Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes-AMG One krietni uzlabo Nirburgringas apļa rekordu sērijveida automašīnām

    Jaunākie raksti

    Mercedes-AMG One superauto ievērojami uzlabojis līdzšinējo apļa rekordu leģendārajā Nirburgringas trasē sērijveida automašīnām – šis auto 20,8 kilometrus garo apli veica 6 minūtēs 35,183 sekundēs. Iepr ziekšējais apļa rekords sērijveida automašīnām piederēja Porsche 911 GT2 RS ar “Manthey Racing” uzlabojumiem – tas auto apli veica 6 minūtēs un 43,0 sekundēs. Mercedes-AMG One šo rekordu pārspēja par 7,8 sekundēm, kas ir milzīgs pārsvars.

    Apļa rekords tika uzstādīts arī 20,6 kilometru konfigurācijā – One šo apli veica 6 minūtēs 30,705 sekundēs, bet iepriekš minētais Porsche 6 minūtēs 38,835 sekundēs. Rekords oficiāli tika uzstādīts 28. oktobrī, pie stūres atrodoties pilotam Maro Engelam.

    Reklāma

    Kā skaidro Mercedes, ierodoties trasē, vairākās apļa vietās bija sakrājies mitrums, kas atradās arī uz ideālās trajektorijas. Kad apstākļi trasē uzlabojās, Mercedes vairs bija atlikusi nepilna stunda trases laika, lai mēģinātu uzstādīt rekordu. Pilots paspēja veikt četrus apļus, bet savā pēdējā aplī, kad apstākļi bija vēl vairāk uzlabojušies, tika uzstādīts visātrākais aplis.

    “Nebiju gaidījis, ka spēsim uzstādīt tādu apļa laiku, ņemot vērā apstākļus trasē. Vairākās svarīgās trases vietās asfalts nebija pilnībā nožuvis, tāpēc braukšana bija sarežģīta. Tas bija tiešām īpašs izaicinājums,” stāsta pilots.

    Mercedes īpaši uzsver, ka arī klientiem ir iespējas noregulēt savu mašīnu tieši tāpat, kā bija noregulēts konkrētais auto, kas uzstādīja rekordu, ražotājam pasvītrojot, ka tas ir sērijveida auto. Ražošanas apjoms gan nebūs liels – Mercedes ražos tikai 275 šī modeļa eksemplārus.

    Mercedes-AMG One attīsta 1049 zirgspēku jaudu, izmantojot no Pirmās formulas aizgūtu 1,6 litru V6 dzinēju, ko papildina četri elektriskie motori. Lai sasniegtu 100km/h, nepieciešamas 2,9 sekundes, bet 200km/h tiek sasniegti pēc 7 sekundēm. Mašīnas maksimālais ātrums ir 352km/h, bet Nirburgringā izdevās attīstīt 338km/h. Plašāk par šo mašīnu var lasīt šeit.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    14.11.2022 11:18

    EV + ICE ir labs kombo sporta auto. Apvienotais torque curve ir ļoti pievilcīgs. It īpasi, kad to spēj panākt pavisam mazi motori. To pašu dara Koenigsegg ar savu 3 cilindru, dubult turbo + 4 EV motori.

    Gastons
    14.11.2022 13:41

    Nu ko, Porsche būs ko iesvīst lai aizstāvētu titulu!

    stm
    15.11.2022 12:43
    Reply to  Gastons

    Nosacīti … Porsche uzreiz ieleca lauciņā par absolūto trases rekordu ar 919to … lai pamēģina kāds pārsist … https://youtu.be/EM6nyGWcXks

    Pēča
    14.11.2022 16:02

    Vienmēr ir ienteresējis, kāda veidā šie konkrētie rekordu superauto ir ‘sērijveida’ ja tur puse autiņš sastāv no lietām kuras nav sertificētas un skati nevar iziet? Nummura arī vismz priekšā nav… Pamēģini ar tādu autiņu pa koplietošanas ceļiem pabraukt.. :D Polizei uzreiz būs klāt….

    Šīs jau ir kārtīgas trases mašīnas uz kāda modeļa bāzes lai tik apsteiktu viens otru un saņemtu titulu un varētu pablatoties.

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Biteme
    14.11.2022 17:50
    Reply to  Pēča

    Tas viens, bet nākamā lieta – cik % no pircējiem jēdz braukt ar šādu auto un cik – brauks tāpat kā ar jebkuru citu auto, tikai apzinoties ka kaut kur tur ir lielas iespējas un visi apkārtējie arī to redz.

    Reklāma