakalpojumu likumu, kas stāsies spēkā 2023. gadā. Sekas tam varētu būt Eiropas mēroga aizliegums vai regulāri naudas sodi līdz 6% apmērā no “Twitter” globālajiem ieņēmumiem. Jāpiebilst, ka digitālo pakalpojumu likums nosaka globālu standartu lielo tehnoloģiju kompāniju satura regulēšanai publiskās platformās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Cauraudzis
    03.12.2022 12:14

    Masks nodibinās pats savu Eiropas Savienību un atlaidīs no darba esošo ES parlamentu.

    Basics
    03.12.2022 13:34
    Reply to  Cauraudzis

    Ko tik pieticīgi…Marsa Konfederācijas senātu ))

    Klāt tā
    03.12.2022 18:41

    Vai tad Twitter ir vēl kādi ienākumi? 😂

    Usinss
    04.12.2022 15:04
    Reply to  Klāt tā

    Nu tas vairs nav tik vienkāršs jautājums. Twitter aktīvo lietotāju skaits ir krasi pieaudzis. Ir reklāmdevēji, kas devušies prom. Bet redzēs kas notiks ar mastadoniešiem, kad saņems pirmos rēķinus par trafiku…. Tad varēs runāt par Twitter galu.
    Kaut gan, dabīgā nāvē Twitter ies bijā pēc gadiem 5, jo jaunā paaudze to nelieto. Esat tur manījuši jaunāku personāžu par 30 gadiem? Liels retums…

    Kursors.lv
    04.12.2022 15:10
    Reply to  Usinss

    Rēķinus jau maksās Mastadon serveru uzturētāji nevis lietotāji.

    bobis
    04.12.2022 14:39

    Masks tikai uz marsa vares but par karali.

    Gundars
    05.12.2022 09:30

    Šķiet, ka kādreiz progresīvi domājošs, ideju ģenerators un virzītājs ir drusku sācis braukt grāvī. Laikam neviens, kurš sasniedzis pārāk lielu ietekmi nespēj izturēt šo slodzi.

    Reklāma