Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” teju dubulto “Starlink” termināļu cenas Ukrainā

    Jaunākie raksti

    Šī ziema Ukrainā būs skarba, un situāciju nepadara labāku tas, ka “SpaceX” šajā valstī krietni pacēlis cenas satelītu interneta pakalpojuma “Starlink” tehniskajam aprīkojumam. Medijs “Financial Times” ziņo, ka “Starlink” termināļa cena Ukrainā esot teju dubultojusies, pieaugot no 385 līdz 700 USD. Pakalpojuma abonementa mēneša maksa nav tik strauji kāpusi, pieaugot no 60 līdz 75 USD, taču te jāņem vērā, ka agrāk tā sasniedza pat 100 USD.

    Nav zināms, vai cenu pieaugums skāris tikai ukraiņus vai arī valsts valdībai nācies jostas savilkt ciešāk. Ukrainas valdība “Starlink” termināļus iegūst no dažādiem devējiem, tostarp paša “SpaceX”, citu valstu valdībām, arī ziedotājiem.

    Reklāma

    Cenu celšana notiek laikā, kad Ukrainas mobilo sakaru tīkli saskaras ar lieliem izaicinājumiem saistībā ar Krievijas uzbrukumiem valsts elektrotīklam. Līdz ar to atsevišķos gadījumos “Starlink” var būt vienīgais veids, kā iedzīvotājiem piekļūt internetam un sazināties. Savukārt augstākas termināļu cenas spiež arī ziedotājus divreiz apdomāties par to iegādi, kas var novest pie tā, ka netiks piegādāts tik daudz vienību, cik nepieciešams.

    Jāpiezīmē, ka “SpaceX” iepriekš paziņoja, ka vairs nevēlas apmaksāt “Starlink” uzturēšanu Ukrainā. Lai gan pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā uzņēmums ātri vien sniedza savu palīdzību, septembrī “SpaceX” apgalvoja, ka tas izmaksājot pārāk dārgi un vienam to ir grūti apmaksāt. Drīz pēc tam Masks gan paziņoja, ka “SpaceX” turpinās šādā veidā palīdzēt Ukrainai, neskatoties uz to, ka uzņēmums no tā cieš zaudējumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    02.12.2022 10:05

    Nu starlink jau nav vienīgais satelīt interneta pakalpojumu sniedzējs pasaulē…

    Pēča
    02.12.2022 15:19
    Reply to  Usinss

    Jā, bet plašākais gan. Ko dos tev kaut kāds vietējais uzņēmums kurš būs 2x/3x lētaks, bet satelīta sakari būs jāgaida īpašajos periodos, kad fiziski lidos virs galvas un būs zonā, tur piemēram ik pēc 20..30..40minūtēm varēsi saņemt/nosūtīt visus nepieciešamos datus :D Sen jau dabūsi lodi pierē!

    digitalk
    02.12.2022 16:31

    kaut kādas muļķības sarakstītas — Ukrainas valdība neņem termināļus uz nomaksu, pilnā cena ir $1500 par parasto un $2500 par performance kit. un “avots” Financial Times vēl dolāru grib, lai šīs muļķības varētu izlasīt…

    Oskars Pūris
    03.12.2022 18:09
    Reply to  digitalk

    Ir kāds Youtube auto lietu “blogeris”, nu tāds ne pārāk populārs jo specifisks :) nu, lūk – viņš, ja nemaldos vakardien, ievietoja klipu kur iztirzā kā korekti iegādāties starlinku Ukrainā apejot “perekupus”. Klipā piemin pilno, oficiālo cenu ap 400 dolāriem …
    https://youtu.be/u1hWjWS1koQ

    bobis
    04.12.2022 14:53

    Maska aspratibas negativa puse.

    Reklāma